پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران که برای حضور در کنفرانس سالانه رایسینا در دهلی نو پایتخت هند به سر میبرد در مصاحبه با رویترز گفت: ایران به برنامههای هوافضا خود ادامه میدهد و هیچ قانون بینالمللی چنین برنامهای را ممنوع نکرده است.
وزیر خارجه ایران در ادامه تصریح کرد، خروج از برنامه هستهای که در سال 2015 با قدرتهای جهان به امضا رسید گزینه کنونی تهران است اما تنها گزینه روی میز ما نیست.
به گزارش رویترز، آمریکا در اوایل ماه جاری طی پیامی هشدار آمیز علیه برنامههای موشکی ایران مدعی شد که برنامههای موشکی ایران قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض میکند زیرا آنان از فن آوری موشکهای بالستیک استفاده میکنند.
به گزارش ایرنا، آمریکا به دلیل ترس از افزایش قیمت نفت جهانی با اعمال دور دوم تحریمهای این کشور علیه مردم ایران، سرانجام به اعطای معافیت به هشت کشور جهان برای ادامه واردات نفتی از ایران به مدت 180 روز مجبور شد که از میان هشت کشور معاف شده پنج کشور در حوزه منطقه آسیا و چین و هند نیز در این میان از بزرگترین خریداران نفت این منطقه از ایران است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ماه امسال، خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بینالمللی، تأکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکتهایشان با ایران حمایت میکنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریمهای یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است، ولی تجربه ماههای اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریمهایی که آمریکا یکجانبه علیه ملت ایران اعلام میکند، از مدتها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نکرده تا جایی که ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقب نشینی کند.