arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۰۶۵۲
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۰ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷

انتخابات سراسری پاکستان آغاز شد / رقابت اصلی بین عمران خان، شهباز شریف و آصف علی زرداری است

انتخابات مجالس ملی و ایالتی پاکستان امروز چهارشنبه با حضور قشر‌های مختلف مردم و به منظور تعیین سرنوشت دولت آتی این کشور، زیر نظر شدیدترین تدابیر امنیتی آغاز شد. حدود سه هزار و ۴۵۰ نفر برای راهیابی به مجلس ملی این کشور که دارای ۳۴۲ کرسی است ثبت‌نام کرده‌اند، ۲۷۲ عضو این مجلس به صورت مستقیم انتخاب می‌شوند و ۱۰ کرسی به اقلیت‌ها و ۶۰ کرسی نیز به زنان اختصاص داده شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

انتخابات مجالس ملی و ایالتی پاکستان امروز چهارشنبه با حضور قشر‌های مختلف مردم و به منظور تعیین سرنوشت دولت آتی این کشور، زیر نظر شدیدترین تدابیر امنیتی آغاز شد.

به گزارش ایرنا، بیش از ۳۷۰ هزار نیروی ارتش در کنار ده‌ها هزار نیروی پلیس، سپاه مرزی و یگان ضدتروریسم انتخابات امروز پاکستان را در شهر‌های سراسر این کشور زیر نظر تدابیر شدیدامنیتی خود قرار می‌دهند.
بیش از ۱۰۵ میلیون پاکستانی واجد رای امروز با هدف تعیین سرنوشت کشور خود، انتخاب دولت جدید این کشور برای پنج سال آینده و امید به پایان یافتن مشکلات کشور به حوزه‌های اخذ رای مراجعه کرده و رای خود را به صندوق می‌اندازند.
رای گیری امروز ساعت ۸ صبح به وقت محلی در نقاط مختلف پاکستان با حضور گسترده مردم این کشور و نظارت ناظران داخلی و خارجی آغاز شد و اخذ رای تا ساعت ۱۸ عصر امروز ادامه دارد.
هر حزب سیاسی که قرار است حاکمیت و قدرت را در پاکستان برای پنج سال آینده برعهده گیرد با چالش قابل توجهی از سوی رقبای سیاسی روبرو است.
در بیش از ۷۰ سال گذشته یعنی از سال ۱۹۴۷ که پاکستان استقلال خود را از بریتانیا به دست آورد تاکنون که حکومت این کشور بین نهاد‌های نظامی و غیرنظامی دست به دست شده، برای دومین بار است که یک حکومت غیرنظامی توانسته است دوران خود را به پایان برساند.
انتقال مسالمت آمیز قدرت به دولت منتخب بعدی برای دومین بار در تاریخ ۷۱ ساله پاکستان صورت می‌گیرد، این تحول پس از اتمام دوره تصدی دولت‌های پیشین حزب مردم و حزب مسلم لیگ نواز انجام می‌شود و می‌تواند به عنوان نقطه عطفی در تاریخ سیاسی پاکستان دیده شود.
مردم پاکستان امروز همزمان نمایندگان دو مجلس 'ملی (فدرال) و مجالس ایالتی در پنجاب، سند، بلوچستان و خیبرپختونخواه را انتخاب می‌کنند.
کمیسیون انتخابات پاکستان نیز روز گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:در مجموع ۱۲ هزار و ۵۷۰ نامزد انتخاباتی برای کسب ۸۴۹ کرسی مجالس ملی و ایالتی این کشور رقابت می‌کنند و در این دور از انتخابات پاکستان تقریبا یکصد و پنج میلیون شهروند (مرد و زن) واجد شرایط برای رای دادن هستند.
این کمیسیون افزود:سرنوشت ۹ کرسی مجالس ملی به دلیل کشته شدن نامزد‌های انتخاباتی درپی حملات تروریستی یا نقض قوانین انتخاباتی، در حوزه‌های انتخاباتی پس از انتخابات عمومی مشخص می‌شود.
حدود سه هزار و ۴۵۰ نفر برای راهیابی به مجلس ملی این کشور که دارای ۳۴۲ کرسی است ثبت‌نام کرده‌اند، ۲۷۲ عضو این مجلس به صورت مستقیم انتخاب می‌شوند و ۱۰ کرسی به اقلیت‌ها و ۶۰ کرسی نیز به زنان اختصاص داده شده است.
همچنین، هشت هزار و ۴۰۰ نامزد دیگر در چهار ایالت پاکستان نیز برای دستیابی به ۵۷۷ کرسی مجالس ایالتی با یکدیگر رقابت می‌کنند.
شبکه‌های مختلف خبری پاکستان نیز امروز با پخش برنامه‌های زنده از محل حوزه‌های اخذ رای در شهر‌های مختلف این کشور شهروندان را برای شرکت گسترده‌تر در انتخابات و استفاده از حق رای خود ترغیب می‌کنند.
بنا بر این گزارش، امروز بسیاری از شخصیت‌های سیاسی و نظامی پاکستان از جمله ژنرال 'قمر جاوید باجوا' فرمانده ارتش، قاضی 'ثقاب نثار' رییس دیوان عالی، 'عمران خان' رهبر حزب تحریک انصاف، 'آصف علی زرداری' سرپرست حزب مردم، 'شهباز شریف' رهبر حزب مسلم لیگ شاخه نواز و بسیاری دیگر از رهبران سیاسی این کشور نیز رای خود را در کنار هواداران حزبی به صندوق انداختند.
تشدید خشونت‌ها در سراسر پاکستان به ویژه تهدید‌های اخیر گروه‌های تروریستی، بر اجرای دقیق و در فضای امن انتخابات سایه سنگینی افکنده است.
در جریان بمب گذاری‌های انتحاری، انفجار‌ها و حملات تروریستی در شهر‌های مختلف پاکستان در روز‌های اخیر ده‌ها نفر از جمله ۳ نامزد انتخاباتی کشته و صد‌ها نفر دیگر نیز زخمی شدند.
گروه‌های تروریستی داعش و تحریک طالبان پاکستان، مسوولیت بسیاری از این حملات و عملیات تروریستی را بر عهده گرفتند.
'بابر یعقوب' دبیر کمیسیون انتخابات پاکستان اعلام کرد:این کمیسیون مقدمات برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه در تمامی مناطق پاکستان بطور همزمان را آماده کرده است.
ده‌ها حزب سیاسی و مذهبی از جمله شیعیان پاکستان در این دوره از انتخابات سراسری شرکت کردند، با این حال ناظران سیاسی و رسانه‌های پاکستان رقابت اصلی را بین سه حزب برجسته این کشور شامل حزب جنبش عدالت (تحریک انصاف) به سرپرستی عمران خان، حزب مسلم لیگ شاخه نواز به ریاست شهباز شریف و حزب مردم به ریاست بلاول بوتو زرداری و آصف علی زرداری می‌دانند.
شاه محمود قریشی وزیر سابق امور خارجه پاکستان و از رهبران ارشد حزب عمران خان که از حوزه انتخاباتی شهر مولتان در انتخابات مجلس ملی شرکت می‌کند مدعی شد که حزب تحریک انصاف با کسب دو سوم کرسی مجلس ملی، دولت آتی پاکستان را تشکیل خواهد داد.

نظرات بینندگان