سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره دستور روز دوشنبه رهبر معظم انقلاب در فراهم کردن زمینه غنی سازی 190 هزار سو، گفت: پمپئو در روز بیست و یکم ماه مه راهبرد جدید آمریکا را درباره ایران اعلام کرد. او خیلی روشن مطرح کرد که ایران هرگز نباید غنی سازی اورانیوم انجام دهد، این کشور نباید به سمت فرایند بازتولید پولوتونیوم برود و هرگز نباید راهی برای دستیابی به سلاح اتمی داشته باشد.
به گزارش «انتخاب»، نوئرت مدعی شد، اگر آژانس بین المللی انرژی اتمی معتقد باشد این اتفاق روی داده است، باور داریم که آن را به اطلاع اعضای شورای حکام و همچنین سازمان ملل می رساند، بنابر این ما تنها منتظر آن هستیم و در واقع کار در ایران تمام است.
به گزارش ایرنا، خبرنگاری پرسید که گزارش هایی آمده است مبنی بر اینکه دوربین های مدار بسته فردو جمع آوری شده است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: این گزارش را دیده است اما اکنون نمی تواند آن را تایید کند.
نوئرت در پاسخ به این سوال که با خروج از برجام، آمریکا کرسی کمیسیون مشترک را از دست داده است، آیا این موضوع مانع دستیابی آمریکا به اطلاعات آژانس بین المللی انرژی نیست، گفت: من فکر می کنم ما در موقعیتی بهتر از قبل هستیم.
وی افزود: ایالات متحده یک کمپین مبارزه جهانی را راه اندازی کرده است که در آنجا با بسیاری از همکاران و متحدان ما در سراسر جهان گفت و گو و دیدار داریم. در حال حاضر تیم های ما در اروپای مرکزی و شرقی با دولت های همکارمان در مورد راه های مقابله با ایران که در بخشی از سخنرانی پمپئو هم بود، مذاکره می کنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: ما در کنار یکدیگر برای توجه به نفوذ بدخواهانه ایران در سراسر جهان همکاری خواهیم کرد.
خبرنگار پرسید آمریکا چگونه می خواهد اطلاعات بازرسان را به دست آورد که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ایالات متحده در این باره نگرانی ندارد، آمریکا قادر است اخبار و اطلاعات مورد نیاز را برای تصمیم گیری به دست آورد.
نوئرت در پاسخ به این سوال که رئیس جمهوری فرانسه به طور ضمنی هشدار داده است که افزایش غنی سازی می تواند تنش ها را زیاد کند، آمریکا چه اهرمی با خروج از برجام دارد، آنها در واقع به سمت غنی سازی می روند و ظرفیت های موشکی را هم نگه می دارند، گفت: به عنوان قدرت و اقتصاد بزرگ می توانیم تحریم های زیادی را اعمال کنیم تا دولت های دیگر تجارت با دولت ایران را انتخاب نکنند.
وی توضیح داد: به این ترتیب منابع مالی که به دولت ایران و نه الزاما به مردم می رسید، کاهش می یابد، ایران در قالب برجام متعهد شده بود که از مردم خود در قبال برداشته شدن تحریم ها حمایت کند اما اینگونه نشد، ما معتقدیم که کمپین تحریم می تواند شکل بگیرد، ما اکنون در حال گفت و گو با متحدانمان هستیم، به این ترتیب پول کمی برای برنامه هسته ای به آنها می رسد.
خبرنگار پرسید که وزیر خارجه در بنیاد هریتیج اعلام کرد که ایران با تحریم های شدید بی سابقه روبرو خواهد شد اما امروز، ایران چالش را افزایش داده است و می گوید که می خواهد به غنی سازی ادامه دهد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: کشورها در سراسر جهان بسیار سخن می گویند و حتی ما را تهدید می کنند اما من نمی توانم درباره همه چیزهایی که آنها می گویند، پاسخگو باشم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دوشنبه در بخش مربوط به برجام فرمودند: از برخی حرفهای بعضی از دولتهای اروپایی اینجور بر میآید که توقع دارند ملت ایران هم تحریمها را تحمل کند و هم از فعالیت هستهای خود دست بکشد و محدودیتها را ادامه دهد. من به این دولتها میگویم بدانند که این خواب آشفته تعبیر نمیشود.
