پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شاید بارها نام لاکتوز را شنیده باشید اما می دانستید که لاکتوز به عنوان قند شیر نیز شناخته می شود؟ درواقع مواد لبنی دارای لاکتوز هستند و این لاکتوز نیز می تواند برای برخی افراد ایجاد حساسیت کند.
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب، استفاده از تست DNA برای تشخیص عدم تحمل لاکتوز از سال ها پیش مطرح شده است اما هنوز در این زمینه پژوهشی با تضمین کامل ثبت نشده است.
از پیامدهای بلندمدت عدم تحمل لاکتوز و حساسیت به لبنیات می توان به این موارد اشاره کرد:
_کمبود کلسیم
_ پوکی استخوان
_کمبود ویتامین D
_ بیماریهای استخوان
_ریزش مو و سست شدن ناخن ها
البته خوشبختانه این روزها مواد غذایی فاقد عوامل حساسیت زا به لاکتوز معرفی شده اند که هر یک به تنهایی می توانند خواصی متعدد برای بدن داشته باشند. افزون بر این می توان از مکمل های کلسیم نیز استفاده کرد.
به نظر می رسد حساسیت بدن به آنزیم لاکتوز باعث بروز مشکل می شود. اما به جز لبنیات خوراکی های دیگری مثل نان، سس، چیپس، برخی خوراکی های فراوری شده، آب نبات و پنیر می توانند باعث مشکلاتی برای بدن شوند. اگر فردی مبتلا به حساسیت به لاکتوز باشد، بنابراین لاکتوز جذبنشده از رودهی باریک عبور میکند و به رودهی بزرگ میرسد. در رودهی بزرگ یک نوع باکتری طبیعی وجود دارد که با دارا بودن لاکتاز قادر است لاکتوز را بشکند، آن را به گلوکز و گالاکتوز تبدیل کند و مورد استفاده قرار بدهد. این باکتری با مصرف این قندها گاز هیدروژن آزاد میکند. که باعث مشکلات گوارشی، دل درد و دل پیچه می شود.