arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۰۹۰۶
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۴ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷

چقدر دردناک بود حرف‌های ظریف!

شاید ظریف ٩٩درصد اشتباه کرده باشد و یک درصد درست گفته باشد. فشار وارد کردن به او برای عقب‌نشینی و تلاش برای ساکت کردنش به چه کسی کمک خواهد کرد؟ فرض کنیم در اینجا سالم‌ترین و پاک‌ترین سیستم مالی برقرار است اما حتی اگر یک مورد پولشویی در کشور اتفاق می‌افتد، زیر ضرب بردن ظریف ایستادن در کدام طرف ماجراست؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

شاید ظریف ٩٩درصد اشتباه کرده باشد و یک درصد درست گفته باشد. فشار وارد کردن به او برای عقب‌نشینی و تلاش برای ساکت کردنش به چه کسی کمک خواهد کرد؟ فرض کنیم در اینجا سالم‌ترین و پاک‌ترین سیستم مالی برقرار است اما حتی اگر یک مورد پولشویی در کشور اتفاق می‌افتد، زیر ضرب بردن ظریف ایستادن در کدام طرف ماجراست؟

«این که بسیاری از مخالفان پیوستن ایران به FATF نگران شفاف‌سازی و سلامت فضای مالی کشور هستند حرف تازه‌ای نیست. از زمانی که بحث پیوستن ایران به این پیمان مطرح شده، موافقان آن مدام تاکید کرده‌اند که شفافیت مالی دست بخشی از متخلفان را که به فساد و پنهانکاری عادت کرده‌اند، خواهد بست یا برایشان محدودیت ایجاد خواهد کرد. حتی این هم حرف تازه‌ای نبود؛ این که نظام مالی ایران غیر شفاف است، بهشت متخلفان است و جان می‌دهد برای پولشویی، واقعیتی است که دهه‌هاست در سطح کلان و در میان کارشناسان تکرار می‌شود و راهی برای برون‌رفت از آن پیدا نشده است. این حرف که گردش پول در ایران ساده است و با کمترین نظارت اتفاق می‌افتد و به راحتی می‌توان منابع مالی نامشخص را وارد چرخه اقتصادی کرد، نیازی به گفتن ندارد. دولت هر سال تکرار می‌کند که بخش بزرگی از اقتصاد غیر قابل نظارت است و حتی سهم عظیمی از مالیات قانونی از افراد و شرکت‌ها وصول نمی‌شود. دلایل این ابهامات و ضررهای جبران‌ناپذیر پیچیده است و به یک یا دو دلیل خلاصه نمی‌شود اما تردیدی وجود ندارد که نبودن شفافیت مالی و استمرار شیوه‌های منسوخ‌ شده بانکی دست دولت و مراجع ذیصلاح را برای جلوگیری از تخلفات سنگین بسته است. حجم منافع حاصل از این پنهانکاری‌ها هم چنان چشمگیر است که با استفاده از آن می‌توان در مقابل برخوردها و محدودیت‌سازی‌ها به خوبی ایستادگی کرد.

وقتی جواد ظریف، وزیر امور خارجه، در مصاحبه با خبرآنلاین به این نکات اشاره کرد و متذکر شد که سود وحشتناک حاصل از پولشویی به افراد سودجو کمک می‌کند تا مقابل اقدامات اصلاحی بایستند و بزرگترین موانع پیوستن به FATF هم همین سودجویان از پولشویی هستند، مشخص بود که دوباره صداها بلند خواهد شد. اعتراضات البته همانقدر پیش‌پاافتاده و سطحی بود؛ این که دشمنان از حرف‌های ظریف استفاده کرده‌اند و مثلا صحبت‌های وزیر بازتاب پررنگی در اخبار بی‌بی‌سی داشته است. مثلا این که این حرف‌ها سلامت کشور را زیر سوال می‌برد و این گونه که ظریف می‌گوید نیست و او برای الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی جوسازی می‌کند. این حرف‌ها نیاز به جواب‌های پیچیده‌ای ندارند. حمله‌وران به ظریف می‌دانند که هر صحبتی در مورد مشکلات داخلی و فساد با استقبال دشمنان مواجه خواهد شد. اما چاره چیست؟ باید سکوت کنیم و بگذاریم زخم مشکلات عفونت کند و جامعه را از پا درآورد یا باید با صدای بلند به آنها اعتراف و برای درمان‌شان اقدام کرد. نکته دیگر این است که دلواپسان عزیز چرا به جای حمله به ظریف و زیر سوال بردن او، به موانع طرح اسامی پولشویان نمی‌پردازند؟ شاید ظریف ٩٩درصد اشتباه کرده باشد و یک درصد درست گفته باشد. فشار وارد کردن به او برای عقب‌نشینی و تلاش برای ساکت کردنش به چه کسی کمک خواهد کرد؟ فرض کنیم در اینجا سالم‌ترین و پاک‌ترین سیستم مالی برقرار است اما حتی اگر یک مورد پولشویی در کشور اتفاق می‌افتد، زیر ضرب بردن ظریف ایستادن در کدام طرف ماجراست؟

