arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۴۷۶۶
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۰ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۷

بهروز نعمتی: فضای اقتصاد ۹۸ بهتر از امسال است

بهروز نعمتی نماینده مجلس می‌گوید: با این شرایط و با عزمی که مجلسی‌ها و هم دولتی‌ها در پیش گرفتند امیدواریم سال ۹۸ را به خوبی بگذرانیم و انشاءالله این اتفاق هم خواهد افتاد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بهروز نعمتی نماینده مجلس می‌گوید: با این شرایط و با عزمی که مجلسی‌ها و هم دولتی‌ها در پیش گرفتند امیدواریم سال ۹۸ را به خوبی بگذرانیم و انشاءالله این اتفاق هم خواهد افتاد.

بهروز نعمتی از نمایندگانی است که با لیست امید به مجلس راه یافت، اما خودش را اصلاح‌طلب نمی‌داند. این برگشت فراکسیونی او بار‌ها موجب گلایه اصلاح‌طلبان مجلس شد و نمایندگان از او خواستند که موضع سیاسی‌اش را اعلام کند البته برعکس کسانی که با وجود جدایی از لیست امید و استفاده انتخاباتی از آن، سکوت کردند، اما نعمتی به طور صریح بار‌ها گفته که «من اصولگرای میانه‌ام.»

بهروز نعمتی در موافقت با لایحه CFT پشت تریبون مجلس رفت و ملحق نشدن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را بهانه جدی در دست دشمنان کشور دانست. با توجه به نزدیک شدن به روز‌های آخر سال مصاحبه‌ای کوتاه با او انجام دادیم و در خصوص مسائل معیشتی مردم، وضعیت سخت تولید وکارآفرینی و عملکرد مجلس دهم در سال ۹۷ گفتگو کردیم.

**گفته می‌شود که سال آینده به لحاظ معیشتی برای ایرانیان سال سختی خواهد بود آیا به نظر شما این سختی وجود دارد؟
با توجه به بحث‌های مختلفی که صورت گرفت از جمله موضوع بررسی و تدوین بودجه یا جلسات سران سه قوه و جلسات اقتصاد مقاومتی فکر می‌کنم که نباید سال ۹۸ سخت‌تر از ۹۷ باشد لذا پیش‌بینی من آن است که فضای اقتصادی ما در سال ۹۸ بهتر از سال قبل است.

**گذشته از تمهیدات بودجه مجلس برای این سختی‌ها چه تدابیری اندیشیده؟
بحثی که در رابطه با اصلاح ساختار بودجه مطرح شد گام بسیار بزرگی خواهد بود و اگر این اتفاق بیفتد بالاخره بعد از ۵۰ یا ۶۰ سال از برنامه‌ریزی سنتی به سمت برنامه‌ریزی عملیاتی پیش خواهیم رفت و انشاءالله با این شرایط و با عزمی که مجلسی‌ها و هم دولتی‌ها در پیش گرفتند امیدواریم سال ۹۸ را به خوبی بگذرانیم و انشاءالله این اتفاق هم خواهد افتاد.

**چرا تولید و کارآفرینی هنوز در ایران به ظرفیت خودش دست پیدا نکرده است؟
در بحث تولید و کارآفرینی مقوله‌های مختلفی دخیل هستند از جمله اینکه دولت باید دست از تصدی‌گری بکشد و مجموعه را به سمت موضوعاتی که تحت مدیریت مردم و نظارت مردم است بسپارد. در واقع دولت باید به این سمت و سو برود که مجموعه‌های مختلف را به مردم و بخش خصوصی واگذار کرده چرا که تجربه ثابت کرده به جز رانت و موضوعات خصولتی و… اگر دولت به سمت و‌سوی واگذاری مجموعه‌ها به بخش خصوصی برود هم به نفع خودش است و هم اینکه اگر این اتفاق بیفتد رونقی در بخش تولید صورت می‌گیرد ضمن اینکه در بحث اصلاح ساختار بودجه بخش عظیمی از موضوع واگذاری امورات به بخش خصوصی است از جمله پروژه‌های عمرانی و واگذاری‌هایی که باید به خودم مردم داده شود. این‌ها موضوعاتی است که باعث می‌شود تولید ما رونق بگیرد البته همانطور که می‌دانید اکنون تولید ما در مقایسه با سال‌های قبل از انقلاب اصلا قابل مقایسه نیست، اما طبیعتا توقع بیشتر از این است.

**مجلس برای ارتقای کیفیت سهم بازار تولید داخلی چه برنامه‌هایی در دست اقدام دارد؟
در بحث اصلاح ساختار بودجه‌ای هم مجلس دخیل است هم دولت در واقع هر دو درگیر این موضوع هستند ضمن اینکه در کمیسیون ویژه، صنایع و اقتصادی مجلس، روسای این کمیسیون‌ها به دنبال این هستند که تسهیل قوانین را در دستور کار خود قرار دهند. ضمن اینکه مجلس دنبال آن است که قوانین را پالایش کند درواقع قوانین دست و پاگیر را در عرصه تولید بخش خصوصی بردارد.

**برخی هیات‌رییسه مجلس را در برابر دلواپسان منفعل می‌دانند برخی هم هیات‌رییسه را در جهت دفاع غیرعادلانه از دولت در حال لابی می‌دانند. این اتهام‌ها از چه رو به هیات‌رییسه وارد است؟
اولا هیات‌رییسه ترکیبی است. نماینده‌هایی از فراکسیون مستقلین، فراکسیون امید و همین‌طور دوستان ولایی ما در هیات‌رییسه حضور دارند. در واقع کار به گونه‌ای در مجلس پیش می‌رود که هر سه تا از این فراکسیون در هیات‌رییسه و در نوع تعامل با ما نقش دارند و بحث می‌کنند.

**صادرکنندگان از سختگیری در مورد محاسبه و بازگشت ارز حاصل از صادرات ناراحت هستند تاچه حد ناراحتی‌شان را مشروع می‌دانید و برای رفع این ناراحتی مشروع چه اقدامی در دست مجلس است؟
بالاخره الان دوستان ما که به عنوان صادر‌کننده هستند از ارز دولتی استفاده می‌کنند یعنی برخی از ارز نیما و بخشی هم از ارز ۴۲۰۰ تومان استفاده می‌کنند.

اینکه دولت بخواهد همه را به حال خود بگذارد و ارز به کشور برنگردد نمی‌شود. شما در مقطعی دیدید که پتروشیمی‌ها ارز را به کشور وارد نمی‌کردند با وجود اینکه این ارز برای همه مردم است و متعلق به بخشی نیست.

هر کسی که صادرات انجام داد باید خودش کالایی که می‌خواهد را وارد کند چرا که اگر بخواهد قطعه‌ای برای کارخانجات و ماشین‌آلاتی وارد کند به نفع خودش است، اما موضوع بدین معنا نیست که مستقیما ارز را به دولت بدهد.

**امسال سال آخر فعالیت مجلس است. کارنامه مجلس را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
با توجه به اینکه در جنگ اقتصادی و فشار آمریکا هستیم، اما در مجموع عملکرد مجلس مثبت بود، اما عامل تحریم از موضوعاتی است که مردم را معترض از اقدام مجلس نشان می‌دهد، اما واقعیت آن است که اگر خدا‌پسندانه به موضوعات نگاه کنیم مجلس در عرصه‌های مختلف وظیفه‌اش را انجام داده مثلا در مورد حضور مثبتش در CFT، پالرمو و لوایح ۴ گانه CFT این مجلس به خوبی از پس از آن برآمد. رسیدگی به اقشار ضعیف با کمک‌هایی که با مشورت دولت صورت می‌گیرد. یا همین طرحی که این اواخر در مجلس تصویب شد و آن محدودیت شرکت در انتخابات مجلس برای نمایندگان است. این‌ها از موضوعاتی است که نشان می‌دهد مجلس متناسب با منفعت ملت عمل می‌کند.

نظرات بینندگان