یک روزنامه آمریکایی گزارش کرد، انگلیس در حالی به دنبال تشکیل ناوگانی اروپایی در خلیج فارس است که خود این کشور کشتی کافی برای این طرح ندارد.
به گزارش فارس، بریتانیا در حالی قصد دارد با شرکای اروپایی خود ناوگانی را تحت رهبری اروپا در خلیج فارس به بهانه حمایت از کشتیرانی در تنگه هرمز تشکیل دهد که کشتیهای کافی برای تحقق چنین هدفی را ندارد.
روزنامه آمریکایی «واشنگتناگزمینر» در گزارشی با این مقدمه ادامه داد، «جرمی هانت» وزیر خارجه سابق انگلیس روز دوشنبه، سه روز بعد از توقیف کشتی متخلف انگلیس در تنگه هرمز چنین طرحی را پیشنهاد داد.
خبرگزاری رویترز سهشنبه شب به وقت تهران مدعی شد که چند کشور اروپایی از جمله فرانسه، ایتالیا و دانمارک از طرح انگلیس برای تشکیل یک ناوگان تحت رهبری اروپا در خلیج فارس حمایت کردهاند (جزئیات بیشتر).
طبق گزارش این روزنامه آمریکایی، به طور میانگین، روزانه 14 تانکر از طریق تنگه هرمز از یا به خلیجفارس رفت و آمد دارند و حدود 17 میلیون بشکه نفت حمل میکنند.
طبق این گزارش، پیش از این نیز، نیروی دریایی انگلیس در عملیات امنیتی در تنگه هرمز تحت عنوان «عملیات کیپیون» شرکت داشت که شامل ناوچه «اچ ام اس مونتروز» و چهار کشتی دیگر میشود و ناوشکن «اچ ام اس دانکن» نیز در مسیر منطقه برای پیوستن به این عملیات است و همچنین ناوچه «اچ ام اس کنت» و ناو جنگی «آر اف ای ویو نایت» نیز در ماه سپتامبر به این عملیات میپیوندد.
واشنگتن اگزمینر سپس با اشاره به این موارد ادامه داد، در حالی که شمار دقیق کشتیهای با پرچم انگلیس در خلیج آمریکا متنوع است، احتمالاً به منظور حفاظت از کشتیرانی اروپا، نیاز به حضور گستردهتر نیروی دریایی انگلیس در منطقه وجود دارد و مشکل نیروی دریایی انگلیس این است که احتمالاً کشتیهای اضافی برای اعزام به منطقه ندارد.
روزنامه تایمز لندن نیز گزارش کرده است که تقریباً نیمی از ناوچهها و ناوشکنهای و کشتیهای نیروی دریایی انگلیس به طور معمول در عملیاتهای اسکورت استفاده شدهاند و به واسطه طولانی بودن فرایند تعمیر آنها، در دسترس نیستند.
طبق این گزارش، نیروی دریایی انگلیس، شش ناوشکن از جمله ناوشکن «دانکن» را در اختیار دارد که قرار است سه ناوشکن تحت تعمیر و اصلاح قرار گیرد و بنابراین بریتانیا نمیتواند از آنها استفاده کند و دانکن نیز در مسیر تنگه هرمز قرار دارد و بنابراین تنها دو ناوشکن باقی میماند.
این گزارش سپس ادامه داد، از سیزده ناوچه فعال نیروی دریایی انگلیس، سه ناوچه تحت تعمیر است و مونتروز نیز در منطقه مستقر است و کنت نیز در مسیر پیوستن به عملیات کیپیون قرار دارد و تنها هشت ناوچه باقی میماند.
«الن وست» فرمانده سابق نیروی دریایی بریتانیا نیز اعتراف کرد: «ما نوزده کشتی اسکورت، شش ناوشکن و سیزده ناوچه داریم که از میان آنها، تنها دوازده مورد برای عملیات در دسترس است. این مایه بیآبرویی است».
«الکساندر کلارک» یک مورخ امور دریایی نیز تصریح کرده است که اگر نیروی دریایی انگلیس بخواهد کشتیهای باقیمانده خود را بسیج و برای مأموریت جدیدی به کار گیرد، در بهترین حالت، چندین هفته طول میکشد تا یک نیرو به منطقه برسد.
نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمعه بیستوهشتم تیرماه به درخواست سازمان بنادر و کشتیرانی بندرعباس، یک نفتکش تحت پرچم انگلیس را در نزدیکی تنگه هرمز و به دلیل نقض قوانین و مقررات دریانوردی توقیف کرد. این اقدام دو هفته پس از آن صورت گرفت که نیروهای ویژه ارتش انگلیس به یک کشتی حامل نفت ایران که از آبهای بینالمللی نزدیک «جبل طارق» در حال گذر بود حمله کرده و آن را توقیف کردند.
پیش از این نیز «توبیاس الوود» معاون وزیر دفاع انگلیس اواخر تیرماه اذعان کرد که لندن از توان کافی برای محافظت از تمام کشتیهای تجاری خود، برخودار نیست.