این روزها زندگی مجازی بسیاری از ما پررنگ است و حتی ساعات زیادی از روز را در فضای مجازی می گذرانیم. اما با این وجود، گاهی این حضور از کنترل خارج می شود و ما به دنبال روشهای خواهیم بود تا حضورمان در فضای مجازی را کمرنگ یا به طور کامل پاک کنیم.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، حضور در فضای مجازی می تواند ترکیبی باشد از سرگرمی، وقت گذرانی و البته مطلع شدن از خبرهای روز اما از زمانی که ماجرای فیسبوک و کمبریج آنالیتیکا پیش آمد بسیاری از کاربران اعتماد خود را به فضای مجازی از دست دادند. اکنون پرسش برخی از این کاربران این است که چگونه می توانند ردپاهای مجازی خود را پاک کنند؟
سرویس های تابعه شبکه های اجتماعی
بسیاری از افراد با وجود آنکه اکانت هایی خصوصی در شبکه های اجتماعی داند، باز هم توسط برخی شرکت های ثانی و ثالث رصد می شوند. برهمین اساس توصیه همیشگی به این افراد این است که هر چه سریعتر، تمامی برنامه های زیر مجموعه و وابسته به شبکه اجتماعی محبوب خود را قطع کنند. برای مثال برنامه های خرید، نظر سنجی و حتی برای اپلیکیشنهای زیرمجموعه فیسبوک، اینستاگرام و ...
از سایت های جمع آوری اطلاعات کمک بگیرید
برخی از سایت ها وجود دارند که به شکل رسمی اقدام به مسدود کردن حضور شما در جاهایی می کنند که تا کنون از آنها بی اطلاع بودید . برای مثال Abine.com یکی از سایت هایی است که در صورت فعال کردن گزینهDeleteMe به حضور شما در هر سایت یا اپ ناخواسته پایان می دهد.
مستقیما وارد عمل شوید
متاسفانه برخی از اطلاعات شما که در مجمع های آنلاین و قدیمی ذخیره شده اند به سهولت قابل حذف نیستند. درواقع برخی کلوبهای قدیمی دوستانه یا وبلاگ ها هیچ گزینه ای برای پاک کردن اطلاعات شما ندارند و مجبورید مستقیما برای پاک کردن اطلاعات خود وارد عمل شوید. برای این کار باید با مدیر وبلاگ، وبسایت و ... تماس بگیرید.
از روشهای حقوقی استفاده کنید
اگر یک وبسایت یا اکانت در شبکه های اجتماعی در حال سوء استفاده از اطلاعات شخصی شما است و حاضر به پاک کردن این اطلاعات هم نیست، می توانید به شرکتهای پشتیبانی مل اینستاگرام، فیسبوک، واتساپ و ... پیام دهید و معترض شوید یا یک پله بالاتر، می توانید با مراجعه به مراجع قانونی شکایت رسمی تنظیم کنید.
ایمیلهای خود را مسدود کنید
گاهی منبع اصلی تغذیه از اطلاعات شما ایمیلهای شما است. ایمیلهای خود را مسدود کنید تا دیگر هیچ گروه یا شخصی نتواند با ارسال ایمیل به اطلاعات شما دسترسی داشته باشد یا حتی ایمیلتان را هک کند.
حرف حساب را در زمينه ماجراي نماينده سراوان، آقاي محمد قسيم عثمانی نماينده بوکان زده که گفته: «من، هم اهل سنت هستم، هم کُرد، برخورد با نماينده سراوان ربطي به قوميت و مذهبش ندارد، خود را به کوچه علي چپ نزنيم... اين اتفاق نشان داد نمايندگان مجلس، نسبت به موضوعاتي که مربوط به خودشان ميشود حساس هستند اما نسبت به موضوعات و دغدغههاي مردم حساسيتي ندارند و اين خطر است».