بیماریهای واگیردار در پلدختر شیوع ندارد
شیوع بیماریهای واگیردار در حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله خطری است که آسیب دیدگان را تهدید میکند، اما مدیریت مناسب بهداشتی و پزشکی در مناطق سیل زده شهر تاکنون توانسته این بیماریها را مهار و کنترل کند.
به گزارش ایرنا، تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، ترمیم نسبی سامانه آب و فاضلاب شهر، توزیع و استفاده از آب معدنی، تامین اقلام بهداشتی، استقرار بیمارستان مجهز صحرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سالم ماندن شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان پلدختر از آسیبهای سیل و ارایه خدمات مناسب عوامل موثر در حفظ بهداشت محیط، کنترل و جلوگیری از شیوع بیماریها در منطقه است.
فعالیت گروههای داوطلب مردمی از شهرهای مختلف ایران و همکاری با شبکه بهداشت و درمان شهرستان برای ارایه آموزشهای لازم بهداشتی به مردم از جمله عواملی است که توانسته تا امروز بیماریهایی مثل عوارض روده ای، اسهال خونی و بیماریهای پوستی را کنترل کند.
** بیماریهای رودهای و گوارشی در پلدختر شیوع ندارد
فرماندار پلدختر با بیان اینکه خوشبختانه واحدهای بهداشت و درمان و بیمارستان امام خمینی (ره) در سیل آسیب ندیده است، به ایرنا گفت: سیل در شهر پلدختر کشته و زخمی نداشته، اما ۲ کشته در اطراف روستاهای این شهرستان به جا گذاشته است.
نعمت دستیاری با بیان اینکه بهداشت و بیماریها در شهرستان کنترل شده و تا کنون گزارشی از شیوع بیماریهای واگیر که نگران کننده باشد دریافت نکردیم، گفت: بعضی از بیماریهای رودهای و گوارشی افزایش پیدا کرده، اما شایع نشده است.
** ارایه خدمات رایگان پزشکی و آزمایشگاهی به ۱۲ هزار سیل زده در پلدختر
رییس بیمارستان صحرایی منطقهای ارتش در اصفهان که در پلدختر مستقر شده است، در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این بیمارستان از ۱۵ فروردین در منطقه مستقر شده و از ۱۶ فروردین به صورت شبانه روزی به زلزله زدگان خدمات ارایه میکند.
سرهنگ حمید علی محمدی گفت: ۵۰ پرسنل پزشکی و دندانپزشکی در بیمارستان صحرایی ارتش در رشتههای پزشک عمومی و متخصص، داخلی، اطفال، داروساز، اورتوپدی، تزریقات و پانسمان، زنان و مامایی، آزمایشگاه و رادیولوژی به سیل زدگان خدمات میدهند.
وی با توصیه به مسوولان در خصوص احتمال شیوع بیماریهای واگیر گفت: با گرم شدن دمای هوا و میزان گرد و غبار بالا مشکلات بهداشتی افزایش مییابد بر این اساس باید دفع زبالهها و رسوبات سیل از منازل، کوچهها و خیابانهای شهر شتاب بیشتری گیرد.
سرهنگ پزشک حمید احتشام که در بیمارستان صحرایی ارتش مستقر است، گفت: بیشترین مراجعه مربوط به سرماخوردگی و بیماریهای رودهای بوده، ولی چون میزان این بیماریها در منطقه برای ما مشخص نیست معیار مقایسهای برای بیان افزایش یا کاهش بیماریهای واگیر نداریم.
وی افزود: برای جلوگیری از بیماریهای گوارشی، میکروبی و انگلی، آزمایش سلامت آب در پلدختر و ۲۵ روستای شهرستان به صورت دورهای انجام میشود و برای پیشگیری از بیماری اقدامات لازم انجام میشود.
سرهنگ احتشام بیان کرد: ۱۰ هزار معاینه توسط پزشک عمومی، انجام ۶ هزار اقدام تزریقاتی، پانسمان و سرم تراپی، ۵۰۰ معاینه تخصصی زنان و مامایی، ۱۰ مورد جراحی و ارایه خدمات دندانپزشکی به ۳۰۰ سیل زدگان از جمله اقدامهای درمانی در بیمارستان صحرایی ارتش در این مدت است.
وی ادامه داد: انجام رادیولوژی برای ۱۰۰ نفر و خدمات آزمایشگاهی به ۳۵۰ نفر از دیگر اقدامات بیمارستان صحرایی ارتش است.
داود صمیمی دندانپزشک مستقر در بیمارستان صحرایی ارتش هم اظهار کرد: تاکنون به ۳۰۰ نفر خدمات دندانپزشکی شامل تخلیه آبسه، پالپوتومی، درمان سطحی ریشه و کشیدن دندان ارایه شده است.
** مکملهای دارویی به مادران باردار و کودکان داده میشود
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان پلدختر نیز به ایرنا گفت: مراجعه به در خانههای مردم در پلدختر و معمولان جهت آموزشهای لازم، توزیع مکمل برای کودکان زیر ۲ سال، مادران باردار و ارایه مولتی ویتامین به مادران باردار از جمله اقدامات شبکه بهداشت در ۱۵ روز گذشته بوده است.
فاطمه مرادی اظهار داشت: توزیع جیره خشک، انجیر و کشمش برای بهبود تغذیه و تنظیم فشار خون مادران باردار و ارایه مشاوره به بیماران دیابتی از دیگر اقدامات شبکه بهداشت شهرستان است.
وی افزود: معرفی بیماران دیابتی انسولینی و بیمارانی که دارو مصرف میکنند به شبکه بهداشت و توزیع مکمل مثل ویتامین دی به میان سالان و مراجعه دورهای به در منازل از خدماتی است که ارایه میشود.
وجود گرد و غبار، فرا رسیدن گرمای هوا، رسوبات و آوردهای سیل از عوامل تهدید کننده بهداشت محیط و ایجاد بیماریهای واگیر در پلدختر است.
بر پایه تازهترین آمار و برآوردها سیل دوازدهم فروردین جاری سبب تخریب کامل سه هزار خانه و خسارت به هشت هزار واحد مسکونی شهری و روستایی این شهرستان شد.
سیل همچنین ۵۵۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی پلدختر آسیب زد و به ۵۵۰ مغازه و فروشگاه خسارت کلی و جزیی وارد کرد.
حجم کلی خسارت و زیانهای ناشی از سیل در استان لرستان نزدیک به ۴۰۰ هزار میلیارد ریال تخمین زده شده است.