arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۷۴۶۳
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۵ - ۲۸ آذر ۱۳۹۷

اتحادیه املاک: افت ۶۰ درصدی معاملات در تهران در آذرماه نسبت به ماه مشابه سال گذشته / بزودی کسادی خرید و فروش ملک در پایتخت به کل کشور تسری پیدا می‌کند

بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران در آبان ۹۷، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی در تهران به ۹ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین تعداد معاملات انجام شده طی این ماه ۶۹۰۰ فقره بود که نسبت به آبان ماه سال گذشته کاهش ۵۳.۶ درصدی و نسبت به ماه گذشته نیز کاهش ۲۶.۷ درصدی را نشان می‌دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

به دنبال رکود تورمی بازار مسکن شهر تهران، پیش‌بینی کارشناسان این است که تا سه چهار ماه آینده این وضعیت به شهرستان‌ها نیز سرایت کند.

آمار اتحادیه املاک می‌گوید معاملات در تهران طی ۱۸ روز آذرماه ۶۰ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته افت کرده اما در کل کشور وضعیت تا حدودی بهتر است و خرید و فروش مسکن ۱۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. با این وجود کارشناسان معتقدند با توجه به پیشرو بودن شهر تهران در معادلات بازار مسکن، کسادی خرید و فروش ملک در پایتخت تا ماه‌های آینده به کل کشور تسری پیدا می‌کند.

در این خصوص منصور طاقه‌ای رییس انجمن انبوه‌سازان کرمانشاه با اشاره به رکود تورمی مسکن در تهران گفته است: به طور معمول این اوضاع و شرایط با تاخیر سه تا چهار ماهه به استان ها می‌رسد.

وی به تاثیر سه تا چهار برابر شدن رشد قیمت مصالح ساختمانی بر هزینه‌های تولید اشاره و تصریح کرد: در استان کرمانشاه هم اکنون ۸۰ درصد انبوه سازان به دلیل اینکه ساخت و ساز توجیه اقتصادی ندارد، پروژه های خود را متوقف و کار را خوابانده‌اند.

افزایش ساخت و ساز در تهران با وجود گرانی مصالح

در شرایطی که پس از افزایش نرخ دلار، قیمت مصالح ساختمانی رشد چشمگیری داشته، آمارهای اعلام شده از مرکز آمار حاکی از افزایش ٣١,٦ درصدی واحدهای مسکونی پیش‌بینی شده در پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان توسط شهرداری تهران در فصل بهار امسال نسبت به فصل بهار پارسال است. البته این احتمال که به دلیل رشد قیمت نهاده‌های ساختمانی، ساخت و ساز در تهران نیز کاهش پیدا کند وجود دارد. اما با توجه به کاهش ۵۴ درصدی معاملات، احتمالا نیمی از واحدهای آماده تولید به ۴۹۰ هزار واحد خالی استان تهران افزوده خواهد شد. هم‌چنین اغلب مصالح ساختمانی با رشد قیمت مواجه شده که می‌تواند به فاصله‌ی زمانی، اثر منفی در تولید و عرضه مسکن بگذارد. طبق آمار در شش ماهه ابتدای سال ۱۳۹۷ گروه لوله و پروفیل‌های فولادی از ۲۶ تا ۱۵۱ درصد، گروه میلگرد از ۹۸ درصد تا ۱۴۶ درصد، گروه ورق‌های گالوانیزه از ۵۴ تا ۹۳ درصد و گروه سنگ‌های تخت پلاک از ۷ تا ۵۶ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. رشد عجیب و غریب مصالح ساختمانی در حالی رقم خورده که عمده این مصالح در داخل کشور تولید می‌شود و نمی‌تواند تاثیرپذیری چندانی از جهش نرخ ارز داشته باشد.

فرشید پورحاجت ـ دبیر کانون انبوه‌سازان ـ می‌گوید: حمایت دولت از بخش مسکن با کاهش قیمت زمین و کاهش عوارض دولتی دریافتی از طرح‌های انبوه‌سازی و حل هزینه‌های سنگین بیمه کارگری ممکن می‌شود.

هم‌چنین سعید ساعی شاهی، دبیر انجمن صنفی انبوه سازان مسکن استان یزد، رکود مسکن با وجود نیاز مردم را حاصل کاهش قدرت خرید آنان دانست و از اعطای تسهیلات صندوق یکم بانک مسکن به عنوان فرصتی برای رونق انبوه‌سازی نام برد.

وی کاهش بهای زمین و پایین آوردن هزینه‌های ساخت با استفاده از فناوری‌های نوین را گره‌گشای رکود مسکن خواند و خواستار همکاری همه جانبه دستگاه‌ها در جهت کاهش هزینه‌های تولید مسکن شد.

بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران در آبان ۱۳۹۷، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۹ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین تعداد معاملات انجام شده طی این ماه ۶۹۰۰ فقره بود که نسبت به آبان ماه سال گذشته کاهش ۵۳.۶ درصدی و نسبت به ماه گذشته نیز کاهش ۲۶.۷ درصدی را نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۹
0
0
این گونه تحلیل ها حتی در سطوح ابتدایی و پیکار با بیسوادی نیز قابل پذیرش نبوده و بیشتر مضحک و خنده دار است تا جدی و اصولی.متن تلاش عده ای زالو صفت برای بهره گیری از بلبشوی تصمیم گیری مدیریتی را منعکس می کند که فی المثل در یزدی که آب ندارد و با مشکل فرونشست نیز مواجه است و صنایع به اشتباه تاسیس شده در ان اینده ای ندارد در پی رونق انبوه سازی مسکن است؟! مربی فکر کردن سیستمیک و تصمیم گیری عالمانه از دنیای پیشرفته و مدرن بیاورید تا شاید بفهمیم اقتصاد، معیشت دور نمای توسعه ای سرزمینی و مناطق خاص و دچار معضل های زیست محیطی چه نقشی در ساخت و ساز مسکن دارند و آیا با انتقال و جابجایی جند ده کارخانه و ادارات زاید وبیخودی از تهران و البرز نمی توان بخش مهمی از مشکل مسکن ایران را در میان مدت حل کرد؟
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۱
0
0
هر موقع اقایون دلالها به سود کم رضایت بدهند خریدو فروش رونق می گیرد
نظرات بینندگان