پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دولت آمریکا تقلا میکند شرکت فیسبوک را وادار کند تا رمزگذاری اپلیکیشن محبوب مسنجر را بشکند تا مقامها بتوانند مکالمات صوتی یک مظنون را شنود کنند. همین امر موجب شد تا دوباره این مساله مطرح شود که آیا شرکتها میتوانند به تغییر محصولاتشان و تسهیل جاسوسی مجبور شوند یا خیر.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، یک پرونده در دادگاه فدرال کالیفرنیا به جریان افتاده است اما جزئیاتی از آن در دست نیست. با این حال سه مقام مطلع گفتند که فیسبوک با درخواست وزارت دادگستری آمریکا مخالفت کرده است. به گفته منابع که خواستند نامشان فاش نشود، قاضی پرونده مسنجر دفاعیات را شنید و طبق دادخواست دولت، مسنجر درخواست اجرای جاسوسی را انجام نداده است.
شرکت فیسبوک و وزارت دادگستری آمریکا هنوز اظهارنظری نکردهاند. به گفته یک منبع، پرونده مسنجر که در کالیفرنیا رسیدگی میشود، بخشی از تحقیقات درباره باند خلافکار اماس-۱۳ است. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا گاها از این باند که در آمریکا و آمریکای لاتین فعالیت دارد، به عنوان سمبل نقص سیاست مهاجرتی آمریکا یاد میکند. او امسال در توئیتی اعضای این باند را "حیوانات" خطاب کرد.
تاثیر احتمالی تصمیم آتی دادگاه مشخص نیست. برخی از کارشناسان حقوقی میگویند، چنانچه دولت واشنگتن در پرونده مسنجر فیسبوک پیروز شود، ممکن است شرکتها را وادار به بازنویسی سایر خدمات رمزگذاری خودشان از جمله در واتساپ یا سیگنال که شامل خدمات متنی و صوتی هستند، مجبور کند.
آژانسهای دولتی تامینکنندگان فناوری را مجبور میکنند تا نرمافزارها را به گونهای بازنویسی کنند که اطلاعاتی بدون رمز در اختیار آنها قرار دهد و همین مساله، اصول این شرکتهایی که خودشان را حامی حریم خصوصی اشخاص میدانند زیر سوال میبرد.
پرونده مشابهی هم سال ۲۰۱۶ میان افبیآی و شرکت اپل برای دسترسی به اطلاعات تلفن همراه مهاجم حملهای در کالیفرنیا به وجود آمد. در پرونده، شرکت اپل تاکید کرد که دولت نمیتواند بدون در نظر گرفتن متمم اول این شرکت در حفظ حقوق آزادی بیان، آن را به طراحی برنامهای با هدف نقض قوانینش مجبور کند. دولت آمریکا بعدا با کمک یک مقاطعهکار به اطلاعاتی که میخواستند دسترسی پیدا کرده و این دعوی قضایی را رها کرد.