پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: اعتبار برای رفع فقر مطلق در لایحه بودجه سال ۹۸، با ۲۰ درصد افزایش به هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید. میزان این اعتبار در لایحه سال ۹۷، هفت هزار میلیارد تومان بود.
پرویز فتاح روز یکشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: همچنین میزان مستمری مددجویان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد سال آینده ۲۰ درصد رشد خواهد داشت و از فروردین ماه این افزایش مستمری اضافه خواهد شد.
وی ادامه داد: البته در ردیف تبصره ۱۶ که مربوط به وام اشتغال است، امسال هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال داشتیم که دولت همین مقدار را تثبیت کرد و در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
فتاح با اشاره به اینکه تسهیلات اشتغال مددجویان کمیته امداد بیش از ۲.۵ برابر شده است، اظهار داشت: در واقع این مبلغ بیش از ۲۵۰ درصد رشد داشته است و ردیف معافیت از پرداخت آب، برق و گاز که در لایحه دولت مغفول مانده بود، در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
* خروج مددجویان از کمیته امداد، هدف اصلی این نهاد
وی گفت: یکی از اصلیترین و مهمترین اهداف و برنامههای این نهاد، ایجاد اشتغال و خروج مددجویان از کمیته امداد است تا بتوانیم گامهای مهمی در این زمینه برداریم.
فتاح تصریح کرد: اصل فعالیتهای کمیته امداد برای ایجاد اشتغال مددجویان برنامه ریزی شده است و معتقدیم اگر یک نفر به کمیته امداد مراجعه کرده که دلیلش نبود مسکن بوده و مسکن خود را دریافت کرده است، باید از این نهاد خارج شود و اگر نیاز به اشتغال داشت، تسهیلات داده میشود تا صاحب درآمد شود و باید نتیجه آن خروج از کمیته امداد باشد.
وی ادامه داد: هم قانون تصریح میکند و هم ما مصر هستیم که این خروج را خیلی جدی بگیریم و امیدواریم آخر امسال آمار خوبی از خروج مددجویان از کمیته امداد داشته باشیم.
حجت الله عبدالملکی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز پیشتر گفت: در ٩ ماهه امسال ۸۲ هزار فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد در سطح کشور ایجاد شده است تا این افراد به خودکفایی برسند، برای ایجاد این میزان اشتغال در کشور هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در این مدت به افراد جویای کار پرداخت شده است.
به گفته وی، کل جوانان جویای کار در کمیته امداد و مناطق محروم به یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر میرسد. بیش از یک سوم بیکاران کشور مخاطبان کمیته امداد هستند. بر اساس پیش بینیهای انجام شده بیش از ۴۰ درصد طرحهای اقتصادی کمیته امداد که زمینه اشتغال مددجویان و خانوادههای تحت پوشش این نهاد را فراهم میکند، به مرحله خودکفایی میرسد.
عبدالملکی اظهار داشت: در ٣٠ سال گذشته ۶ درصد جمعیت ۴۵ میلیونی ایران تحت پوشش کمیته امداد بودند، اما اکنون با حدود ٨٢ میلیون نفر جمعیت، چهار درصد از خدمات این نهاد بهرهمند هستند. ۴۵ درصد افراد تحت پوشش به دلیل فوت سرپرست خانوار، ٣۵ درصد به دلیل ناتوانی سرپرست و ٩ درصد به خاطر طلاق و مابقی سرپرست زندانی یا دارای بیماریهای صعب العلاج هستند.