arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۶۵۴۳
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۲۳ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸

رئیس کل بانک مرکزی: اسامی ۷ بدهکار دانه درشت را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دادیم/ارزانی مسکن آغاز شد

رئیس کل بانک مرکزی از برنامه جدید این بانک برای حمایت از واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: از دو سه هفته آینده این طرح را در نظام بانکی اجرایی می کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس کل بانک مرکزی: اسامی ۷ بدهکار دانه درشت را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دادیم/ارزانی مسکن آغاز شدعبدالناصر همتی در گفت وگوی ویژه خبری اظهار داشت: بعد از شوک ارزی و تورمی که در کشورمان به دلیل تحریم بی سابقه و جنگ اقتصادی تمام عیار رخ داد، اتفاقاتی در اقتصاد رخ داد ولی الان ثبات نسبی در کشور حاکم شده است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه از سال قبل به دنبال افزایش پشتیبانی از تولید بودیم و امسال نیز به صورت جدی رونق تولید را در دستور کار داریم، تصریح کرد: ماهی 50 هزار میلیارد تومان بانک ها به تولید تسهیلات می دهند. برنامه بانک مرکزی افزایش سهم بخش مسکن و صنعت از تسهیلات دریافتی بانک هاست.

وی در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر همراهی بانک مرکزی برای رونق تولید و ... گفت: همراهی بانک مرکزی اینطور نیست که مدام پول چاپ کنیم؛ مسوول اصلی ثبات قیمت ها بانک مرکزی است و رونق فقط به پرداخت پول نیست بلکه باید بهره وری افزایش یابد، تقاضا برای محصولات وجود داشته باشد و ضمن اینکه کالا تولید داخلی باشد و وابستگی به خارج نداشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد که وظیفه اصلی بانک مرکزی ثبات قیمت ها و حفظ ارزش پول است و اینطور نیست که حمایت از تولید را بعنوان اولین وظیفه بانک مرکزی در نظر بگیریم.

همتی گفت: منابع ما محدود است  این در حالی است که  از ابتدای سال 8 هزار میلیارد تومان کمک به سیل زدگان  انجام شده و  تسهیلاتی نیز برای خرید تضمینی گندم نیز در نظر گرفته شده  است ضمن اینکه،  50 هزار میلیارد تومان تعهدات قرض الحسنه داریم  و نباید گفت که بانک ها وام نمی دهند و اگر بانک ها فشار بیاوریم بانک‌ها به سمت بانک مرکزی می روند و این امر فشار بر بانک مرکزی  این در حالی است  رونق فقط پول نیست و باید علاوه بر اینکه بهره وری افزایش یابد تقاضا برای محصولات  نیز باید رشد کند  و همه اینها جزئی از رونق تولید است.

رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه، اولین وظیفه بانک مرکزی حفظ ثبات  است و کمک به تولید وظیفه فرعی است ، گفت: طرحی در کمیته نقدینگی در حال بررسی است  و بدون پول تورمی می توانیم به تولید کمک کنیم.

همتی در همین ارتباط گفت: براساس این طرح و با حمایت بانک مرکزی و شبکه بانکی، واحدهای تولیدی، نهادهای تولیدی مورد نیاز خود را با گواهی تضمین بانکی می فروشند. اوراق مذکور قابل فروش در سامانه فرابورس بوده و فرد می‌تواند آن را فروخته یا صبر کند تا سررسید سالیانه آن را دریافت کند.

رئیس شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد که این طرح برای تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی است و در صورت مثبت بودن شرایط ظرف 2 الی 3 هفته آینده نهایی و اجرایی می شود.

همتی با بیان اینکه بعد از ایجاد ثبات در بازار ارز، بانک مرکزی فراغت بیشتری برای تمرکز بر مشکلات نقدینگی بنگاه ها یافته است، گفت: در سفرهایی که به استان های مختلف داشته ام، رونق تولید را احساس کرده ام البته این طور نیست که مشکلی نباشد.

وی افزود: بانک‌ها آمادگی کمک به رونق تولید را دارند و من هم از آنها خواهش کرده ام تا اولویت خود را به تامین سرمایه در گردش بدهند.

رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه بخش بزرگی از تسهیلات بانک‌ها در حقیقت استمهال وام های قبلی است و پول جدیدی به واحدها تزریق نمی شود، اظهار داشت: سرمایه در گردش اساسا وامی یکساله است. من هم قبول دارم که این موضوع ناشی از امهال وام های قبلی است اما اگر امهال نشوند، واحدهای تولیدی گرفتار می شوند و پرداخت این وام ها نیز کمک به تولید است.

* قیمت ارز 18 درصد کم شد/ در نرخ ارز دخالت نمی کنیم

همتی از بهبود شاخص های اقتصادی خبر داد و گفت: قیمت ارز در چند ماه گذشته 18 درصد کم شده و قیمت دلار از 14.5 به 11.5 رسیده است. برخی می گویند قیمت ارز باید رقم مشخصی شود اما برای ثبات قیمتها مهمتر است و فعالان اقتصادی باید بتوانند پیش بینی از آینده داشته باشند.

وی ادامه داد: در نرخ ارز دخالت نمی کنیم بلکه دخالت ما در عرضه و تقاضاست، تقاضای کاذب را مدیریت کرده ایم و برای عرضه نیز در بخش عرضه ی ارز حاصل از صادرات تمرکز کردیم.

