بارش شدید باران و برف و کاهش شدید دما در استان مازندران که از روز یکشنبه ۲۶ اسفند آغاز شد همچنان ادامه دارد.
به گزارش «انتخاب»، در سه روز گذشته بارش شدید باران سبب آبگرفتگی شهرها و روستاهای شرق مازندران، از جمله سوادکوه، ساری، سیمرغ، میاندورود، نکا، بهشهر و گلوگاه شد. بعضی از ساکنان این مناطق برای رفت و آمد در خیابان ها از قایق استفاده کردند و برخی روستاها هم تخلیه شدند.
براساس برآورد هواشناسی مازندران بارش زمستانی چند روز اخیر در این استان «طی سی سال اخیر» بیسابقه بوده، اما یک فرماندار این استان گفته مشکلات سیل کنونی «در صد سال اخیر» سابقه نداشته است.
مجتبی اکبری مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران روز گذشته از آبگرفتگی «۱۳ شهر استان» خبر داد و تعداد سیلزدگان را تاکنون «هزار و ۵۹۱ نفر» اعلام کرد.
علی اصغر احمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران هم گفت که تقریبا تمام شهرهای این استان دچار آبگرفتگی شدند اما وضعیت در برخی از شهرها بحرانی است. او گفت: «در شهرستان سیمرغ و در شهر کیاکلا شدت آبگرفتگی بیشتر از دیگر مناطق بوده است.»
همچنین معاون عمرانی استاندار مازندران از زیر آب رفتن کامل روستای حسن آباد میاندورود خبر داده است.
سه روستا به صورت کامل تخلیه شد و در جاده فیروزکوه نیز ریزش درخت و سنگ موجب مرگ یک جوان شده است.
تعدادی از مردم دوشنبهشب را در محلهایی خارج از خانه خود گذراندند. این در حالی است که در برخی از مناطق آب قطع شده و راههای ارتباطی نیز مسدود شده است.
مدیر کل راهآهن شمال گفت: «به علت ریزش کوه و آبگرفتگی در خطوط ریلی حرکت قطار در مازندران متوقف شد.» همچنین پروازهای فرودگاه ساری به دلیل «سختی دسترسی مردم به فرودگاه» لغو شده است.
مدیرکل هواشناسی مازندران تأکید کرده که وضعیت ناپایدار جوی همراه با بارش باران و برف و لغزندگی جادهها تا روز پنجشنبه اول فرودین در این استان ادامه خواهد داشت.
علاوه بر مازندران در استان گلستان نیز سیل به «بیش از ۸۸۰ نفر» آسیب زده است. باد و باران در استان گلستان «موجب سقوط تابلوهای راهنمایی و رانندگی، تیرهای انتقال برق، شکستن درختان و شیشه مکانهای مسکونی، آبگرفتگی معابر و جادههای برون شهری و زمینهای کشاورزی، وارد شدن آسیب به سقف خانهها، لغو پرواز فرودگاه گرگان، طغیان رودخانهها، سرریز شدن آب سدها و لغو حرکت قطار» شده است.
مهدی رازجویان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران درباره آخرین وضعیت آبگرفتگی در استان با بیان اینکه بیشترین مشکل را در شهرستان سیمرغ و کیاکلا داشتیم افزود: خوشبختانه شرایط از بحران در حال خروج است و به شرایط عادی نزدیک میشود.
آغاز برآورد خسارات مناطق سیلزده
علی اصغر احمدی با بیان اینکه برای واحدهای احداثی خسارت دیده، 10 میلیون تومان بلاعوض پیشبینی شد، افزود: پس از بررسی کارشناسی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران، واحدهای احداثی خسارت دیده
در روستاها تسهیلات 35 میلیون تومانی و در شهرها تسهیلات 50 میلیون تومانی با بهره 4 درصد دریافت میکنند.
به گفته وی بارش شدید باران دو روز گذشته در مازندران به شهرستانهای سیمرغ، میاندورورد، ساری، نکا، گلوگاه، بهشهر و بابل بیشترین خسارت را وارد کرد که در حال حاضر بیشتر مناطق از حالت بحرانی خارج شدند اما نیاز به امدادرسانی دارند.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اشاره به اینکه بارش شدید باران موجب آبگرفتگی شهر کیاکلا و روستاهای شهرستان سیمرغ شد، افزود: با ورود دستگاههای امدادی، اجرایی و شهرداری بیش از 95 درصد مشکل آبگرفتگی برطرف شد و هم اکنون آب ، برق و گاز این مناطق برقرار است.
احمدی با اشاره به تلاش هلال احمر مازندران برای امدادرسانی و توزیع جیره غذایی در مناطق سیلزده استان گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران نیز بررسی شمار واحدهای مسکونی خسارت دیده و برآورد میزان خسارت را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه به دستور استاندار همه دستگاههای اجرایی و امدادی مازندران تا برقرار شدن وضع عادی در این مناطق آماده باش هستند، افزود: دستگاههای اجرایی مازندران نیز باید حداکثر تا 5 روز آینده، میزان دقیق خسارت سیل در حوزه زیرساختها و کشاورزی را برآورد و اعلام کنند.
تداوم بارشها تا امشب
هواشناسی مازندران نیز اعلام کرد: بارشها تا چهارشنبه ۲۹ اسفند ادامه دارد. کارشناسی هواشناسی استان با اعلام اینکه بارشها امروز و فردا از شدت کمتری نسبت به دیروز برخوردار است گفت: روزهای پنجشنبه و جمعه (اول و دوم فروردین ۹۸) آسمان صاف تا نیمه ابری است.
غلامپور به میزان بارشهای دو روز گذشته مازندران اشاره کرد و افزود: در این مدت در بندر امیرآباد ۱۴۴، دشت ناز ۱۴۰، گلوگاه ۱۳۵ و ساری ۱۲۵ میلیمتر باران باریده است.
وی گفت: در این مدت در آلاشت و کیاسر ۷۲، سیاه بیشه و کندوان ۳۱ سانتیمتر برف بارید.
مرگ سه نفر بر اثر سیل
مدیرکل مدیریت بحران: دو نفر بر اثر سیل در مازندران جان باختند.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران گقت: این دو نفر داخل ماشین بودند که متاسفانه اسیر سیل می شوند و فوت می کنند.
احمدی افزود: جان باختگان اهل میاندورو و یک زن و یک مرد بودند.
وی گفت: همچنین یک نفر دیگر نیز دیشب در جاده سوادکوه به علت ریزش سنگ بر روی خودروی سواری جان باخت.
تاکنون در شهرستان آق قلا از ۸۸ روستا حدود ۱۰ روستا گرفتار آب گرفتگی هستند همچنین طغیان رودخانه گرگان رود نیز اتفاق افتاده و این موجب شده است تا خدمت رسانی به این روستاها از نظر سلامت و غذا و پتو با مشکل رو به رو شود