پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تاثیر بیشتر قرصهای خوابآور به گونهای است که سطح هوشیاری مغز را هنگام خواب کاهش میدهند و همین امر میتواند جان بیمار را هنگام وقوع حوادث ناگهانی با تهدید روبرو کند.
بیشتر قرصهای خواب به اندازهای قوی هستند که به طور مثال بیمار هنگام خواب از صدای بلند آژیر وقوع حریق آگاه نمیشود. بر همین اساس گروهی از پزشکان به بررسی روی گزینههای جایگزین بیخطر این داروها پرداختهاند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا حدود یک سوم از بزرگسالان در این کشور از خواب کافی برخوردار نیستند و حدود چهار درصد از جمعیت بالای ۲۰ سال این کشور از انواع قرص خواب مصرف می کنند که این رقم با افزایش سن و تحصیلات بیشتر میشود.
هرچند این سوال مطرح است که مصرف قرصهای خواب تا چه میزان بیخطر است؟ کارشناسان معتقدند مصرف طولانی مدت این داروها با عوارض جانبی بسیاری همراه است و خطر اعتیاد به این داروها یکی ازشناختهشدهترین عوارض مصرف آنها به حساب میآید.
متخصصان ژاپنی در همین رابطه اظهار داشتند: حفظ سطح هوشیاری هنگام خواب با وجود مصرف قرص خواب و در نتیجه واکنش سریع به هنگام وقوع حوادث ناگهانی یکی از ویژگیهای ایدهآل این قرصهاست اما مشاهده میشود که این مشخصه در بسیاری از این قرصها وجود ندارد.
آنها در این بررسی به راهحل جدیدی در این ارتباط دست پیدا کردند. آنان داروی جدیدی را روی تعدادی موش آزمایشگاهی بررسی کردند و مشخص شد این حیوانات با وجود مصرف دارو به محض برخاستن صدای آژیر خطر از خواب بلند میشوند و بلافاصله پس از رفع خطر به خواب میروند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان ژاپنی این فرضیه را مطرح کردند که دسته جدیدی از ترکیبهای خوابآور موسوم به DORAs مغز را قادر میسازد تا در شرایط خطر هوشیاری خود را حفظ کند و بنابراین میتواند جایگزین خوبی برای قرصهای خوابآور موجود باشد.