ظریف خوب جایی را نشانه رفته و طبیعی است، آنها که نگران و متضرر می‌شوند به کمک او نشتابند. حساب اقلیتی را که هنوز متوجه حساسیت ماجرا نیستند و با حسن‌ نیت گمان می‌کنند عدم شفافیت مایه سربلندی است را جدا کنیم، واقعا این حجم هجمه به کسی که علیه پولشویی صحبت کرده نشان‌دهنده عمق فاجعه نیست؟»

منبع : شهروند 

برچسب ها: ظریف
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۳
17
7
یادداشت بسیاز ضعیف و غیر استدالی بود

منظور اصلی منتقدین در مخالفت با FATF شفافیت زیر ساخت های مالی و اقتصادی کشور برای دشمنان کشور است و گر نه مخالفان FATF همواره طفدار شفاف سازی بوده اند اما نه شفاف سازی برای خارجی های بیگانه بلکه برای نهاد های حاکمیتی مربوط داخلی، واین اصلاح طلبان و اعتدالیون و کارگزارانی ها هستند که از شفافیت برای نظام حراس دارند و به سمت نظام سلطه که قبله ی آنها است غش می کنندو
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
شفاف سازی برای نهادهای حاکیتی و نه برای خارجی ها دیگر چه صیغه ای است؟ اصولگرایان دقیقا برای بخش اول شفاف سازی طی همه سالهای گذشته که قدرت دست آنها بوده چه کاری کرده اند؟ متاسفانه این شعارها بیشتر برای تخطئه رقیب کاربرد داشته تا بیان واقعیت. نسبت شفاف سازی با اصولگرایان مانند جن و بسم الله است, چرا؟ آنها دقیقا از چه میترسند
بهمن
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
با بت دشمن به مدت سالیان متمادی یکسری خانواده های وابسته به حاکمیت مشغول چپاول بیرحمانه و فساد گسترده در کشور هستند.
بجز این، ساختارهای موازی قدرت و ثروت در کنار دولت قانونی وجود دارد که رسماً و شرعاً پولشویی میکنند و اساساً ضرورتی نمی بیینند به کسی پاسخگو باشند، چه خارجی یا داخلی و هرکسی انگشت اشاره اش به سوی آنها باشد، هر ده انگشتش را قطع میکنند!
واردات هزاران اتومبیل لوکس، کالاهای قاچاق از اسکله های غیر دولتی، واگذاریهای تشریفاتی و صوری کارخانه های دولتی به نهادهای حاکمیتی، نهادهایی که درآمدهای دلاریشان به اندازه خود دولت است ولی هیچگونه پاسخگو نیستند،
mojtaba
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۶
7
15
حق صد در صد با دکتر ظریف است . مخالفان مطمئنا دنبال هیچگونه شفاف سازی نیستند , به مردمی که میدانند لازم نیست دروغ بگوئید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
2
3
اينكه كسانيكه تصويب نكردن يا راي ندادند پول شويي مي كنند جديدبود
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۶
5
9
سلام.نمی دانم کی قرار است ملت ما از خواب غفلت بیدار شود وهمراه زمان حرکت کند .تا کی خودمان را بفهمی میزنیم.تاکی دانایان کشور را باید کوبید .درود بر ظریف وامثال او .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۲
0
0
اقای ظریف ! میشه بگیدآنان که برجامیزه شدن مانندشما وریئستون ودل به غرب ووعده های پوچ انان بسته اندبه کجا بایدبازگردند!؟
اقای ظریف!خدا وکیلی ! تاکی میخواهیدمردم راباوعده های پوچ برجامی سرگرم کنید!؟ شمادولتیان مردم راچه فرض کرده اید!؟
نظرات بینندگان