پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
البناء نوشت: پیشگوی دیپلماسی آمریکا، هنری کسینجر در ساعات گذشته، پس از غیبتی که چند دهه به طول انجامیده بود، به پکن سفر کرد. تحلیلگران در زمینه خوانش تحولات بین المللی، این سفر را ایستگاه جدیدی برای روابط بین غرب و شرق می دانند.
به گزارش «انتخاب»، این رسانه عرب زبان ادامه داد: به نظر می رسد تنگنای استراتژیک آمریکا که با روی کار آمدن ترامپ بیشتر و بیشتر شده است، همچنان ادامه دارد و در تمام میدانها در حال تجدد یافتن است. نقشه های واشنگتن برای براندازی نظام سوریه، هدف قرار دادن محور مقاومت و سیطره کامل آمریکا بر منطقه عربی و جمهوری اسلامی، که با هدف ضربه زدن به نقش روسیه و چین در خاورمیانه بود، شکست خورده است.
با وجود موج تهدیدهای رئیس جمهور آمریکا در تمام زمینه ها، که آخرین آن تحریم های جدید ایران بود، به نظر می رسد سریال شکست های آمریکا توقف نمی یابد؛ چرا که تحریمهای ترامپ علیه ایران پیش از آغاز شکست خورد و اکنون آمریکا یک نظام مالی استعماری دارد که متمرکز بر دلار بوده و اسیر ضربات قوی روسیه و چین شده است. علاوه بر اینکه وامهای خارجی آمریکا، دیگر مشکل بزرگ آن است.
بنابراین، این واقعیت نشان دهنده آن است که تهدید های آمریکا قابل اجرا نیست و دولت ترامپ، با وجود این هیاهوها، به دنبال راه حل هایی برای بحران های خود است.
در چنین فضایی، کاهن دیپلماسی آمریکا، مشاور امنیت ملی و وزیر خارجه سابق آن به چین رفته و با رئیس جمهور این کشور و وزیر خارجه آن به صورت جداگانه دیدار کرد و هر دو طرف جوانب رابطه متشنج آمریکا و چین را بررسی کردند.
این اقدام با هدف مهیا کردن زمینه ای برای دیدار بین روسای جمهور دو کشور در پایان این ماه صورت گرفت و هنری کسینجر حامل این پیامها برای رئیس جمهور چین بود:
1-همکاری چین و آمریکا برای صلح و پیشرفت اساسی است و من به شخصه نقش چین در این زمینه را تحسین می کنم.
2-تقویت همکاری استراتژیک بین دو طرف ضروری است، همانطور که توسعه منافع مشترک بین آنها لازم است.
3-دو طرف باید اختلافات را مدیریت کرده و جهان را در این مورد قانع کنند که منافع مشترک مهمتر از اختلافات است.
بر این اساس، حقیقت موضع آمریکا با رجزخوانی های ترامپ و تهدیدات چین، متفاوت است و در شرایط حاضر، این پیام های کسینجر در حال تطبیق و اجرای عملی است، نه سیاست های ترامپ.
پیام رئیس جمهور چین برای همتای آمریکایی اش اما واضح تر از پیام کسینجر بود مبنی بر آنکه:
-چین ملتزم به سیاست بهبود روابط مشترک با ایالات متحده است، اما براساس قاعده دوستی و منافع متبادل و ما آماده حل مشکلات بین دو دولت از طریق مذاکرات سازنده هستیم.
-چین و ایالات متحده باید فهم دقیقی از گرایش های استراتژیک طرف دیگر داشته باشند.
-ایالات متحده باید در راستای پیشرفت خود به چین و منافع مشروع آن احترام بگذارد.
بدین معنا، رئیس جمهور چین به وضوح و با لحن دیپلماتیک هوشمندانه ای حدود خواسته های خود را مشخص کرد. او می گوید چین امر و نهی های خارجی و سیاستهایی که به منافع آن آسیب می رساند را نمی پذیرد.
به این ترتیب، رئیس جمهور چین به کسینجر ابلاغ کرد که عصر فرمان دادن ها به سر آمده است و چین جز برپایه دوستی هرگز وارد تعامل با واشنگتن نخواهد شد.
مترجم: مریم نصرالهی