arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۷۷۶۵۰
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۷ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸

چین: دو کانادایی بازداشت شده، جاسوس بودند / کانادا در پرونده این افراد دخالت نکند / کانادا سفیر چین را احضار کرد

در گرماگرم دستور ترامپ برای محدود کردن هواوی غول مخابراتی چین، پکن 'مایکل کاوریک' و 'مایکل اسپاور' کانادایی را که از مدت‌ها پیش بازداشت کرده بود به جاسوسی متهم کرد موضوعی که بار دیگر به افزایش تنش‌ها میان چین و کانادا منجر شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در گرماگرم دستور ترامپ برای محدود کردن هواوی غول مخابراتی چین، پکن 'مایکل کاوریک' و 'مایکل اسپاور' کانادایی را که از مدت‌ها پیش بازداشت کرده بود به جاسوسی متهم کرد موضوعی که بار دیگر به افزایش تنش‌ها میان چین و کانادا منجر شده است.

با اعلام این خبر، تنش‌ها میان چین و کانادا که پیش از این به دنبال بازداشت کاوریک، دیپلمات سابق کانادایی در چین آغاز شده بود بار دیگر تشدید شد اوتاوا قبلا به بازداشت و بازجویی 'مایکل کاوریگ' دیپلمات سابق این کشور معترض شده بود.

پلیس چین می‌گوید این دو تبعه کانادایی اطلاعات و اسناد محرمانه را جمع آوری کرده و در اختیار نیرو‌های خارجی قرار داده اند این دو نفر از دسامبر گذشته در بازداشت بسر می‌بردند، اما وزارت خارجه چین از روز پنجشنبه خبر دستگیری آن‌ها به جرم جاسوسی را محرز دانسته و همین باعث تشدید مناقشات میان چین و کانادا شده است.

لوکانگ سخنگوی وزارت خارجه چین امروز پنجشنبه خاطر نشان کرد که این افراد مرتکب جمع آوری و یا سرقت اسناد محرمانه و ارایه آن به نیرو‌های خارجی شده اند.

وی ضمن تشریح مسایل مربوط به بازداشت و دستگیری این دو نفر گفت: دیپلمات سابق (کاوریگ) اسناد محرمانه جمع آوری و دیگری که بازرگان است اطلاعات را سرقت کرده است و آن‌ها را به خارجی‌ها داده اند.

لو کانگ در مورد اینکه دقیقا حکم دستگیری چه موقع صادر شده است اعلام نظر نکرد، اما ابراز امیدواری کرد که کانادا در پرونده جاسوسی این افراد دخالت نکند.

اداره جهانی دولت کانادا که به این مسایل رسیدگی می‌کند با انتشار بیانیه‌ای دستگیری این دو تبعه در چین را به اتهام جاسوسی محکوم و با آن مخالفت کرده است.

گزارش‌ها حاکی است دولت کانادا قبلا هم 'لو شایه' سفیر چین در اوتاوا را احضار کرده و مراتب اعتراض این کشور را به وی ابلاغ نموده است اوتاوا تاکید کرده بود این شهروند کانادایی باید فورا آزاد شود.

این کشور افزوده است بازجویی از یک تبعه کانادایی که زمانی در چین دیپلمات بوده است خلاف مصونیت دیپلماتیک به حساب می‌آید و چنین اقدامی به روابط دو کشور لطمه می‌زند.

گزارش حاکی است مسئولان اوتاوا به سفیر چین در این ملاقات گفته اند که نباید مصونیت وی زیر سوال برود بلکه باید هرچه زودتر آزاد شده و به کشورش بازگردد این موضوع باعث مباحثاتی میان طرفین شده است.

گزارش روزنامه 'اس سی' هنگ کنگ حاکی است سفیر چین بشدت به کانادا اعتراض کرده و افزوده است که این کشور بر برتری سفید بر دیگر نژاد‌ها تاکید می‌ورزد و فرهنگ غربی را مافوق دیگر فرهنگ‌ها می‌داند.

تنش‌ها میان چین و کانادا از زمان دستگیری خانم 'منگ وانژو' در کانادا آغاز شد، اوتاوا اول دسامبر سال ۲۰۱۸ خانم 'وانژو'، مدیر مالی شرکت مخابراتی 'هوآوی' را به خاطر «نقض تحریم‌های آمریکا» بازداشت کرد و درصدد استرداد او به آمریکا بود در پی این اقدام کانادا، پکن چند روز بعد دو شهروند کانادایی به نام‌های 'مایکل اسپاور' تاجر و 'مایکل کوریگ' دیپلمات سابق کانادایی را به اتهام «به خطر انداختن امنیت ملی چین» بازداشت کرد.

روز بیستم دسامبر نیز سخنگوی وزارت امور خارجه چین تایید کرد که سومین شهروند کانادایی به نام 'سارا مک لور' به خاطر «کار غیرقانونی» در چین دستگیر شده است.

با این حال چین تاکید کرده بود پرونده این سه شهروند بازداشتی ربطی به پرونده معاون مالی شرکت هواوی در کانادا ندارد.

دادگاه ونکوور کانادا ۱۰ روز بعد از دستگیری خانم منگ، او را با قید وثیقه ۷.۵ میلیون دلاری آزاد کرد تا دولت این کشور در رابطه با استرداد وی به آمریکا تجدیدنظر و تصمیم گیری کند.

با این حال هنوز تنش‌ها میان دو کشور کانادا و چین، در مورد دستگیری این افراد ادامه دارد.

چین سرانجام اواخر دسامبر، خانم مک لور را آزاد کرد و وی به کانادا بازگشت رسانه‌های کانادایی از خانم مک لور به عنوان معلم نام برده بودند.

نظرات بینندگان