ایشان با بیان اینکه ملت و دولت ایران تحمل نمیکنند هم تحریم شود و هم «حبس هستهای» باشد، به سازمان انرژی هستهای دستور دادند «سریعا مقدمات و آمادگی لازم را برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو، فعلا در چارچوب برجام فراهم کند و برخی مقدمات دیگر را که رئیسجمهوری محترم دستور آن را داده اند، از همین فردا آغاز کند.»
پرستار فلسطینی
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تلاش برای تبرئه رژیم صهیونیستی در ارتکاب به جنایات و کشتار شهروندان بی گناه غزه، گفت: مسئول این بدبختی ها حماس است که مردم را به راهپیمایی فراخوانده است.
هدر نوئرت روز سه شنبه در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره کشته شدن یک عضو تیم پزشکی در غزه توسط تک تیراندازان صهیونیست افزود: ما از مساله ناراحتیم و شرایط غزه را به دقت رصد می کنیم.
وی ادامه داد: ما از کشته شدن این خانم ناراحتیم. گزارش ها می گویند که او در نوار مرزی غزه کشته شده است اما هنوز فیلم یا گزارش رسمی در این باره به دست من نرسیده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که درباره تمام مسائل جهانی به سرعت موضع گیری می کند، در این باره اضافه کرد: نیروهای دفاعی اسرائیل گفته اند که تحقیقات را شروع کرده اند و من منتظر می مانم که نتیجه این تحقیقات منتشر شود.
خبرنگار گفت آنها درباره موارد دیگر هم گفته اند که تحقیق می کنند اما هیچ نتیجه ای نداشته است.
نوئرت پاسخ داد: من در این باره هیچ اطلاعی ندارم، من نماینده اسرائیل نیستم.
خبرنگار اصرار دارد که بپرسد به تحقیقات کاری ندارم، آیا آنها مجازند که خبرنگاران یا تیم پزشکی را مورد هدف قرار دهند؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: شما از کلمه «هدف گرفتن» استفاده می کنید اما من نمی توانم در این باره اظهار نظری کنم، من باید از اسرائیل در این باره سوال کنم و به آنها اجازه دهیم تا تحقیقات خود را انجام دهند. من نمی توانم بیش از این درباره این مساله اظهار نظر کنم.
نوئرت البته در ادامه اظهار کرد: به طور کلی وقتی به مساله غزه و بدبختی های آنجا و آنچه که این بدبختی به بار آورده است، نگاه می کنیم. آیا این بدبختی را دولت آمریکا آورده است؟ نه! آیا این بدبختی را اسرائیل آورده است؟ نه! آیا این بدبختی را حماس برای مردم به بار آورده است؟ بله! حماس در این باره مسئولیت دارد تا از مردم خود مراقبت کند اما آنها این کار را نکرده اند!
خبرنگار گفت: این درست نیست که مسئولیت را متوجه حماس کنیم و بگوئیم که اسرائیل مسئول پاسخگویی به شرایط غزه نیست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توجیه ادعاهای خود اظهار کرد: وقتی به گزارش ها نگاه می کنیم باید به ریشه این بدبختی ها توجه کرد و به این که چرا مردم به یک راهپیمایی ندانسته فراخوانده می شوند؛ این به حماس بر می گردد.
**کره شمالی
نوئرت در بخش دیگری از این نشست درباره دیدار سران آمریکا و کره شمالی در 12 ژوئن و در سنگاپور اظهار کرد: آمریکا هزینه ای برای هیات کره شمالی پرداخت نمی کند و کاخ سفید اعلام کرده که از کشورهای دیگر خواسته است تا این هزینه را تامین کنند.
وی دیدار روز سه شنبه وزیر خارجه سنگاپور با همتای آمریکایی اش را برنامه ریزی برای این نشست اعلام کرد و درباره دیدارهای هیات آمریکایی با مقامات کره جنوبی هم گفت: ما به طور متناوب با مقامات کره جنوبی گفت و گو داریم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: کمپین فشار حداکثری همچنان ادامه دارد و هیچ چیزی تغییر نکرده است. این اقدام پشتوانه قطعنامه های شورای امنیت را دارد.
نوئرت با این ادعا که در یکسال گذشته شرایط به سمت تنش می رفت و اظهارات وزیر دفاع و وزیر خارجه سابق گویای آن است، افزود: اما اکنون تلاش های دیپلماتیک جریان دارد و از آن شرایط خبری نیست.
وی کمپین فشار حداکثری را عامل به میز مذاکره آمدن کره شمالی دانست و تاکید کرد: ما بر عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات هسته ای متعهد هستیم.