سه‌شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ | Tuesday, 24 May 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
سه‌شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ | Tuesday, 24 May 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / دختر آبادانی در حادثه متروپل خودش را اینگونه از طبقات بالا ساختمان تخریب شده نجات می دهد

ویدیو / دختر آبادانی در حادثه متروپل خودش را اینگونه از طبقات بالا ساختمان تخریب شده نجات می دهد

ویدیو / اینجا زیباترین اتاق خواب جهان است!

ویدیو / اینجا زیباترین اتاق خواب جهان است!

ویدیو / تصاویری از اتومبیل‌های زیر آوار مانده پس از ریزش ساختمان متروپل آبادان

ویدیو / تصاویری از اتومبیل‌های زیر آوار مانده پس از ریزش ساختمان متروپل آبادان

ویدیو / تصاویر هوایی از محل حادثه ریزش ساختمان «متروپل» در آبادان

ویدیو / تصاویر هوایی از محل حادثه ریزش ساختمان «متروپل» در آبادان

تماشا کنید: جنگ پنهان / انتخابات هیات رئیسه مجلس، فتیله اختلافات اصولگرایان را روشن می کند؟

تماشا کنید: جنگ پنهان / انتخابات هیات رئیسه مجلس، فتیله اختلافات اصولگرایان را روشن می کند؟

ویدیو / هشدارهای ایمنی «متروپل» جدی گرفته نشد

ویدیو / هشدارهای ایمنی «متروپل» جدی گرفته نشد

کد خبر: ۴۶۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۰۲ - ۱۲ آذر ۱۳۹۰
صفحه نخست >> سیاست
پ

آغاز ارتباط ایران و انگلستان به چه زمانی بر می گردد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تعامل نیوز نوشت: اولین ارتباط دیپلماتیک ایران و انگلستان به دوره ایلخانان مغول باز می گردد . عمده ترین دلایل تمایل مغولان به برقراری ارتباط با دول مسیحی به خصوص انگلستان را می توان در دو عامل اصلی خلاصه کرد:

۱ – مغولان مسلمان نبودند و اسلام را که در روح و جان مردم منطقه نفوذ کرده بود یک تهدید به شمار می آوردند .

۲ – با حمله مغولان به مناطق غربی آسیا گروههای زیادی از مردم ترکمن به سمت نواحی حکومت عباسیان (شامات) و قسمتهایی از اروپا مهاجرت کردند که بعدها همین ترکها دولت عثمانی را تشکیل دادند و به عنوان یک تهدید جدی برای ایلخانان مطرح شدند.
احساس بی گانگی با اسلام و نیز خطر ترکان عثمانی زمینه ساز روابط دو حکومت شد. نامه ابا قا خان مغول به سال ۱۲۷۴ م اولین رابطه دیپلماتیک میان دو کشور است .هم چنین حضور جفری دولنگی در سال ۱۲۹۰ م با هدف یافتن راههای جدید برای مقابله با مسلمانان  از سوی ادوارد اول به دربار ارغون شاه ایلخانی کهن ترین سابقه موجود از یک مامور سیاسی رسمی انگلستان در ایران است . پس از نابودی ایلخانان و تشکیل حکومتهای محلی روابط دو کشور به کلی قطع شد اما مجددا با ظهور تیموریان روابط میان دو کشور با هدف مبارزه با ترکان در سطح قابل توجهی از سر گرفته شد .
 

استعمار انگليس

اوج گیری روابط ایران و انگلستان به دوران صفویه باز می گردد . اولین رابطه بین دوکشور در این دوره از سوی انگلستان با هدف شکستن انحصار خرید و فروش ابریشم در شمال ایران که در اختیار پرتغالی ها بود شکل گرفت. آنتونی جنکیسن رییس ناوگان دریایی شرکت انگلیسی مسکو توسط ملکه الیزابت (۱۵۳۳-۱۶۰۳) مامور سفر به ایران و مذاکره با شاه طهماسب اول بود. شاه در اوایل امر روی خوشی به انگلیسیها نشان نداد اما نهایتا شرکت مسکو موفق شد رضایت شاه را به دست آورده و علاوه بر فعالیتهای گمرکی و راهداری اجازه یافت با آزادی کامل به سفر و تجارت بپردازد. با مرگ شاه طهماسب اول و مشکلات داخلی روابط دو کشور به سردی گرایید.

همزمان با به قدرت رسیدن شاه عباس اول و اوج گیری قدرتصفویه شاه عباس جهت مبارزه با ترکان عثمانی روابط گسترده ای را با انگلیسیها آغاز کرد. با حمایتهای وی انگلیسیها به امتیازات گسترده ای در ایران رسیدند. از جمله فعالیتهای مشترک دو کشور میتوان به قرارداد میناب اشاره کرد که طی آن دو کشور علیه نیروی دریایی پرتغل متحد شدند.

قدرت دولت صفوی و برخود عزتمندانه آنان با انگلیسیها مانع هر گونه سوء استفاده انگلیسیها می شد و در تمام قراردادهای دو کشور منطق و عدالت در امتیازدهی کاملا رعایت می شد. اما با مرگ شاه عباس اول و زوال قدرت صفویه کمپانی هند شرقی پا را از فعالیتهای اقتصادی فراتر گذاشت و وارد فعالیتهای سیاسی و نظامی شد.

