arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۱۷۶۳
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۹ - ۱۸ دی ۱۳۹۷

ناکامی آمریکا در گرفتن امتیاز تجاری از چین؟

روزنامه چینی گلوبال تایمز نوشت: دومین روز مذاکرات تجاری آمریکا و چین در حالی برگزار شد که تاکنون هیچ پیشرفتی در این مذاکرات به دست نیامده و آمریکا به رغم تلاش برای گرفتن امتیاز از چین ناکام مانده است.دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه جولای سال گذشته با افزایش تعرفه بر کالاهای چینی جنگ تجاری را آغاز کرد و از شرکت‌های فن آوری جهان خواست تا با تحریم‌ چین را زیر فشار قرار دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

روزنامه چینی گلوبال تایمز روز سه شنبه نوشت: دومین روز مذاکرات تجاری آمریکا و چین در حالی برگزار شد که تاکنون هیچ پیشرفتی در این مذاکرات به دست نیامده و آمریکا به رغم تلاش برای گرفتن امتیاز از چین ناکام مانده است.

روزنامه گلوبال تایمز چین وابسته به حزب کمونیست دراین مطلب با هشدار به واشنگتن برای زیر فشار قراردادن پکن در مذاکرات تجاری افزود: تاکنون هیچ گونه پیشرفتی تا پایان روز دوم این مذاکرات بدست نیامده است.

مذاکرات پایان جنگ تجاری میان مقامات آمریکا و چین در حالی از روز گذشته (دوشنبه) در پکن آغاز شد که بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی نسبت به تأثیر این جنگ تجاری بر رشد جهانی اقتصاد بسیار نگران هستند.

به نوشته روزنامه گلوبال تایمز، دولت آمریکا بسیار تلاش می‌کند تا در ادامه مذاکرات تجاری طرف چینی را تحت فشار قرار داده و بتواند از آن امتیاز بگیرد اما نمی‌داند که چینی‌ها تنها براساس منافع ملی خود تصمیم می گیرند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه جولای سال گذشته با افزایش تعرفه بر کالاهای چینی جنگ تجاری را آغاز کرد و از شرکت‌های فن آوری جهان خواست تا با تحریم‌ چین را زیر فشار قرار دهند.
بعد از گذشت شش ماه جنگ تجاری، سرانجام روسای جمهوری دو کشور چین و آمریکا در اول دسامبر برای تعلیق 90 روزه جنگ تجاری توافق کردند و مذاکرات تجاری آغاز شد.

اقتصاددانان بر این باورند که فرصت سه ماهه برای حل اختلاف تجاری بین آمریکا و چین بسیار کم است .

واشنگتن در صدد آن است تا پیش قدمی چین در کسب پیروزی در حوزه‌های اقتصاد جهان را با ایجاد موانع مسدود کند. اروپا، ژاپن و دیگر متحدان تجاری آمریکا نیز با حمایت از سیاست‌های واشنگتن به دنبال محدود کردن قدرت چین در بازارهای اقتصادی هستند.

مقامات چینی پیشنهاد کرده‌اند که پکن ممکن است برنامه‌های صنعتی خود را تغییر دهد، اما آنها فشار برای رها کردن استراتژی رهبران کمونیست به‌عنوان راهی برای رونق و نفوذ جهانی را هرگز نخواهند پذیرفت. آنها در مقابل سعی کرده‌اند فشار برای تغییرات گسترده را با ارائه امتیازات تجاری از جمله خرید بیشتر سویا، گاز طبیعی و دیگر صادرات خنثی کنند.

همان‌طوریکه مذاکرات از روز گذشته دوشنبه در وزارت بازرگانی چین آغاز شد، پکن نسبت به حضور یک کشتی آمریکایی در آب‌های چین اظهار ناراحتی کرد، اما تا کنون مشخص نیست که آیا این اقدام باعث اختلال در روند مذاکرات خواهد شد یا نه؟ هر دو طرف در مورد بحث‌های خود اطلاعات ناقص ارائه کرده‌اند.

روند مذاکرات آمریکا و چین در حال طی می‌شود که اخیراً با بازداشت مدیر اجرایی شرکت هوآوی در کانادا روابط طرفین تا حدود زیادی شاهد تنش بیشتری شد.

هیئت آمریکایی حضور یافته در مذاکرات تجاری شامل «جفری جرجیش» معاون نمایندگی تجارت ایالات متحده و دیگر مقامات وزارت خانه‌های کشاورزی، انرژی، تجارت، خزانه داری و مقامات وزارت امور خارجه است.

دونالد ترامپ در آخرین اقدام 25 درصد تعرفه کالاهای وارداتی چین به ارزش 250 میلیارد دلار را افزایش داد. چین نیز در مقابل با اعمال مجازات 110 میلیارد دلاری کالاهای آمریکایی، لغو ترخیص کالا از گمرک برای شرکت‌های آمریکایی و توقف مجوز صدور در امور مالی و سایر مشاغل پاسخ داد.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان