پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
أكثم سيف الدين،عدنان أحمد نوشت: پایتخت سوریه شاهد آماده سازی هایی برای برگزاری نشست نظامی بین نمایندگانی از عراق و ایران، در کنار نماینده نیروهای نظام سوریه است؛ این دیدار در سطح روسای ستادهای مشترک نیروهای مسلح این سه کشور بوده و در سوریه برگزار می شود. طبق اطلاعات رسیده به العربی الجدید، نشست مذکور به بررسی پرونده های مختلفی اختصاص دارد، که بیشتر آنها مربوط به مرزها، تبادل بازداشتیها و حمل و نقل زمینی است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در همین راستا، سرلشکر باقری، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران، روز یکشنبه در رأس هیئت نظامی بلند پایه وارد سوریه شد تا در جلسه روسای ستادهای مشترکی که با حضور همتایان عراقی و سوری او برگزار می شود، شرکت کنند.
طبق اطلاعاتی که العربی الجدید به آن دست یافته، این نشست سه جانبه با هدف بررسی پرونده هایی مربوط به سوریه و عراق، و با نظارت ایران انجام می شود؛ که اغلب به پرونده های مرزی و نقل و انتقالهای زمینی بین ایران و سوریه، از طریق عراق، ارتباط دارد.
یک مسئول نظامی بلند پایه در بغداد در تماس تلفنی با العربی الجدید گفت:«رئیس ستاد مشترک نیروهای عراق و ژنرالهایی در ارتش، در نشستی شرکت می کنند که در ضمن تلاشهای عراق برای تامین امنیت مرزهای غربی با سوریه انجام می شود».
به گفته این مسئول، نشست مذکور نظامی است، نه سیاسی و پرونده هایی را مورد بررسی قرار می دهد که مهمترین آنها، هماهنگی در پرونده مرزهای بین عراق و سوریه و بازگشایی گذرگاهها بین دو شهر(القائم و الولید)، امضای توافق تثبیت دوباره ستونها و موانع خاکی مرزی که در سال 2014 توسط داعش از بین رفته بود است.
وی در مورد نقش طرف ایرانی در این نشست گفت:«حضور نماینده ایران به این اعتبار است که این کشور طرف تاثیرگذاری در درگیری سوریه و حامی نیروهای نظام است.»
از طرف دیگر، علی البکری، تحلیلگر عراقی می گوید:« موضوعاتی که مورد بررسی قرار خواهد گرفت، نقطه تمرکز در همکاری بین نظام اسد و بغداد، با نظارت ایران است. ایرانی ها می خواهند به سرعت پرونده انتقال زمینی به سوریه از طریق عراق را به انجام برسانند»
البکری تاکید کرد:«پایان نزدیک باغوز، به این معناست که همکاری با هماهنگی وارد مرحله تازه ای می شود و ایرانی ها قصد دارند ارتباط خود با میدان سوریه را اسانتر و سریعتر کنند، بویژه آنکه انگیزه زیادی برای دست یافتن به سرمایه گذاریهایی در این کشور دارند که آن را بخشی از حق خود در کمک به نظام اسد می دانند.»
این گزارش ها همزمان شده است با اخباری در مورد تلاش ایران برای تسلط بر بندر لاذقیه، بعنوان راه ورودی به دریای مدیترانه. روزنامه ها به احتمال واگذاری مدیریت بندر لاذقیه به ایران در اغاز اکتبر اشاره کرده اند که این به معنای توانایی رسیدن تهران به این بندر، بدون هیچ مانعی است.
سفر مسئول نظامی ایران به دمشق همچنین در سایه تحولاتی صورت می گیرد که از آن جمله، اظهارات روس ها در مورد ضرورت خروج همه نیروهای مسلح از سوری، که شامل نیروهای ایرانی است، علاوه بر اینکه اطلاعاتی وجود دارد مبنی بر توافق روسیه با طرف اسرائیلی در مورد تشکیل گروه اقدام بین المللی برای تحقق این هدف.