arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۰۱۶۵
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۰ - ۲۷ تير ۱۳۹۸

هر یک بار که پیر می شوید کل اطلاعات موبایلتان در خطر سرقت است / رونق مجدد اپلیکیشن سارق در اینستاگرام

این روزها بسیاری از کاربران اینستاگرامی در چالش پیر شدن چهره خود شرکت می کنند. چالشی که از طریق اپلیکیشن FaceApp انجام می شود و در نتیجه از دید بسیاری از کارشناسان از امنیت لازم برخوردار نیست. اگر فراموش کرده اید چرا این اپلیکیشن خطرناک است کافیست ادامه این خبر را دنبال کنید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

این روزها بسیاری از کاربران اینستاگرامی در چالش پیر شدن چهره خود شرکت می کنند. چالشی که از طریق اپلیکیشن FaceApp انجام می شود و در نتیجه از دید بسیاری از کارشناسان از امنیت لازم برخوردار نیست. اگر فراموش کرده اید چرا این اپلیکیشن خطرناک است کافیست ادامه این خبر را دنبال کنید.

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، نام FaceApp که می آید بسیاری از افراد به یاد فیلترهای مختلف روی عکس های خود میفتند اما شاید اغلب این افراد مطلع نباشند که این اپلیکیشن از بدنام ترین اپلیکیشن ها در حوزه حفظ حریم خصوصی کاربران است.

FaceApp، یک برنامه مبتنی بر سرورهای روسیه است که فیلترها را روی عکسها اعمال می کند، این اپلیکیشن مدت ها در سایه بود اما این هفته و به لطف توجه کاربران اینستاگرامی بسیار محبوب شده است. این برنامه ابتدا در سال 2017 محبوب شد، آن روزها این فیلتر مردها را زن و زن ها را مرد یا بزرگسالان را کودک می کرد. با این حال تب و تاب استفاده از این برنامه به سرعت خاموش شد، به ویژه پس از آن که اعلام شد برنامه مذکور به شدت نا ایمن و نامعتبر است.

اکنون پژوهش های جدید نشان می دهد که FaceApp نا ایمن است و عکسهای کاربران را برای مدتی نامشخص روی سرورهای خود ذخیره می کند. اما اجازه دهید کمی منصف باشیم این روزها بسیاری از برنامه های گوشی های هوشمند رفتاری مشابه دارند. به خصوص برنامه های ویرایش تصویر و ویدئو. برای استفاده از برنامه مذکور، کاربران وارد آلبوم خود می شوند و تصویر مورد نظر خود را برای دریافت فیلتر آپلود می کنند. این روشی غیر معمول نیست. با این حال تصاویر برای ادیت وارد سرورهای شرکت پشتیبان این اپلیکیشن می شوند؛ موضوعی که حتی بسیاری از کاربران از آن مطلع نیستند.

از لحاظ نظری، FaceApp می تواند این عکس ها را بر روی سیستم خود ذخیره کندد، اما یاروسلاو گونچاروف، مدیر اجرایی سابق Yandex و مدیر عامل شرکتی روسی که این برنامه را ایجاد کرده است می گوید که عکس های آپلود شده در برنامه ادیت ابتدا در سرورهای شرکت ذخیره می شوند و بعد مدت کوتاهی حذف شوند. اما این ادعا قابل پیگیری نیست و ما نمی دانیم که آیا FaceApp اطلاعات عکس را حذف می کند یا خبر.

شاید علت شک بسیاری از کاربران و کارشناسان به این برنامه را محدود بودن دسترسی کاربر به سرور اصلی دانست. برای مثال کاربر هیچوقت نمیفهمد اطلاعاتش چه زمانی پاک می شود یا اصلا پاک می شود یا نه. درواقع هیچ گزینه ای برای پاک کردن اطلاعات وجود ندارد.

یکی دیگر از مسائل مربوط به حریم خصوصی که توجه مردم را به خود جلب کرده است این است که سیاست حفظ حریم خصوصی این شرکت شامل چند خط است که به شرکت اجازه می دهد تا از نامهای کاربری و موارد مشابه برای اهداف تجاری استفاده کند. الیزابت پاتس وینستین حقوقدان امور سایبری معتقد است این موضوع با قوانین حفاظت از داده های کاربران سازگار نیست.

با همه این حرف ها کاربران این روزها به شدت سرگرم این اپلیکیشن هستند و مدتی طول می کشد تا از تب و تاب استفاده از آن فارغ شوند.

برچسب ها: فناوری
نظرات بینندگان