* تورم ونزوئلایی دیگر نداریم

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تورم در چهار ماه گذشته در بخش نقطه به نقطه کاهنده شده است، گفت: شتاب افزایش قیمت ها کم شده است؛ ترس هایی مانند تورم ونزوئلایی در ایران برطرف شد. البته می دانم بیشترین فشار به طبقات متوسط و پایین جامعه وارد می شود ولی ما در تلاش هستیم که به سمت احیا برویم.

همتی به بازار مسکن اشاره کرد و افزود: در ماه جاری برای اولین بار نرخ مسکن کاهش یافت و رسماً معاملات مسکن کاهشی بود و این نشان میدهد که روند افزایشی نه تنها متوقف شد بلکه برگشت. بنابراین مسکن در کشور زیاد است و با این روال قیمتی در آینده نزدیک قیمت ها در این بخش باید به صورت محسوسی کاهش یابد.

وی افزایش وام خرید مسکن را فعلاً مناسب ندانست و گفت: این طرح نیازمند بررسی است؛ باید براساس برنامه ریزی برای حفظ نقدینگی سیاست در حوزه مسکن را اعمال کنیم.

* خواهش آقای رئیس کل از بانک ها/ برای وام ازدواج یک ضامن قبول کنید

رئیس کل بانک مرکزی از پرداخت 380 هزار فقره وام ازدواج در 5 ماه گذشته خبر داد و گفت: 120 هزار نفر نیز به زودی دریافت می کنند و 80 هزار نفر نیز در نوبت هستند؛ این 500 نفر چطور وام گرفته اند؟ برخی سیاه نمایی می کنند؛ مشکل در مصوبه مجلس است که نوشته با یک ضامن معتبر! بانک برای اجرای مصوبه مجلس مجبور است که معیارهای ضامن معتبر را سخت بگیرند. اما همین جا از بانک ها خواهش می کنم با یک ضامن وام ازدواج بدهند و سخت گیری نکنند البته دوباره بخشنامه را به بانک ها ابلاغ می کنیم.

* چرا بازار متشکل ارزی راه نیفتاد؟/ همتی: دیگر زمان نمی گویم

همتی درباره دلایل تاخیر در آغاز به کار بازار متشکل ارزی تصریح کرد: پیچیدگی هایی دارد که کار را سخت می کند؛ از اول هم نمی خواستیم زمان شروع به کار را اعلام کنیم ولی متاسفانه تاریخی را اعلام کردند. ابتدا می خواستند با دو بانک کار راشروع کنند ولی نمی شود؛ من معتقدم کار باید درست شروع شود و اگر بد شروع شود برای سیستم و دولت خوب نیست. دیگر تاریخ برای شروع نمی گویم! مشکلی در بازار نیست و انشالله بهتر هم می شود.

وی درباره تامین ارز کالاهای اساسی گفت: اگر در هر حوزه ای مشکل داشته باشیم در این مورد بخصوص هیچ مشکلی نداریم؛ امسال واردات 62 درصد بیشتر از سال قبل بوده است؛ 6.2 میلیارد دلار برای دارو و کالاهای اساسی اختصاص داده ایم و تا پایان سال نیز برنامه هایی داریم که به تدریج اجرا می کنیم. نزدیک 14.9 میلیارد دلار تأمین ارز برای واردات داشته ایم که این رقم قابل قبولی در شرایط تحریم و فشارهای بیرونی است.

* هشدار به بانک ها/ اگر املاک مازاد را واگذار نکنید در صلاحیت مدیران تجدید نظر می کنیم

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه به تشریح وضعیت بانک ها و بنگاه داری آنها پرداخت و تصریح کرد: اخیرا هم بخشنامه کرده ایم و اگر واقعا رعایت نکنند در تایید صلاحیت مدیران تجدید نظر خواهیم کرد.

وی در باره اینکه دولت قصد ورود به اصلاح نظام بانکی را ندارد گفت: به طور جدی دنبال اصلاح نظام بانکی هستم چراکه دستور مقام معظم رهبری هم است.  به تدریج کار را پیش می بریم و اینطور نیست که هر روز موضوعات را رسانه ای کنیم. برای بانکداری اسلامی دستورالعمل اجرایی امهال را ابلاغ کرده ایم.

این عضو کابینه دولت دوازدهم ضمن اشاره به اینکه این مشکلات یک شبه به وجود نیامده و خواهشم این است که عجله نکنید، گفت: نظر دولت این است که لوایح و طرح های مربوط به بانکداری و بانک مرکزی از کانال دولت بیرون برود ولی دوستان مجلس می گویند دیر شده و باید کارمان را انجام دهیم.

همتی با بیان اینکه بدهی بانک ها به بانک مرکزی حدود 30 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است، ادامه داد: اختلاف نظری درباره دولت و بانک ها در باره نرخ سود تسهیلات پرداختی به دولت وجود دارد و بنا شده که حسابرسی دقیقی صورت بگیرد که دقیقا بدهی دولت چقدر است؟

رئیس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه نامه 7 بدهکار دانه درشت را به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نوشته ام؛ تصریح کرد: به صورت جد دنبال وصول بدهی از این دانه درشت ها هستیم.

منبع: تسنیم
نظرات بینندگان