arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۲۹۲۵
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۲۱ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
معاون مطبوعاتی مطرح کرد:

اکثر خبرنگاران ایرانی بر اثر تداوم فشارهای کاری دارای مشکلات جسمی و روحی شده‌اند

سلطانی فر معتقد است که قوانین حمایتی از خبرنگاران و نهادهای حمایتی از آنان برای احقاق حقوقشان در حداقل است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اکثر خبرنگاران ایرانی بر اثر تداوم فشارهای کاری دارای مشکلات جسمی و روحی شده‌اندمعاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی فرارسیدن روز خبرنگار را به تلاشگران عرصه روشنگری و اطلاع رسانی کشور تبریک گفت.

متن پیام محمد سلطانی فر به شرح زیر است:

17 مرداد در تقویم رسمی کشور به‌حق به عنوان روز خبرنگار ثبت شده است. در این روز و در سال 1377 یعنی درست 20 سال پیش، هنگام پیشروی طالبان به شهر مزار شریف در شمال افغانستان، کنسولگری ایران در این شهر به دست این گروه تصرف شده و محمود صارمی خبرنگار ایرنا به همراه 8 دیپلمات ایرانی به شیوه‌ای بسیار سبعانه، به شهادت رسیدند.

اگر چه به روال مرسوم، این روز را به خبرنگاران و اهالی رسانه تبریک می گویند اما به واقع 17 مردادماه، یادآور وحشی گری خشونت طلبانی است که بر خلاف موازین انسانی، دیپلمات‌ها و خبرنگار ایرانی را در حریم امن کنسولگری ایران در افغانستان به شهادت رساندند. حادثه‌ای که حتی یادآوری آن غم سنگینی بر دل می نشاند.

از این رو، روز خبرنگار بهانه‌ای برای یادآوری و گرامی داشت جان فشانی های صدها خبرنگار، روزنامه نگار و تصویرگر رسانه‌ها در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.

گرامی داشت این روز به معنی ارج نهادن به زحمات و از خود گذشتگی افرادی است که شغل خود را نه یک حرفه که آمیخته‌ای از عقل، درایت و پشتکار توام با عشق می‌دانند. در قبال این فداکاری، وظیفه همه ما احترام، قدرشناسی، همراهی و حمایت همه جانبه از این از خود گذشتگانی است که روشنگری و آگاهی بخشی در جامعه را بر عهده دارند.    

ممکن است مدیران رسانه‌ها دغدغه مسائلی چون کاغذ، آگهی، چاپ و توزیع را نیز داشته باشند اما دغدغه اصلی خبرنگار، کسب خبر، گسترش آزادی بیان و اندیشه است. خبرنگار نماینده افکار عمومی و دیده بان جامعه است و پرسشگری او از مسئولان به نمایندگی از مردمی است که در سطوح پایینی هرم قدرت در جامعه قرار دارند. این مسأله نشان از آن دارد که دغدغه اول خبرنگار حرفه واقعی اوست.  با اینکه خبرنگاری در دنیا، حرفه‌ای سخت و زیان آور به شمار می‌رود، اغلب خبرنگاران در کشور ما بر اثر تداوم فشارهای کاری در این حرفه، دارای مشکلات جسمی و روحی شده و با این حال آنچنان که باید و شاید دستگاه‌های مسئول، حقوق حقه آنها را ادا نمی‌کنند و قوانین حمایتی از خبرنگاران و نهادهای حمایتی از آنان برای احقاق حقوقشان در حداقل‌هاست.

اذعان می کنم که هنوز تا رسیدن به جایگاه مطلوب خبرنگار و رسانه نگار در ایران، فاصله طولانی در پیش است اما اطمینان دارم که در ساز وکار فعالیت خبرنگاری و روزنامه نگاری در کشور، می توان کنار خبرنگاران ایستاد، به آنان تکیه کرد و حامی و پشتیبان آنها بود.  

روز خبرنگار را به جامعه بزرگ خبرنگاران و روزنامه نگاران ایران تبریک می گویم و برای آنها سلامتی، شادکامی و عزت را آرزو دارم

نظرات بینندگان