همراه با شورشهای افغانها کشتیهای نظامی کمپانی هند شرقی به گلوله باران بندر عباس پرداختند و شاه بندر دولت صفوی را از آنجا اخراج کردند و افغانها با هماهنگی فولر فرمانده ناوگان کمپانی خسروبیک نامی را به شاه بندری منصوب کردند.
پس از صفویه و با قدرت گرفتن نادر شاه وی به برقراری روابط اقتصادی با انگلیسیها پرداخت. سیاست و نقش اساسی انگلستان در عدم دستیابی ایران به ناوگان نظامی و تاسیس نیروی دریایی قدرتمند از دوره نادری به صورت صریح و واضح نمود یافت. مخالفت دولت لندن با شکل گیری نیروی دریایی که سبب تثبیت قدرت و حاکمیت نظامی ، اقتصادی و سیاسی ایران در منطقه خلیج فارس و دریای عمان می گردید بخشی از سیاست راهبردی استعمار بریتانیا با هدف ناتوان سازی ایران در این حوزه دریایی استراتژیک و به حاشیه راندن آن بود . این کارشکنیهای نابود کننده بخش مهمی از تکاپوهای انگلستان را در منطقه خلیج فارس و دریای عمان بر صد منافع و حقوق قانونی ملت ایران بود که تا تدوار معاصر با جدیت پیگیری شد . در سال ۱۷۳۵ م نادر شاه جهت مقابله با حملاتی که از ناحیه عمان صورت می گرفت از کمپانی تقاضای تعدادی کشتی کرد که با آن مخالفت شد و همین مساله موجب سردی روابط میان ایران و انگلستان گردید .

استعمار انگليس

دورویی و تزویر انگلستان در دوران زندیه  بیش از پیش نمایان شد . ایران در اعتراض به حمایت از بصره از حملات خوارج عمان به این والی نشین تحت حمایت عثمانی حمله کرد اما دولت انگلستان به دلیل داشتن منافع اقتصادی در بره سپاه ایران را به توپ بست . همچنین ناوگان انگلستان در جریان درگیری کریم خان زند با میرمهنا حاکم خودخوانده بندر ریگ و جزیره خارک هیچ کمکی به کریم خان نکرد و وی را ناکام گذاشت .

دردوران پس از کریمخان به علت ضعف حکومت ایران دولت انگلستان جزیره قشم را شاغال کرد و آن را پایگاه ناوگان نظامی خود در خلیج فارس قرار داد .

انقراض زنده و تاسیس قاجاریه همراه بود با رقابت سه قدرت بزرگ آن زمان یعنی روسیه تزلری ، فرانسه و بریتانیا . تمایل روسیه برای دستیابی به آبهی آزاد و فشار بر بریتانیا ، ناکامی فرانسه در جنگ با بریتانیا در اروپا به دلیل موقعیت ویژه جزیره ای این کشور و در نتیجه توجه به هن جهت فشار بر انگلیس به عنوان یک گلوگاه اقتصادی این کشور سبب توجه ویزه این قدرتها به ایران شد . بریتانیا نیز سعی داشت با ضعیف نگه داشتن تهران و وابسته ساختنش قدرت خود را در منطقه حفظ کند .

تجاوزات و استعمارگرایی دولت بریتانیا در دوره قاجاریه به قدری گسترده و دردناک است که صرفا به گوشه ای از این تجاوزات به صورت گذرا اشاره میث کنیم :

قرارداد 1907 میلادی (135 ه ق ) و تقسیم بندی ایران به سه منطقه زیر نفوذ انگلیس، روسیه تزاری و ایران، تشکیل پلیس جنوب در سال 1916 میلادی برای تضعیف ژاندارمری و نیروهای ضد انگلیسی و ایجاد ناامنی در راه ها و به دست گرفتن گلوگاه های مورد نظر و سرکوب آزادی خواهان و میهن دوستان و قرارداد شوم 1919 میلادی در زمان وثوق الدوله همه گویای نیات پلید استعمار پیر انگلیس است .

انگلیسی ها در قرن نوزدهم و بیستم میلادی گذشته از انعقاد پیمان های تحمیلی گوناگون و استثمارگرایانه، سه بار ایران را مورد تهاجم مسلحانه قرار دادند. از جنگ جهانی دوم که بگذریم یک بار در زمان محمدشاه قاجار که سپاهیان ایران، هرات را محاصره کردند اما با تهدید جدی انگلیس رو به رو شدند در این جریان انگلیس با اعزام 5 فروند کشتی جنگی به عنوان اعتراض جزیره خارگ را اشغال کرد. سپاه ایران به ناچار در 18 جمادی الثانی 1254 هجری قمری برابر با 8 سپتامبر 1838 میلادی بدون اخذ نتیجه ای از محاصره هرات دست برداشت و شرایط انگلیس را پذیرفت. ضعف و بی تدبیری حاج میرزا آقاسی و عدم آگاهی او از اوضاع جهان آن روز، در شکست ایران نقش عمده ای داشت. دیگر بار در سال 1856میلادی برابر با 1273 هجری قمری در زمان ناصرالدین شاه قاجار که ایران، هرات را محاصره و فتح کرد، نیروهای انگلیسی ها بدین بهانه به جنوب ایران حمله کرده خارگ، بوشهر، برازجان، خرمشهر، اهواز را اشغال می کنند که سرانجام با عقد قرارداد مارس 1857 در پاریس صلح برقرار می شود.

از سویی، سران کشور ایران از رویدادهای جهانی بی اطلاع بودند، چه همزمان با انعقاد قرارداد صلح پاریس، انگلیس گرفتار انقلاب هندوستان گردید و مجبور شد نیروهای خود را برای سرکوبی انقلابیون هندوستان به فرماندهی ژنرال اوترام از ایران خارج کند. اگر سران کشور ایران جهان بینی، آگاهی و تحلیلی درست از اوضاع جهان آن روز و دور اندیشی و آینده نگری می داشتند و در جریان انقلاب هندوستان (انقلاب سیپوی) که در شرف تکوین بود، قرار داشتند به هر نحوی که بود
می توانستند مدتی در برابر نیروهای مهاجم مقاومت کنند و انگلیس را بر سر دو راهی قرار دهند، بی شک انگلیس برای مبارزه با انقلابیون هندوستان مجبور بود که ایران را تخلیه کند.

