قوانین داوری در سال 2019 دچار تغییراتی شده و قانونهای مهمی دستخوش تغییر قرار گرفتند. سعید مظفریزاده، کارشناس داوری، درباره این تغییرات توضیحاتی ارائه کرده است.
سعید مظفریزاده در ابتدای صحبتهای خود گفت: «بورد بینالمللی فوتبال طبق روال هر ساله خود جلساتی را داشت و به نتایجی رسیدند تا برای جذابتر شدن بازی فوتبال، تغییراتی را در قوانین ایجاد شوند. این تغییرات به کلیه فدراسیونهای عضو ابلاغ شده است و کلیه کشورهای عضو فیفا موظف هستند تا قوانین را در فصل جدید اعمال کنند. اجرای قوانین جدید در ابتدا، مشکلاتی را به همراه دارند چراکه ممکن است برای داورها، تیمها و تماشاگران قوانین جدید آشنا نباشد، اما با آموزش و تکرار این موضوع برای همه جا میافتد.»
کارشناس داوری در ادامه صحبتهای خود گفت: «قانون هند یکی از قوانینی بود که دچار تغییر شده است؛ این قانون برای مدافعین تغییر نکرده است، اما برای مهاجم تغییراتی را داشته است. بهصورتی که اگر مهاجم با دست گلی را به ثمر برساند یا توپ را کنترل کند و در ادامه آن گلی به ثمر برسد، حتی اگر اتفاقی باشد، قانون جدید اعلام کرده است که گل مردود است.»
او درباره تغییر قانون تعویض گفت: «مورد دیگری که تغییر کرده، خروج بازیکنان از زمین، هنگام تعویض است. داور برخلاف قبل میتواند بازیکن را مجبور کند که از نزدیکترین نقطه از زمین خارج شود و این تغییر هم برای این شکل گرفته است که بازیکنان زمان زیادی را تلف نکنند و تعویض زودتر انجام شود.»
او ادامه داد: «یکی از مهمترین تغییرات برای کارت زرد و قرمز است. قبلا این کارتها برای تنبیه بازیکنان تیمها بود، اما تغییرات جدید به گونهای رقم خورده و قانونگذار به داور اجازه داده است تا به هر یک از اعضای کادرفنی تیمها این کارتها را نشان دهند و آنها را جریمه کنند. البته اگر پزشک تیمها کارت قرمز گرفتند، داور میتواند اجازه دهد که پزشک در کنار تیم بماند و داور این حرکت را بعد از پایان بازی گزارش میکند.»
مظفریزاده درمورد دو قانون دیگری که تغییر کرده گفت: «قوانین ضربه پنالتی هم تغییراتی داشته است؛ قانون قبلی یک ناهماهنگی ایجاد کرده بود و برای رفع آن، از دروازهبان خواسته شده تا یکی از پاهای خود را روی خط بگذارند و یکی از داوران هم مسئول کنترل این موضوع است. حضور مهاجمها در دیوار دفاعی بهدلیل تنش و تلف کردن زمان مسابقه در بورد بینالمللی مطرح شد و تصمیم گرفتند که بازیکن مهاجم حق ندارد در دیوار دفاعی قرار بگیرد و حداقل باید یک متر میان او و دیوار دفاعی فاصله باشد.»
او درباره تغییراتی که در هنگام زدن ضربه ایجاد شده است گفت: «بازیسازی از عقب زمین مورد توجه قرار گرفته و قوانین تغییر کرده است. دیگر نیازی نیست تا توپ از محوطه خارج شود و بازیکنان همدسته حق دارند، زمانی که دروازهبان، ضربه دروازه را میزند در محوطه حاضر باشند و توپ را در اختیار بگیرند و دیگر لزومی برای خروج توپ از محوطه جریمه نیست. بازیکنان تیم رقیب هم اگر در زمان زدن ضربه در خارج از محوطه جریمه باشند و به توپ برسند، میتوانند مانند گذشته، مالک توپ هستند.»
سعید مظفریزاده درمورد آخرین قانونی که تغییر پیدا کرده است گفت: «قانون برخورد توپ به داور مسابقه، هم دچار تغییر شده است. برخلاف گذشته اگر توپ به داور برخورد کند، دیگر مسابقه ادامه پیدا نمیکند تا مشکلات ایجاد شده کمتر شود. در قانون جدید، اگر توپ به داور برخورد کند، بازی با دراپبال ادامه پیدا خواهد کرد تا حقی از تیمها ضایع نشود.»
مظفری در پایان حرفهای خود گفت: «این مهمترین تغییرات بود که در قانون شکل گرفته است و تیمها، داوران و تماشاگران باید نسبت به این تغییرات آگاه باشند تا با اعتراض و اشتباه کمتر مسابقات با کیفیتتری را ببینیم.»