arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۴۹۳۸۰
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۲ - ۰۸ دی ۱۳۹۷

نیویورک تایمز: عربستان کودک سربازان سودانی را به جنگ یمن می‌فرستد/۱۴ هزار شبه‌نظامی سودان دریمن

روزنامه نیویورک تایمز گزارش کرد: عربستان سعودی برای پیشبرد جنگ در یمن دهها هزار بازمانده‌ جنگ داخلی سودان در منطقه‌ دارفور که بسیاری از آنها کودکان هستند را به خدمت گرفته است.سازمان ملل اعلام کرده که جنگ یمن بدترین بحران انسانی حال حاضر جهان است و محاصره بی وقفه یمن از سوی عربستان و امارات متحده عربی سبب شده که ۱۲ میلیون مردم این کشور به مرز قحطی برسند و حدود ۸۵ هزار کودک نیز در این بحران جان باختند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

روزنامه نیویورک تایمز گزارش کرد: عربستان سعودی برای پیشبرد جنگ در یمن دهها هزار بازمانده‌ جنگ داخلی سودان در منطقه‌ دارفور که بسیاری از آنها کودکان هستند را به خدمت گرفته است.

به گزارش ایسنا سازمان ملل اعلام کرده که جنگ یمن بدترین بحران انسانی حال حاضر جهان است و محاصره بی وقفه یمن از سوی عربستان و امارات متحده عربی سبب شده که ۱۲ میلیون مردم این کشور به مرز قحطی برسند و حدود ۸۵ هزار کودک نیز در این بحران جان باختند.

عربستانی‌ها برای پیشبرد جنگ در یمن از ثروت نفتی فراوان خود بهره برده و در عین حال اقدام به استخدام کسانی کرده‌اند که به گفته سربازان سودانی شامل دهها هزار بازمانده‌ درمانده جنگ داخلی سودان در دارفور از حمله تعداد زیادی کودک می‌شود.

طبق این گزارش چند شبه نظامی سودانی و چند قانونگذار این کشور گفته‌اند که بالغ بر ۱۴ هزار شبه نظامی سودانی در یمن در ۴ سال گذشته در کنار شبه نظامیان محلی هم‌پیمان با عربستانی‌ها جنگیده‌اند. در عین حال تقریبا همه این شبه نظامیان سودانی متعلق به منطقه‌ فقیر و جنگ زده دارفور بوده‌اند و جایی که طی ۱۰ سال جنگ داخلی در آن ۳۰۰ هزار نفر کشته و ۱.۲ میلیون نفر آواره شدند.

اکثر این افراد متعلق به یک نیروی شبه نظامی قبیله‌ای به نام نیروهای پشتیبانی سریع بودند که قبلا به اسم نیروی جنجوید شناخته می‌شدند. این افراد به شرکت در جنایاتی نظیر تجاوز سیستماتیک به زنان و دختران، کشتار کورکورانه و دیگر جنایات جنگی در جنگ دارفور متهم هستند و با سابقه‌های این جنایات اکنون رهبری نیروهای استقرار یافته در یمن در چارچوب یک کمپین رسمی‌تر و سازمان‌یافته‌تر را به عهده دارند.

در عین حال برخی از اعضای خانواده‌های فقیر سودانی به حدی مشتاق پول هستند که به برخی از افسران شبه نظامی رشوه می‌دهند تا واسطه شرکت مردان و پسرهای آنها در جنگ شوند، بسیاری از آنها ۱۴ تا ۱۷ سال سن دارند.

در مصاحبه‌هایی ۵تن از این شبه نظامیان که به یمن بازگشته‌اند و عده‌ی دیگر از آنها که در آستانه بازگشت قرار دارند می‌گویند که کودکان دست کم ۲۰ درصد از قوای واحدهای آنها را تشکیل می‌دادند. دو نفر نیز این میزان را بیش از ۴۰ درصد برآورد کردند.

در عین حال طبق این گزارش فرماندهان ناظر سودانی یا اماراتی این شبه نظامیان یک فاصله‌ی ایمن را از خطوط درگیری حفظ کرده و منحصرا از حوزه‌های کنترل از راه دور این شبه نظامیان سودانی را فرماندهی کرده و از طریق بی سیم و سیستم‌های جی پی اس برای افسران سودانی به آنها دستور حمله یا عقب نشینی می‌دادند.

محمد سلیمان الفاضل یک عضو ۲۸ ساله یکی از این قبایل سودانی به نام قبیله بنی حسین که از یمن در آخر سال ۲۰۱۷ به کشورش بازگشت گفت: فرماندهان عربستانی ما با تجهیزات از راه دور و تلفنی و یا بی سیم به ما می‌گفتند که چه کار کنیم و نیروهای آنها هرگز در کنار ما نجنگیدند. احمد ۲۵ ساله عضو قبیله اولاد زید در سودان که در نزدیکی حدیده جنگیده گفت: عربستانی‌ها با ما تماس تلفنی می‌گرفتند و بعدا خودشان عقب می‌رفتند آنها نیروهای سودانی را مثل هیزم آتش می‌بینند چند هزار اماراتی اطراف بندر عدن مستقر هستند و ائتلاف جمع آوری شده توسط عربستان و امارات عمدتا با اتکا به کمک‌های پولی و مالی و وحدت یافته است.

در عین حال ارتش پاکستان به رغم رای منفی پارلمان این کشور به شرکت در جنگ یمن بی سر و صدا هزار سرباز خود را برای تقویت نیروهای عربستانی در داخل پادشاهی عربستان اعزام کرده و اردن هم مشاوران نظامی و جنگنده‌هایی را برای این جنگ در اختیار گذاشتند. هر دو دولت اتکای زیادی به کمک‌های پادشاهی‌های حوزه خلیج فارس دارند.

یک گزارش سازمان ملل هم نشان داده که اریتره هم احتمال حضور ۴۰۰ سرباز برای ائتلاف متجاوز عربستانی به یمن فرستاده است.

با این حال در سودان که نقشش از همه این کشورها در جنگ یمن بیشتر بوده پول عربستان مستقیما به سمت شبه نظامیان یا مزدوران سرازیر می‌شود و شاید به صورت غیر مستقیم به اقتصاد این کشور سود برساند.

حافظ اسماعیل محمد یک بانکدار سابق و مشاور اقتصادی و منتقد دولت سودان گفت: مردم سودان بدبخت هستند و در یمن می‌جنگند چون می‌دانند که در سودان هیچ آینده‌ای ندارند. ما این افراد را به عنوان سرباز جنگی صادر می‌کنیم انگار که کالایی از جانب کشور ما برای تبادل ارز خارجی است. این پیاده نظام‌های سودانی بی تردید کار را برای امارات و عربستان به منظور طول دادن جنگ راحت‌تر کرده‌اند.

گاهی اوقات این شبه نظامیان سودانی برای دفاع از جناحین شبه نظامیان یمنی رهبری کننده حملات مستقر می‌شوند اما شبه نظامیان سودانی در عین حال می‌گویند که آنها مثل یک مانع و سپر در برابر نیروهای حوثی عمل می‌کنند. فاضل می گوید: اگر ما نبودیم حوثی‌ها کل عربستان از جمله مکه را تصرف می‌کردند.

نظرات بینندگان