استعمار انگليس

در این نبرد باقرخان تنگستانی و پسرانش احمدخان و حسن خان و شیخ حسین خان چاهکوتاهی (شیخ الوزیر) با یارانش به مبارزه برخاستند که در نتیجه احمد خان تنگستانی به درجه شهادت نایل آمد.

سومین هجوم نیروهای انگلیسی به بوشهر در رمضان سال 1333 هجری قمری (1915 میلادی) در جنگ اول جهانی صورت گرفته که انگلیس بی طرفی ایران را نقض کرد و برای حفظ منافع خود به جنوب ایران حمله و خارگ، بوشهر، برازجان را به اشغال خود درآورد. در این هنگام نیز دلاوران بوشهری، تنگستانی، دشتستانی و دشتی تحت زعامت رییس علی دلواری، شیخ حسین چاهکوتاهی (سالار اسلام) زایر خضر خان تنگستانی (امیر اسلام) و محمد خان غضنفری (غضنفر السلطنه برازجانی) با تایید و حمایت و فتوای روحانیونی نظیر شیخ محمد حسین برازجانی (مجاهد) سید مرتضی علم الهدی اهرمی، آیت ا... شیخ محمد جعفر محلاتی و حاج سید علی نقی دشتی به مبارزه و مقاومت علیه دشمن مهاجم پرداختند. در این مبارزه، سران قیام همگی تا پای جان ایستادند و به درجه رفیع شهادت نایل آمدند و به عنوان قهرمانان ملی و مذهبی و آزادی نام خود را زینت بخش تاریخ ایران ساختند و جاودانه شدند.

پس از دوران ننگین ناصرالدین شاه و با به حکومت رسیدن مظفرالدین شاه امین السلطان را که مورد تنفر عامه بود از صدر اعظمی برکنار کرد و امین الدوله را به جای وي گماشت . صدر اعظم جهت به دست آوردن مخارج حرمسرا و سفرهای درمانی شاه به فرنگ سعی کرد وامهایی از انگلستان بگیرد ولی موفق به چنین کاری نشد لذا شاه مجددا امین السلطان را برای صدر اعظمی انتخاب کرد. امین السلطان به سوی روسها متمایل شد و با گرفتن چند وام از آنان امتیازات زیادی به روسها داد. تمایل قاجاریه به روسها و همچنین ضعف بیش از پیش این سلسله و نیز به راه افتادن موج اعتراضی در کشور باعث شد که انگلیسیها به فکر حمایت از این انقلاب و کنترل آن بیفتند تا بتوانند از نفوذ روسها بکاهند.

اساس مطالبات مردم در ابتدای امر صرفا به عدالتخواهانه و توجه بیشتر حکومت به وضعیت معاش مردم محدود می شد و اولین بار لفظ مشروطه را همسر سفیر انگلستان در سفارت این کشور در تهران به کار برد. وی در حالی که به کالسکه خود سوار می شد رو به یکی از متحصنین سفارت کرد و گفت چرا نمی گویید مشروطه می خواهیم؟ و به یکباره تمام متحصنین فریاد مشروطه سر دادند . هم چنین انگلستان با نفوذ دادن روشنفکران وابسته همانند میرزاملکم خان سعی در کنترل انقلاب مشروطیت داشتند که البته هوشیاری شیخ فضل الله نوری مقداری از این آسیبها کاست. به هر حال مشروطیت هم با دخالتهای بیگانگان از جمله انگلیسیها به نتیجه ای نرسید و با بدبینی علمایی همچون آخوند خراسانی، ملاعبدالله مازندرانی و میرزای نائینی نتوانست کارکردهای مناسب خود را داشته باشد .

دورویی انگلستان و عدم اعتقاد این کشور به آزادی را می توان در حمایت هایش از رضاخان میرپنج دید. رضاخان که ابتدا با تظاهر به تشرع و دم زدن از جمهوریت و ادعای تشکیل جمهوری با حمایت انگلیسیها به سلسله قاجاریه را منقرض کرد و خود به تخت سلطنت نشست. حمایت انگلیسیها از رضاخان به این دلیل بود که تمام ویژگیهای یک دیکتاتور مستبد و سر سپرده را در وی می دیدند و او را فردی بسیار مناسب برای اجرای اهداف خود به شمار می آوردند . انگلیسیها در واقع با حمایت از یک دیکتاتور تمام عیار تمامی زحمات ملت ایران را در انقلاب مشروطیت به هدر دادند و بار دیگر ضربه ای سهمگین بر پیکره ایران اسلامی وارد ساختند .

 واگذاری امتیاز استخراج، بهره‌برداری و لوله‌کشی نفت و قیر در سراسر ایران (به جز پنج استان آذربایجان‌، گیلان‌، مازندران‌، گرگان و خراسان‌) را به مدت60 سال به ویلیام نکس دارسی‌ تنها یکی از خدمات رضاخان به انگلیسیهاست .

پس از جنگ جهانی دوم و خیانت رضاخان به انگلیسیها، دولت بریتانیا وی را به یکی ازجزایر ایتالیا تبعید کرد و پسرش محمدرضا را به جای وی گماشت . اصلی ترین چالش این دوران را می توان مساله ملی شدن صنعت نفت دانست . افزایش آگاهی های مردم و اعتصاب کارگران صنایع نفتی و پیوستن مردم با حمایت روحانیت به نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران عغاقبت این نهضت را در تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ به پیروزی رساند .

مصدق در واقع قائل به این بود که روحانیت نباید در مسائل سیاسی دخالت کند . رفتارهایی همچون نگه داشتن نواب در زندان بیش از پیش این پیام را می رساند اما پس از ملی شدن صنعت نفت مصدق به رویارویی واضحتری رو آورد که سر انجام به جدایی آیت الله کاشانی و دکتر مصدق  و کودتای ۲۸ مرداد انجامید .

پس از این کودتا در واقع دوران سیطره آمریکا بر ایران شروع شد اما همچنان انگلیسیها منافع خود را با تحمیل خواستهای غیر مشروع خود بر ملت ایران ادامه می دادند ...

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

مسمومیت غذایی ۴۲ دانشجو در یک خوابگاه دخترانه

مسمومیت غذایی ۴۲ دانشجو در یک خوابگاه دخترانه

والیبالیست سرشناس ایران دوپینگی است؟

والیبالیست سرشناس ایران دوپینگی است؟

هم‌نسل‌های «علی شادمان» در چه حالند؟/ از اشکان اشتیاق تا ترلان پروانه

هم‌نسل‌های «علی شادمان» در چه حالند؟/ از اشکان اشتیاق تا ترلان پروانه

پشت پرده سیلی‌ای که مربی تکواندو به دختر ورزشکار زد

پشت پرده سیلی‌ای که مربی تکواندو به دختر ورزشکار زد

ترکمنچای به سبک امباپه/فوق ستاره در لیست خروج!

ترکمنچای به سبک امباپه/فوق ستاره در لیست خروج!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: ریزش ساختمان ۱۰ طبقه متروپل - آبادان

تصاویر: ریزش ساختمان ۱۰ طبقه متروپل - آبادان

۲/۴
تصاویر: وداع با شهید «صیاد خدایی»

تصاویر: وداع با شهید «صیاد خدایی»

۳/۴
تصاویر: سفر رییس جمهور به عمان

تصاویر: سفر رییس جمهور به عمان

۴/۴
تصاویر: قایقرانی خوزستان در تلاطم

تصاویر: قایقرانی خوزستان در تلاطم

رپورتاژ / تریبون 2
ببینید!

ویدیو / فریاد مردم آبادان: «آبادان بیچاره صاحب عزاست امروز»

ویدیویی دلخراش: لحظات پس از ریزش «متروپل» آبادان

ویدیو / تصاویری از ریزش ساختمان ۱۰ طبقه در شهر آبادان

ویدیو / هجوم تماشاگران به زمین مسابقه بعد از قهرمانی منچسترسیتی و شکستن تیر دروازه

تماشا کنید: مرگِ تدریجی خوزستان / دولت چگونه پول خرج می‌کند تا خوزستان و غرب کشور در گرد و غبار بغلتد؟

ویدیو / جشن هواداران بارسلونا بعد از منتفی شدن انتقال امباپه به رئال

ویدیو / اعتراض دانشجوی فلسطینی به وزیر خارجه آمریکا با پرچم فلسطین

آرشیو
رپورتاژ / تریبون 2
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

المیرا شریفی‌مقدم به آنتن تلویزیون برگشت

ریزش ساختمان ۱۰ طبقه «متروپل» آبادان / ۷ کشته و ۳۱ مصدوم تاکنون / گرفتاری حداقل ۸۰ نفر زیر آوار / اعزام ۵۰ آتش‌نشان حرفه‌ای از تهران به آبادان / پایان عملیات در طبقات ساختمان فروریخته / امکان ریزش کامل سازه؛ دریافت علائم حیاتی در اطراف زیرزمین

جزئیات وام فرزندآوری؛ والدینی که فرزندانشان از ۱۴۰۰ متولد شده اند، می‌توانند از ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیرند

انتشار اسامی افراد غیر روانشناس فاقد مجوز از سوی سازمان نظام روانشناسی / نام محمود انوشه، فرهنگ هلاکویی، ایمان سرورپور و علیرضا شیری در این لیست ۵۰ نفره

تعیین عوارض ۱۰ تا ۷۵ درصدی برای واردات

تصاویر: راه اندازی بزرگترین چرخ و فلک کشور - بوشهر

مدارس استان تهران در روز سه شنبه تعطیل شد

بازداشت پیمانکار و مالک ساختمان متروپل آبادان

تصاویری از شهید حسن صیاد خدایاری بعد از ترور در خیابان مجاهدین اسلام تهران

فرمانده سپاه: قطعاً خداوند و امام زمان (عج) بر سرود سلام فرمانده نظر داشته است / این سرود در تاریخ کشور ماندگار خواهد شد

تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران فردا تعطیل شد

تصاویر: گروگانگیری در ایلام

المیرا شریفی‌مقدم به آنتن تلویزیون برگشت

ویدیو / دوتار نوازی عثمان محمدپرست و آواز شجریان

بازگشت مرتضی عقیلی به سینمای ایران پس از ۴ دهه

اطلاعیه سپاه: ترور سرهنگ پاسدار صیاد خدایی توسط عوامل وابسته به استکبار جهانی / تسنیم: تروریست‌ها دو نفر بودند

خداحافظی سحر قریشی از سینما / اعلام رسمی ازدواج با امیر تتلو

هتل شهر با دستور دادستان تهران تخلیه شد

روز‌های پر استرسی که همچنان ادامه دارد/ اردیبهشت ۱۴۰۱ با فیش‌های ۱۴۰۰ مستمری تامین اجتماعی!

تصاویری از شهید حسن صیاد خدایاری بعد از ترور در خیابان مجاهدین اسلام تهران

فرمانده سپاه: قطعاً خداوند و امام زمان (عج) بر سرود سلام فرمانده نظر داشته است / این سرود در تاریخ کشور ماندگار خواهد شد

منابع اسرائیلی: برای اولین بار در حملات هوایی تل آویو علیه سوریه، سامانه روسیه به سوی جنگنده‌های اسرائیلی شلیک کردند

تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران فردا تعطیل شد

معیار دهک بندی‌ها؛ از درآمد فرزندان گرفته تا خودرو، سود‌های بانکی و گردش مالی

زمان بازی های تیم ملی فوتبال ایران در مقدماتی جام جهانی

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

رپورتاژ / تریبون 2
خواندنی ها
هجوم معترضانِ خشونت علیه زنان به فرش قرمز کن /  دومین حضور اعتراضی با طومار و دود سیاه

هجوم معترضانِ خشونت علیه زنان به فرش قرمز کن / دومین حضور اعتراضی با طومار و دود سیاه

زهرا امیرابراهیمی بازیگر یک فیلم دیگر درباره ایران شد / کیت بلانشت مدیر تولید پروژه

زهرا امیرابراهیمی بازیگر یک فیلم دیگر درباره ایران شد / کیت بلانشت مدیر تولید پروژه

ناسا ساختار درمانند کوچک مریخی را «درِ سگ‌رو» نامگذاری کرد

ناسا ساختار درمانند کوچک مریخی را «درِ سگ‌رو» نامگذاری کرد

الهه منصوریان:  در کمتر از یک دقیقه هالک فتوشاپی را شکست می‌دهم

الهه منصوریان: در کمتر از یک دقیقه هالک فتوشاپی را شکست می‌دهم

رپورتاژ / تریبون 2
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

صبحانه خبری، ۳ خرداد ۱۴۰۱؛ از فاجعه «متروپل» در آبادان تا سرنخ‌هایی از ضاربان سرهنگ خدایی

تصاویر: ریزش ساختمان ۱۰ طبقه متروپل - آبادان

تصاویر: وداع با شهید «صیاد خدایی»

تصاویر: سفر رییس جمهور به عمان

تصاویر: قایقرانی خوزستان در تلاطم

خاطرات حسن روحانی، شماره ۴۴: در سال ۴۲، عده‌ای از تهران برای کسب اجازه ترور سران حکومت شاه پیش امام آمدند، ایشان، اما اجازه نداد

یادداشت‌های علم، یکشنبه ۷ خرداد ۱۳۴۶: سفیر روسیه را دیدم، از این‌ها نمی‌توان مطلبی فهمید

مدارس قم فردا به علت آلودگی هوا تعطیل شد

سیارکی به بزرگی چهار برابر برج میلاد تهران بزودی به زمین نزدیک می‌شود

فرماندار ویژه آبادان: شرایط "متروپل"بسیار ناپایدار است؛ امکان ریزش کامل سازه وجود دارد

رئیسی در دیدار با معاون نخست وزیر عمان: سلاح هسته‌ای در دکترین ایران مطلقا جایی ندارد / ظرفیت‌های متنوع مغفول مانده میان ایران و عمان احیا شود

مدارس استان تهران در روز سه شنبه تعطیل شد

افزایش جان‌باختگان متروپل به ۶ نفر / پایان عملیات در طبقات ساختمان فروریخته‌ی آبادان

یک دیپلمات روسیه در سازمان ملل در اعتراض به جنگ اوکراین استعفاء داد

ذوالنوری: ضاربان شهید خدایی به زودی دستگیر می‌شوند/ سرنخ‌هایی پیدا شده است

ویدیو / هشدارهای ایمنی «متروپل» جدی گرفته نشد

ادعای رئیس پیشین ام‌آی‌۶: پوتین سال دیگر از قدرت کنار رفته؛ برای درمان راهی آسایشگاه خواهد شد / در این صورت نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه، کنترل امور را در دست می‌گیرد

مصباحی مقدم: اصلاح قیمت‌ها باعث شده تولیدکنندگان، مرغ و تخم مرغ بیشتری به بازار عرضه کردند و قیمت‌ها از نرخ دولتی پایین‌تر بیاید / مردم باید صبر و تحمل داشته باشند تا شوک‌هایی که به بازار وارد شده متوقف بشود

افزایش مصدومان حادثه ریزش ساختمان در آبادان به ۲۸ نفر + اعلام اسامی

علت عدم پرداخت افزایش حقوق بازنشستگان / وزیر کار: به خاطر اصلاح یارانه ها، دستور کار دولت شلوغ بود

عراق به جای پرداخت دو میلیارد دلار بدهی، به ایران کالا داده است

مدیر طرح هوشمندسازی فروش نان: ۹۰۰ میلیارد تومان هزینه تجهیزات پروژه شده است

امیر قطر: دوحه مدعی ایفای نقش میانجیگری رسمی بین ایران و غرب نیست / ایران همسایه ماست؛ همه طرف‌ها را به بازگشت به توافق هسته‌ای تشویق می‌کنیم

پنج‌شنبه پنجم خرداد تعطیل نیست

بررسی اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مهریه / نماینده مجلس: مهریه‌های بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه مشمول پرداخت ۲ درصد حق ثبت می‌شوند؛ ۲۰۰ سکه به بالا مشمول پرداخت ۱۵درصد

آمار تلفات ریزش ساختمان در آبادان به پنج کشته و ۲۵ مصدوم رسید

بازی تیم ملی با کانادا هم لغو می‌شود؟

بازداشت پیمانکار و مالک ساختمان متروپل آبادان

آخرین آمار کرونا در ایران، ۲خرداد ۱۴۰۱: فوت ۷ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۲۶۸ بیمار جدید کرونایی

علوم پزشکی آبادان: تاکنون یک کشته و ۷ مصدوم حاصل ریزش ساختمان "متروپل" / احتمال افزایش مصدومان

شاخص کل بورس، امروز ۲ خرداد ۱۴۰۱

واکنش چین به اظهارات بایدن درباره تایوان: آماده دفاع از منافع ملی خود هستیم

قیمت طلا و سکه، امروز ۲ خرداد ۱۴۰۱

ریزش ساختمان ۱۰ طبقه در آبادان/ یک کشته و چهار مصدوم تا کنون

قالیباف: امروز با کسانی کار دارند که دارند کار می‌کنند / افسوس می‌خورم برای افراد به ظاهر متخصص و قلمزن که برای دیگران نوکری می‌کنند

وزیر کشور: ترور سرهنگ صیاد خدایی، در کمیته‌ای در حال بررسی است

قیمت لیر ترکیه، امروز ۲ خرداد ۱۴۰۱

قیمت سکه پارسیان، امروز ۲ خرداد ۱۴۰۱

آرشیو
رپورتاژ / تریبون 2
وبگردی

یزدانی: جوایزی که از دست مردم می‌گیرم برایم ارزش بیشتری دارد

تکذیب خبر توقف ساخت سریال «موسی(ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا

مرگ‌بارترین سرطان در ایران کدام است؟

علی دایی: با نام من می‌خواهند پرسپولیس را تحت فشار قرار دهند

سرقت مدال از آقای سرمربی در مراسم دور افتخار با جام قهرمانی

ترکمنچای به سبک امباپه/فوق ستاره در لیست خروج!

پشت پرده سیلی‌ای که مربی تکواندو به دختر ورزشکار زد

هم‌نسل‌های «علی شادمان» در چه حالند؟/ از اشکان اشتیاق تا ترلان پروانه

مسمومیت غذایی ۴۲ دانشجو در یک خوابگاه دخترانه

والیبالیست سرشناس ایران دوپینگی است؟

وریا غفوری از فوتبال خداحافظی می‌کند؟

حق‌السکوت آقای شماره یک جهان بابت آزارجنسی

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۴۶۰۵۵
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۰۲ - ۱۲ آذر ۱۳۹۰
صفحه نخست >> سیاست
پ

آغاز ارتباط ایران و انگلستان به چه زمانی بر می گردد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تعامل نیوز نوشت: اولین ارتباط دیپلماتیک ایران و انگلستان به دوره ایلخانان مغول باز می گردد . عمده ترین دلایل تمایل مغولان به برقراری ارتباط با دول مسیحی به خصوص انگلستان را می توان در دو عامل اصلی خلاصه کرد:

۱ – مغولان مسلمان نبودند و اسلام را که در روح و جان مردم منطقه نفوذ کرده بود یک تهدید به شمار می آوردند .

۲ – با حمله مغولان به مناطق غربی آسیا گروههای زیادی از مردم ترکمن به سمت نواحی حکومت عباسیان (شامات) و قسمتهایی از اروپا مهاجرت کردند که بعدها همین ترکها دولت عثمانی را تشکیل دادند و به عنوان یک تهدید جدی برای ایلخانان مطرح شدند.
احساس بی گانگی با اسلام و نیز خطر ترکان عثمانی زمینه ساز روابط دو حکومت شد. نامه ابا قا خان مغول به سال ۱۲۷۴ م اولین رابطه دیپلماتیک میان دو کشور است .هم چنین حضور جفری دولنگی در سال ۱۲۹۰ م با هدف یافتن راههای جدید برای مقابله با مسلمانان  از سوی ادوارد اول به دربار ارغون شاه ایلخانی کهن ترین سابقه موجود از یک مامور سیاسی رسمی انگلستان در ایران است . پس از نابودی ایلخانان و تشکیل حکومتهای محلی روابط دو کشور به کلی قطع شد اما مجددا با ظهور تیموریان روابط میان دو کشور با هدف مبارزه با ترکان در سطح قابل توجهی از سر گرفته شد .
 

استعمار انگليس

اوج گیری روابط ایران و انگلستان به دوران صفویه باز می گردد . اولین رابطه بین دوکشور در این دوره از سوی انگلستان با هدف شکستن انحصار خرید و فروش ابریشم در شمال ایران که در اختیار پرتغالی ها بود شکل گرفت. آنتونی جنکیسن رییس ناوگان دریایی شرکت انگلیسی مسکو توسط ملکه الیزابت (۱۵۳۳-۱۶۰۳) مامور سفر به ایران و مذاکره با شاه طهماسب اول بود. شاه در اوایل امر روی خوشی به انگلیسیها نشان نداد اما نهایتا شرکت مسکو موفق شد رضایت شاه را به دست آورده و علاوه بر فعالیتهای گمرکی و راهداری اجازه یافت با آزادی کامل به سفر و تجارت بپردازد. با مرگ شاه طهماسب اول و مشکلات داخلی روابط دو کشور به سردی گرایید.

همزمان با به قدرت رسیدن شاه عباس اول و اوج گیری قدرتصفویه شاه عباس جهت مبارزه با ترکان عثمانی روابط گسترده ای را با انگلیسیها آغاز کرد. با حمایتهای وی انگلیسیها به امتیازات گسترده ای در ایران رسیدند. از جمله فعالیتهای مشترک دو کشور میتوان به قرارداد میناب اشاره کرد که طی آن دو کشور علیه نیروی دریایی پرتغل متحد شدند.

قدرت دولت صفوی و برخود عزتمندانه آنان با انگلیسیها مانع هر گونه سوء استفاده انگلیسیها می شد و در تمام قراردادهای دو کشور منطق و عدالت در امتیازدهی کاملا رعایت می شد. اما با مرگ شاه عباس اول و زوال قدرت صفویه کمپانی هند شرقی پا را از فعالیتهای اقتصادی فراتر گذاشت و وارد فعالیتهای سیاسی و نظامی شد.

همراه با شورشهای افغانها کشتیهای نظامی کمپانی هند شرقی به گلوله باران بندر عباس پرداختند و شاه بندر دولت صفوی را از آنجا اخراج کردند و افغانها با هماهنگی فولر فرمانده ناوگان کمپانی خسروبیک نامی را به شاه بندری منصوب کردند.
پس از صفویه و با قدرت گرفتن نادر شاه وی به برقراری روابط اقتصادی با انگلیسیها پرداخت. سیاست و نقش اساسی انگلستان در عدم دستیابی ایران به ناوگان نظامی و تاسیس نیروی دریایی قدرتمند از دوره نادری به صورت صریح و واضح نمود یافت. مخالفت دولت لندن با شکل گیری نیروی دریایی که سبب تثبیت قدرت و حاکمیت نظامی ، اقتصادی و سیاسی ایران در منطقه خلیج فارس و دریای عمان می گردید بخشی از سیاست راهبردی استعمار بریتانیا با هدف ناتوان سازی ایران در این حوزه دریایی استراتژیک و به حاشیه راندن آن بود . این کارشکنیهای نابود کننده بخش مهمی از تکاپوهای انگلستان را در منطقه خلیج فارس و دریای عمان بر صد منافع و حقوق قانونی ملت ایران بود که تا تدوار معاصر با جدیت پیگیری شد . در سال ۱۷۳۵ م نادر شاه جهت مقابله با حملاتی که از ناحیه عمان صورت می گرفت از کمپانی تقاضای تعدادی کشتی کرد که با آن مخالفت شد و همین مساله موجب سردی روابط میان ایران و انگلستان گردید .

استعمار انگليس

دورویی و تزویر انگلستان در دوران زندیه  بیش از پیش نمایان شد . ایران در اعتراض به حمایت از بصره از حملات خوارج عمان به این والی نشین تحت حمایت عثمانی حمله کرد اما دولت انگلستان به دلیل داشتن منافع اقتصادی در بره سپاه ایران را به توپ بست . همچنین ناوگان انگلستان در جریان درگیری کریم خان زند با میرمهنا حاکم خودخوانده بندر ریگ و جزیره خارک هیچ کمکی به کریم خان نکرد و وی را ناکام گذاشت .

دردوران پس از کریمخان به علت ضعف حکومت ایران دولت انگلستان جزیره قشم را شاغال کرد و آن را پایگاه ناوگان نظامی خود در خلیج فارس قرار داد .

انقراض زنده و تاسیس قاجاریه همراه بود با رقابت سه قدرت بزرگ آن زمان یعنی روسیه تزلری ، فرانسه و بریتانیا . تمایل روسیه برای دستیابی به آبهی آزاد و فشار بر بریتانیا ، ناکامی فرانسه در جنگ با بریتانیا در اروپا به دلیل موقعیت ویژه جزیره ای این کشور و در نتیجه توجه به هن جهت فشار بر انگلیس به عنوان یک گلوگاه اقتصادی این کشور سبب توجه ویزه این قدرتها به ایران شد . بریتانیا نیز سعی داشت با ضعیف نگه داشتن تهران و وابسته ساختنش قدرت خود را در منطقه حفظ کند .

تجاوزات و استعمارگرایی دولت بریتانیا در دوره قاجاریه به قدری گسترده و دردناک است که صرفا به گوشه ای از این تجاوزات به صورت گذرا اشاره میث کنیم :

قرارداد 1907 میلادی (135 ه ق ) و تقسیم بندی ایران به سه منطقه زیر نفوذ انگلیس، روسیه تزاری و ایران، تشکیل پلیس جنوب در سال 1916 میلادی برای تضعیف ژاندارمری و نیروهای ضد انگلیسی و ایجاد ناامنی در راه ها و به دست گرفتن گلوگاه های مورد نظر و سرکوب آزادی خواهان و میهن دوستان و قرارداد شوم 1919 میلادی در زمان وثوق الدوله همه گویای نیات پلید استعمار پیر انگلیس است .

انگلیسی ها در قرن نوزدهم و بیستم میلادی گذشته از انعقاد پیمان های تحمیلی گوناگون و استثمارگرایانه، سه بار ایران را مورد تهاجم مسلحانه قرار دادند. از جنگ جهانی دوم که بگذریم یک بار در زمان محمدشاه قاجار که سپاهیان ایران، هرات را محاصره کردند اما با تهدید جدی انگلیس رو به رو شدند در این جریان انگلیس با اعزام 5 فروند کشتی جنگی به عنوان اعتراض جزیره خارگ را اشغال کرد. سپاه ایران به ناچار در 18 جمادی الثانی 1254 هجری قمری برابر با 8 سپتامبر 1838 میلادی بدون اخذ نتیجه ای از محاصره هرات دست برداشت و شرایط انگلیس را پذیرفت. ضعف و بی تدبیری حاج میرزا آقاسی و عدم آگاهی او از اوضاع جهان آن روز، در شکست ایران نقش عمده ای داشت. دیگر بار در سال 1856میلادی برابر با 1273 هجری قمری در زمان ناصرالدین شاه قاجار که ایران، هرات را محاصره و فتح کرد، نیروهای انگلیسی ها بدین بهانه به جنوب ایران حمله کرده خارگ، بوشهر، برازجان، خرمشهر، اهواز را اشغال می کنند که سرانجام با عقد قرارداد مارس 1857 در پاریس صلح برقرار می شود.

از سویی، سران کشور ایران از رویدادهای جهانی بی اطلاع بودند، چه همزمان با انعقاد قرارداد صلح پاریس، انگلیس گرفتار انقلاب هندوستان گردید و مجبور شد نیروهای خود را برای سرکوبی انقلابیون هندوستان به فرماندهی ژنرال اوترام از ایران خارج کند. اگر سران کشور ایران جهان بینی، آگاهی و تحلیلی درست از اوضاع جهان آن روز و دور اندیشی و آینده نگری می داشتند و در جریان انقلاب هندوستان (انقلاب سیپوی) که در شرف تکوین بود، قرار داشتند به هر نحوی که بود
می توانستند مدتی در برابر نیروهای مهاجم مقاومت کنند و انگلیس را بر سر دو راهی قرار دهند، بی شک انگلیس برای مبارزه با انقلابیون هندوستان مجبور بود که ایران را تخلیه کند.

استعمار انگليس

در این نبرد باقرخان تنگستانی و پسرانش احمدخان و حسن خان و شیخ حسین خان چاهکوتاهی (شیخ الوزیر) با یارانش به مبارزه برخاستند که در نتیجه احمد خان تنگستانی به درجه شهادت نایل آمد.

