وزیران خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه در نشست خبری مشترک در بخارست پایتخت رومانی ثبت سازوکار مالی ویژه اروپا برای ایران را به صورت رسمی اعلام کردند.
به گزارش «انتخاب»؛ هایکو ماس، جرمی هانت و ژان ایو لودریان وزیران خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه در کنفرانس خبری مشترک در بخارست پس از نشست وزیران اتحادیه اروپا ثبت رسمی سازوکار مالی ویژه اروپا برای ایران موسوم به INSTEX را اعلام کردند.
وزیر خارجه آلمان، هنگام رونمایی از کانال ویژه مالی اروپا با ایران گفت: این گامی است که روشن میکند ما در اتحادیه اروپا میتوانیم حتی وقتی که دیگران دیدگاه متفاوتی دارند متحد با یکدیگر راه خودمان را برویم.
جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس راهاندازی کانال پرداخت مالی اروپا و ایران را نماد عملی تعهد اتحادیه اروپا به توافق هستهایبا تهران عنوان کرد.
هانت امروز پس از پایان نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بخارست افزود:امروز گام قابلتوجهی را برای اجرای تعهداتمان در قالب برجام برای حفظ لغو تحریمها برای مردم ایران برداشتیم. ما سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) سازوکار ویژه مالی اروپا را ثبت کردیم که پس از فعال شدن همکاریهای تجاری مشروع با ایران را تسهیل میکند.
وزیر خارجه اتریش نیز اظهار داشت: این ساز و کار مالی برای شرکت های کوچک و متوسط می تواند راهکاری را فراهم آورد تا بدون واهمه از یافتن بانکی که پروژه های تجاری آنها در ایران را به دلیل خطر تحریم از سوی آمریکا پشتیبانی نمی کند، به تجارت با ایران ادامه دهند.
وی افزود: اجرایی شدن این سیستم INSTEX برای شرکت های کوچک و متوسط اروپایی مهم است.
بیانیه فرانسه، المان و اروپا در مورد راه اندازی «اینستکس» در ادامه می آید:
آلمان، انگلیس و فرانسه در راستای تعهد قاطع و تلاش های مستمر خود برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که به تایید قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل رسیده، ایجاد INSTEX SAS که سازوکاری ویژه با هدف تسهیل تجارت مشروع میان عوامل اقتصادی اروپا با ایران است را اعلام می کنند.
سه کشور اروپایی (E3) تاکید می کنند که بهره مندی های اقتصادی برجام مشروط بر پایبندی کامل ایران به تعهدات هسته ای خود شامل همکاری کامل و به موقع با آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
INSTEX از تجارت مشروع اروپا با ایران حمایت می کند؛ این تجارت در ابتدا بر بخش های بسیار ضروری برای مردم ایران مثل دارو، دستگاه های پزشکی و کالاهای کشاورزی-غذایی تمرکز می کند. هدف بلندمدت INSTEX این است که به روی عاملان اقتصادی کشورهای ثالث که خواهان تجارت با ایران هستند باز باشد و سه کشور اروپایی به تلاش برای رسیدن به این هدف ادامه می دهند.
ایجاد INSTEX گام ابتدایی مهمی است که امروز توسط سه کشور اروپایی برداشته شد. عملیاتی شدن INSTEX با رویکردی گام به گام دنبال می شود: سه کشور اروپایی به همراه INSTEX به کار بر روی جزئیات عینی و عملیاتی ادامه می دهند تا روش کار این شرکت را مشخص کنند، سه کشور اروپایی در راستای ایجاد یک نهاد همکاری اثرگذار و شفاف که برای عملیاتی کردن INSTEXT لازم است با ایران همکاری می کنند.
در رابطه با مقابله با پولشویی، مبارزه با تامین مالی تروریسم (AML/CFT) و انطباق با تحریم های اتحادیه اروپا و سازمان ملل، INSTEXT تحت بالاترین معیارهای بین المللی عمل خواهد کرد. در این راستا، سه کشور اروپایی از ایران انتظار دارند همه عناصر برنامه اقدام اف.ای.تی .اف خود را سریعا اجرا کند.
سه کشور اروپایی بر تعهد خود برای پیگیری توسعه بیشتر INSTEX به همراه کشورهای علاقه مند اروپایی به منظور عملیاتی کردن این ابزار در حمایت از تبادلات تجاری با ایران از طریق پیگیری گام های ذکر شده در بالا، تاکید می کنند.
شبکه خبری آلمانی NDR امروز پنجشنبه اعلام کرد که آلمان، فرانسه و بریتانیا،به صورت رسمی کانالی به منظور تبادل مالی با ایران ایجاد کردهاند و نام این کانال INSTEX است. بنابر این گزارش، INSTEX مخفف Instrument in Support of Trade Exchanges یا همان «ابزار پشتیبان فعالیتهای تجاری» است. در همین حال، حمید بعیدی نژاد، سفیر ایران در لندن با تایید این اخبار عنوان کرد: بر اساس اطلاعات رسمی، ثبت کانال ارتباطات مالی آلمان، انگلیس و فرانسه INSTEX با ایران به پایان رسیده و طی ساعات آینده اعلام خواهد شد.
ما باید به ۱۰۰درصد تعهداتمون عمل کنیم...دبرابر چند درصد تعهدات طرف مقابل؟؟؟
ما می توانیم
حالا فعلا قراره که نزارن از گشنگی بمیریم. این موفقیت بزرگ رو به دولت و تیم مذاکره کننده تبریک عرض می کنم.
به دوستان هم پیشنهاد می دم بریزن تو خیابونا و چشن بگیرن
به نظر میرسه که این کاغذ بازی فقط.
باز نقد بدهیم و نسیه شاید بگیریم
با دادن آینده انرژی و صنعت کشور حالا افتخار میکنید به رسیدن طرح نفت در برابر غذا
مطمئنا این طرح همانگونه که در بیانیه آمده یک تله برای تصویب cft است و بعد اتلاف زمان و عدم پوشش مبادلات نفتی و تجاری گسترده و نگاه داشتن ایران در معاهدات یک سویه تا زمان نامعلوم چون حتی اگر برجام ادامه یابد طبق برجام گام های بعدی آن فقط با بودن آمریکا معنی پیدا میکرد
نکته بعد الزام کردن که اگر ایران میخواهد با شرکتهای اروپایی همکاری کنه باید FATF را به تصویب برساند! خودتون بهتر میدونید که جو شدیدا بر علیه FATF هست و خیلی بعیده تصویب بشه اگرم بشه شرکتهای اروپایی بازار آمریکا رو ترجیح میدن به ایران و هیچگاه برای ایران ریسک نمیکنن
این است نتیجه اندکی مقاومت !
این همه ضعف و کوتاه آمدن دولت بی هیچ دستاوردی و اندکی مقاومت به جا درهای کانال بسته شده را بالاخره باز کرد!
خوراک مباحث و میزگردهای منتقدان و موافقان جور شد. تا یه سال فقط بحث میکنیم که خوبه یا بده.