arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۳۱۶۸
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
رای الیوم:

بن زائد از روسیه خواسته بود برای بهبود روابط امارات با تهران، میانجیگری کند / سفر هیات امنیتی امارات به تهران، پس از این درخواست انجام شد / ابر‌های خاکستری بر روابط ابوظبی و ریاض سایه افکنده؛ با وجود برگزاری دو نشست در مکه، بن زائد و بن سلمان با هم دیدار نکردند

اقدامات غافلگیر کننده دولت امارات متحده همچنان ادامه دارد و اخرین آنها، سفر هیات امنیتی این کشور به تهران، با هدف توسعه همکاری‌های امنیتی مشترک برای تقویت امنیت مرز‌های دو کشور بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بن زائد از روسیه خواسته بود برای بهبود روابط امارات با تهران، میانجیگری کند / سفر هیات امنیتی امارات به تهران، پس از این درخواست انجام شد / ابر‌های خاکستری بر روابط ابوظبی و ریاض سایه افکنده؛ با وجود برگزاری دو نشست در مکه، بن زائد و بن سلمان با هم دیدار نکردند

انتشار مقالات و تحلیل های رسانه های غربی و عربی صرفا به منظور اطلاع رسانی است و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب»‌ نیست.

رای الیوم نوشت: اقدامات غافلگیر کننده دولت امارات متحده همچنان ادامه دارد و اخرین آنها، سفر هیات امنیتی این کشور به تهران، با هدف توسعه همکاری‌های امنیتی مشترک برای تقویت امنیت مرز‌های دو کشور بود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: این سفر که از سال ۲۰۱۳ تا کنون، بی سابقه بوده است، پس از سفری که بن زاید به مسکو داشت، انجام شد؛ که طبق گزارشها، طی سفر مذکور، امارات از روسیه درخواست کرده است تا برای بهبود روابط آن با تهران، وساطت کند.

رهبری نظامی و سیاسی امارات به این باور رسیده است که هرگز از جنگ یمن دستاوردی نخواهد داشت و شعله ور شدن جنگ در منطقه، امارات را به یکی از قربانیان اصلی آن تبدیل می‌کند.

ایرانی‌ها امارات و بویژه ابوظبی را پایگاه اصلی شروع تجاوز‌های آمریکا می‌دانند؛ اخیرا شش نفت کش در دریای عمان، هدف قرار گرفته اند. افزون بر اینکه تهدیدات انصارالله در مورد هدف گرفتن شهر‌های امارات و اهداف حیاتی آن باعث نگرانی اماراتی‌ها شده است.

منابع نزدیک به واسطه‌های روس می‌گویند: مسئولان اماراتی در سفر به مسکو، از روس‌ها خواستند تا پیام واضحی را به ایران برساند، مبنی بر اینکه آن‌ها قصد دارند نیرو‌های خود را تدریجا از یمن خارج کنند، تا در مقابل، ایران از هم پیمانان حوثی خود بخواهد از هدف گرفتن امارات منصرف شوند. به نظر می‌رسد این پیام، با پاسخ فوری تهران مواجه شده است.

نمی‌دانیم ایا اینگونه اقدامات امارات با اطلاع قبلی هم پیمان استراتژیکش، عربستان، صورت می‌گیرد یا نه، اما دلایل نشان دهنده آن است که ابر‌های خاکستری، و نه سیاه، بر روابط بین امارات و عربستان سایه انداخته است؛ همانطور که از زمان دو نشست میان کشورهای عربی و کشورهای حاشیه خلیج فارس در اواخر ماه رمضان گذشته، دیداری بین بن زاید و بن سلمان انجام نشده است.

این گرایش امارات به مذاکره و بازنگری در سیاست‌هایی که بی فایده بودن ان‌ها مشخص شده و نتایج عکس داده است، شایسته تأمل است. ضمن آنکه این کشور عربی با سیاست‌های خود ضرر‌های زیادی را به جایگاهش در منطقه و همچنین به اقتصاد خود، وارد کرده است.

نظرات بینندگان