arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۴۶۵۸
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۵ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۸

صبحانه خبری / اولِ صبح این خبر‌ها را از دست ندهید / واکنش ایران به احتمال حضور اسرائیل در خلیج فارس / پاسخ تند فرانسه به ترامپ درباره ایران / تکذیب بازداشت دادستان سابق تهران / احتمال ورود یک وزیر زن به کابینه روحانی تا دو هفته دیگر / رشوه یک میلیون دلاری برای افشای شماره حساب‌ وزارت نفت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در بسته خبری پیش رو، مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را با هم مرور می‌کنیم. این صبحانه خبری مفید و مختصر را بخوانید.

پاسخ تند فرانسه به ترامپ درباره ایران - پاریس یک روز پس از هشدار توییتری ترامپ به ماکرون در باره گفتگو با تهران در پاسخ به این پیام تاکید کرد که برای اظهار نظر در باره ایران نیاز به «هیچ مجوزی» ندارد. ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد: «فرانسه با لحاظ حق حاکمیت درباره ایران سخن می گوید. فرانسه به شدت در جهت صلح و امنیت در منطقه متعهد است و تلاش می کند، فرانسه همچنین تلاش دارد تا زمینه کاستن از تنش ها را فراهم کند و برای این کار به هیچ مجوزی نیاز ندارد.»

ژاپن به جای تنگه هرمز به تنگه باب المندب کشتی می فرستد - سخنگوی ارشد دولت ژاپن گفت: توکیو با توجه به رابطه دوستانه ای که با تهران دارد تمایلی به اعزام نیرو به تنگه هرمز ندارد اما از آنجائیکه که نمی خواهد درخواست آمریکا را هم بی پاسخ بگذارد احتمال دارد چند کشتی گشتی به آب های یمن و تنگه باب المندب اعزام کند.

رییس کل بانک مرکزی: چرا اسم پول ملی‌مان باید ریال باشد؟ - رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اصلاحات در نظام پولی کشور گفت: اکنون کسی اصلا ریال نمی‌گوید؛ بنابراین چرا واحدی که هیچ کس اسمش را اعلام نمی‌کند را اصرار داریم واحد پول‌مان باشد. حذف چهار صفر از پول ملی اصلا هزینه چند هزار میلیاردی ندارد. عبدالناصر همتی با اشاره به ارسال اسامی ۱۴۰-۱۵۰ فرد دریافت‌کننده ارز که ارز خود را برنگردانده‌اند، گفت: اینها باید حساب‌کشی شود؛ معنی ندارد که بگویند کارت یکبار مصرف بازرگانی استفاده کرده‌اند. در صادرات ریالی خیلی‌ها خانه در کانادا و ... خریدند. صادراتی که ارز به کشور وارد نکند، فایده‌ای برای کشور ندارد. رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به اینکه چه شد آقای طیب‌نیا برنگشت؟ گفت: تصمیمی بود که خودشان گرفتند؛ به من گفتند اگر به بانک مرکزی بروی من هم می‌آیم ولی با رئیس‌جمهوری به جمع‌بندی نرسیده‌اند.

اگر ۳ نیروی فاسد از مجموعه کنار رفته‌اند، این تقویت دستگاه قضاست - رئیس قوه قضائیه با اعلام اینکه مبارزه با فساد را در دستگاه قضا باید تشدید کنیم گفت: اگر اعلام کردند ۳ نیروی فاسد از مجموعه کنار رفتند، این تضعیف دستگاه است یا تقویت آن؟ باور ما این است که این، تقویت دستگاه قضاست. باید معلوم شود در دستگاه سالم، دو لکه سیاه در نظر مردم جلب توجه کرده و این حرکت عظیم اثربخش تحت الشعاع ۴ نفر آدم فاسد قرار گرفته است.

جامعه روحانیت: دیگر مثل حزب عمل نمی کنیم - مسئول تشکیلات جامعه روحانیت مبارز گفت: رویکرد جدید جامعه روحانیت توجه به مسائل اجتماعی، فرهنگی و صنفی است و در مسائل سیاسی نقش راهبردی و هدایت داشته و عملکرد حزبی نخواهد داشت. حجت الاسلام و المسلمین موسی‌پور ادامه داد: در هر شهری که دارای حداقل ۳۰ روحانی واجد شرایط عضویت باشد می توانند جامعه روحانیت آن شهر را تاسیس کنند و پس از آن با نمایندگان منتخب جامعه روحانیت شهرها جامعه روحانیت استان تشکیل شده و از نماینده های منتخب جامعه روحانیت استان های کشور شورای مرکزی جامعه روحانیت کشور شکل می‌گیرد. وی افزود: پیاده سازی ساختار جدید جامعه روحانیت مبارز کشور در تهران و اکثر استان ها آغاز شده است.

تکذیب بازداشت دادستان سابق تهران  - سخنگوی قوه قضاییه خبر بازداشت دادستان سابق تهران را تکذیب کرد. در روزهای اخیر خبری در فضای مجازی مبنی بر بازداشت جعفری دولت آبادی، دادستان تهران و انتقال وی به بند دو الف زندان اوین منتشر شده بود.

سوخو در راه ایران؟ - در حالی کیانپور عضو کمیسیون عمران مجلس از هواپیما‌های دست دوم اروپایی و هواپیما‌های روسی به‌عنوان گزینه‌های نوسازی ناوگان هوایی کشوری خبر داده که شرکت‌های مربوط فروش هواپیما به ایران را منوط به صدور مجوز از سوی آمریکا عنوان کرده اند. دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفته است: سوخو برای فروش هواپیما به ایران باید از وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوز بگیرد، چون ۱۰ درصد قطعات مورد استفاده در این هواپیما آمریکایی است. این شرکت برنامه تغییرات قطعات را در دستور کار دارد تا میزان قطعات آمریکایی مورد نیاز در تولید هواپیما را به زیر ۱۰ درصد کاهش دهد. در این صورت دیگر نیازی به مجوز اوفک برای فروش هواپیما به ایرن نیست.

برادر رهبر انصارالله ترور شد - وزارت کشور یمن امروز (جمعه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که ابراهیم بدرالدین الحوثی به دست ایادی فریبکار وابسته به ائتلاف متجاوز آمریکایی، اسرائیلی و سعودی ترور شد. وزارت کشور یمن تاکید کرد که در تعقیب عاملان این جنایت کوتاهی نخواهد کرد.

واکنش ایران به احتمال حضور اسرائیل در خلیج فارس - سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد اعلام حضور احتمالی رژیم اشغالگر قدس در ائتلاف خودخوانده نظامی در خلیج فارس، تهدیدی آشکار علیه امنیت ملی ایران است و حق مقابله با این تهدید در چارچوب سیاست دفاعی کشور، حق ایران است. سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد: اعلام حضور احتمالی رژیم اشغالگر قدس در ائتلاف خودخوانده نظامی در خلیج فارس، تهدیدی آشکار علیه امنیت ملی ایران است و حق مقابله با این تهدید در چارچوب سیاست دفاعی کشور، حق ایران است و مسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک برعهده رژیم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی خواهد بود.

هند خودمختاری کشمیر را لغو کرد - علی‌رغم هشدارهای پاکستان «نارندرا مودی» رسماً به دو بند از قانون اساسی این کشور در خصوص کشمیر پایان داد و آن را از حالت ایالت خودمختار خارج کرد. مودی گفته، با تغییر وضعیت قانونی در «کشمیر»، این منطقه را از تروریسم و جدایی‌طلبی آزاد می‌کند. در واکنش، «عمران خان» نخست‌وزیر پاکستان، به کمیته امنیت ملی این کشور گفت دولت او از تمامی کانال‌های دیپلماتیک، برای «رسوا کردن رژیم نژادپرست و بی‌رحم هند» و نقض حقوق بشر در کشمیر استفاده خواهد کرد. هند و پاکستان، هردو تمام منطقه کشمیر را از آن خود می‌دانند اما در حال حاضر، هر یک بر بخشی از آن تسلط دارد. پیرمحمد ملازهی، تحلیلگر مسائل شبه قاره هند به «انتخاب» گفته بود: با لغو خودمختاری، هندوها اجازه خرید دائم زمین در جامو و کشمیر پیدا می کنند و مسلمانان به تدریج به اقلیت تبدیل می شوند.

احتمال انتخابات زودهنگام در ایتالیا - جوزپه کونته، نخست‌وزیر ایتالیا خطاب به ماتئو سالوینی، وزیر کشور و رهبر حزب لیگ گفت که باید برای ایتالیایی‌ها توضیح دهد که چرا به دنبال سقوط دولت ائتلافی این کشور است. سالوینی پیش از این گفته بود که ائتلاف حزب وی با جنبش پنج ستاره به رهبری لوئیجی دی‌مایو، وزیر توسعه اقتصادی شکست خورده و وی خواستار یک انتخابات تازه است.

اوجالان: کردها نیازی به کشوری جداگانه ندارند - وکلای مدافع عبدالله اوجالان، رهبر محبوس پ.ک.ک در بیانیه‌ای تصریح کردند که اوجالان گفته در سایه وجود چارچوب کاری که کردها در آن مکانی را بیابند که با روابط تاریخی ترکیه و کردها همخوانی داشته باشد، نیازی به کشوری جداگانه ندارند. در این بیانیه از اوجالان نقل شده است: تلاش می‌کنم تا فضائی را برای کردها ایجاد کنم که در آن راه حلی را برای مساله کردها بیابیم. می‌گویم که می‌توانم این نزاع را طی یک هفته پایان دهم، می‌توانم آن را حل کنم، من به خودم اطمینان دارم، من آماده راه حل هستم.

رویترز: ایران در ماه جولای، ۱۱ میلیون بشکه نفت به چین صادر کرد - منابع غربی اعلام کردند چین در ماه جولای و طی دومین ماه متوالی به تحریم‌های آمریکا علیه ایران بی اعتنایی کرده و حداکثر ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده است. به نوشته رویتر، بر اساس گزارش شرکت‌هایی که تحرکات نفتکش‌ها را رصد می‌کنند طی ماه جولای بین ۴.۴ میلیون بشکه (۱۴۲ هزار بشکه در روز) تا ۱۱ میلیون بشکه (۳۶۰ هزار بشکه) نفت ایران وارد چین شد. مقامات آمریکایی تخمین می‌زنند ۵۰ تا ۷۰ درصد صادرات فعلی نفت ایران به مقصد چین می‌رود و ۳۰ درصد صادرات نفت این کشور به سوریه انجام می‌شود.

ورود یک وزیر زن به کابینه روحانی؟ - معاون اول رئیس جمهور گفت که گزینه نهایی وزارت آموزش‌و پرورش تا دو هفته آینده مشخص می‌شود. جهانگیری در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد با وجود مطالبات موجود برای معرفی وزیر زن، وزیر پیشنهادی این وزارت زن باشد گفت: وزیر پیشنهادی نهایی می‌تواند زن باشد البته بستگی به تصمیم رییس‌جمهور دارد و ایشان کسی را برای معرفی در این رابطه دارد.

برخی نمایندگان به بابک زنجانی وصل بودند - نماینده مجلس نهم می گوید: آنچه درباره زدوبند برخی از نمایندگان گفته می شود، صحبت‌های بیراهی نیست و حقیقت دارد. دور قبل هم شاهد بودم که برخی نمایندگان واقعا آپارتمان گرفته‌ بودند و دربرخی موارد هم شاهد بودم قرارداد یک پیمانکاری را گرفته بودند. امیر عباس سلطانی که مستقیما با پرونده بابک زنجانی درگیر بود ادامه داد: متاسفانه یک باب زشت و زننده‌ای باز شده است که نمایندگان چه در دوره‌های قبلی و چه اکنون انجام می‌دهند و این مسائل را می‌توان به کرات مشاهده کرد کما اینکه در پرونده بابک زنجانی ما با همین موارد برخورد کردیم و تعدادی از نمایندگان به زنجانی وصل بودند.

رشوه یک میلیون دلاری آمریکا برای افشای یکی از شماره حساب‌های وزارت نفت ایران - نیویورک تایمز نوشت: ایران ماه گذشته اعلام کرد که یک شبکه جاسوسی را متلاشی و 17 نفر را به اتهام جاسوسی برای سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) دستگیر کرده است که برخی از آنان محکوم به اعدام شدند. دولت ایران درباره هدف این جاسوسی توضیحی نداد، اما اکنون مشخص شده این جاسوسی مربوط به تلاش های مخفی واشنگتن برای جمع‌آوری اطلاعات فروش نفت ایران بوده است. تاجران نفت ایران به نیویورک تایمز گفته‌اند افراد مختلفی از اروپای شرقی گرفته تا ارمنستان، همه نوع مشوقی را در ازای فروش اطلاعات مربوط به نفت ایران به آن ها پیشنهاد داده اند. برخی از این تاجران گفته‌اند که افراد خارجی (وابسته به سیا) از 100 هزار تا یک میلیون دلار را به آن ها پیشنهاد داده‌اند که یکی از شماره حساب های وزارت نفت ایران را افشا کنند. حتی به برخی از این تاجران ویزای آمریکا نیز پیشنهاد شده است.

آمریکا: دعوت از روحانی برای نشست گروه ۷ صحت ندارد - مورگان اورتاگس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری خود در واکنش به سوالی در خصوص دعوت رئیس جمهور فرانسه از روحانی برای حضور در نشست جی 7 گفت: دیروز این شایعه را شنیدم اما به نظرم درست نمی آید. معتقدم که یک شایعه بود. نمی دانم چرا باید دعوت شده باشد. خبرنگاری پرسید که اگر این خبر درست باشد، آیا آمریکا از آن استقبال می کند؟ اورتاگس پاسخ داد: وزیر خارجه و رئیس جمهوری قبلا گفته اند که تمایل دارند با ایران بدون پیش شرطی گفت وگو کنند. این پیشنهاد همچنان روی میز است و هر وقت که آیت الله (رهبر معظم انقلاب) یا روحانی یا هر کسی که در این دولت است بخواهند صحبت کنند، شنیده خواهد شد.

نظرات بینندگان