سومین هجوم نیروهای انگلیسی به بوشهر در رمضان سال 1333 هجری قمری (1915 میلادی) در جنگ اول جهانی صورت گرفته که انگلیس بی طرفی ایران را نقض کرد و برای حفظ منافع خود به جنوب ایران حمله و خارگ، بوشهر، برازجان را به اشغال خود درآورد. در این هنگام نیز دلاوران بوشهری، تنگستانی، دشتستانی و دشتی تحت زعامت رییس علی دلواری، شیخ حسین چاهکوتاهی (سالار اسلام) زایر خضر خان تنگستانی (امیر اسلام) و محمد خان غضنفری (غضنفر السلطنه برازجانی) با تایید و حمایت و فتوای روحانیونی نظیر شیخ محمد حسین برازجانی (مجاهد) سید مرتضی علم الهدی اهرمی، آیت ا... شیخ محمد جعفر محلاتی و حاج سید علی نقی دشتی به مبارزه و مقاومت علیه دشمن مهاجم پرداختند. در این مبارزه، سران قیام همگی تا پای جان ایستادند و به درجه رفیع شهادت نایل آمدند و به عنوان قهرمانان ملی و مذهبی و آزادی نام خود را زینت بخش تاریخ ایران ساختند و جاودانه شدند.

پس از دوران ننگین ناصرالدین شاه و با به حکومت رسیدن مظفرالدین شاه امین السلطان را که مورد تنفر عامه بود از صدر اعظمی برکنار کرد و امین الدوله را به جای وي گماشت . صدر اعظم جهت به دست آوردن مخارج حرمسرا و سفرهای درمانی شاه به فرنگ سعی کرد وامهایی از انگلستان بگیرد ولی موفق به چنین کاری نشد لذا شاه مجددا امین السلطان را برای صدر اعظمی انتخاب کرد. امین السلطان به سوی روسها متمایل شد و با گرفتن چند وام از آنان امتیازات زیادی به روسها داد. تمایل قاجاریه به روسها و همچنین ضعف بیش از پیش این سلسله و نیز به راه افتادن موج اعتراضی در کشور باعث شد که انگلیسیها به فکر حمایت از این انقلاب و کنترل آن بیفتند تا بتوانند از نفوذ روسها بکاهند.

اساس مطالبات مردم در ابتدای امر صرفا به عدالتخواهانه و توجه بیشتر حکومت به وضعیت معاش مردم محدود می شد و اولین بار لفظ مشروطه را همسر سفیر انگلستان در سفارت این کشور در تهران به کار برد. وی در حالی که به کالسکه خود سوار می شد رو به یکی از متحصنین سفارت کرد و گفت چرا نمی گویید مشروطه می خواهیم؟ و به یکباره تمام متحصنین فریاد مشروطه سر دادند . هم چنین انگلستان با نفوذ دادن روشنفکران وابسته همانند میرزاملکم خان سعی در کنترل انقلاب مشروطیت داشتند که البته هوشیاری شیخ فضل الله نوری مقداری از این آسیبها کاست. به هر حال مشروطیت هم با دخالتهای بیگانگان از جمله انگلیسیها به نتیجه ای نرسید و با بدبینی علمایی همچون آخوند خراسانی، ملاعبدالله مازندرانی و میرزای نائینی نتوانست کارکردهای مناسب خود را داشته باشد .

دورویی انگلستان و عدم اعتقاد این کشور به آزادی را می توان در حمایت هایش از رضاخان میرپنج دید. رضاخان که ابتدا با تظاهر به تشرع و دم زدن از جمهوریت و ادعای تشکیل جمهوری با حمایت انگلیسیها به سلسله قاجاریه را منقرض کرد و خود به تخت سلطنت نشست. حمایت انگلیسیها از رضاخان به این دلیل بود که تمام ویژگیهای یک دیکتاتور مستبد و سر سپرده را در وی می دیدند و او را فردی بسیار مناسب برای اجرای اهداف خود به شمار می آوردند . انگلیسیها در واقع با حمایت از یک دیکتاتور تمام عیار تمامی زحمات ملت ایران را در انقلاب مشروطیت به هدر دادند و بار دیگر ضربه ای سهمگین بر پیکره ایران اسلامی وارد ساختند .

 واگذاری امتیاز استخراج، بهره‌برداری و لوله‌کشی نفت و قیر در سراسر ایران (به جز پنج استان آذربایجان‌، گیلان‌، مازندران‌، گرگان و خراسان‌) را به مدت60 سال به ویلیام نکس دارسی‌ تنها یکی از خدمات رضاخان به انگلیسیهاست .

پس از جنگ جهانی دوم و خیانت رضاخان به انگلیسیها، دولت بریتانیا وی را به یکی ازجزایر ایتالیا تبعید کرد و پسرش محمدرضا را به جای وی گماشت . اصلی ترین چالش این دوران را می توان مساله ملی شدن صنعت نفت دانست . افزایش آگاهی های مردم و اعتصاب کارگران صنایع نفتی و پیوستن مردم با حمایت روحانیت به نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران عغاقبت این نهضت را در تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ به پیروزی رساند .

مصدق در واقع قائل به این بود که روحانیت نباید در مسائل سیاسی دخالت کند . رفتارهایی همچون نگه داشتن نواب در زندان بیش از پیش این پیام را می رساند اما پس از ملی شدن صنعت نفت مصدق به رویارویی واضحتری رو آورد که سر انجام به جدایی آیت الله کاشانی و دکتر مصدق  و کودتای ۲۸ مرداد انجامید .

پس از این کودتا در واقع دوران سیطره آمریکا بر ایران شروع شد اما همچنان انگلیسیها منافع خود را با تحمیل خواستهای غیر مشروع خود بر ملت ایران ادامه می دادند ...

قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • گردشگری
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"