arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۰۰۰۰۱
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۲۰ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۸

خبرگزاری رسمی عربستان: بحران قطر جز با میانجی‌گری کویت حل نخواهد شد

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی در گزارشی، تمام اتهامات حقوق بشری متوجه دولت ریاض را در خصوص تحریم و محاصره قطر رد کرد و حل آن را نیازمند میانجیگری کویت دانست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خبرگزاری رسمی عربستان: بحران قطر جز با میانجی‌گری کویت حل نخواهد شدبا گذشت بیش از دو سال از تحریم و محاصره قطر، خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس) در گزارشی روایت خود را از چرایی و ابعاد مختلف این اقدام شرح داد. بسیاری از رسانه‌ها در خبر خود به جای خبرگزاری واس از عنوان «دولت سعودی» استفاده کرده‌اند.

در این گزارش همچنین خبرگزاری واس تلاش کرده به اتهامات حقوق بشری که در رابطه با محاصره قطر متوجه اوست را پاسخ دهد.

در این گزارش آمده است که تصمیم به قطع روابط دیپلماتیک و کنسولی با قطر در راستای حفظ حقوق حاکمیتی و امنیت ملی از خطر تروریسم و تندروی اتخاذ شده است. به ادعای خبرگزاری واس، قطر از سال ۱۹۹۵ [همان سالی که «حمد بن خلیفه آل ثانی علیه پدر خود کودتای سفید کرد و امارات به امیر خلع شده قطر پناهندگی داد.] به طور آشکارا و پنهانی علیه دولت سعودی دست به تحریک و نقض حاکمیت آن زده و گروههای تروریستی را  از جمله «اخوان‌المسلمین»، «القاعده» و «داعش» در خود جای داده است و ادبیات و افکار این گروهها را از طریق رسانه‌های خود تبلیغ می‌کند.

ریاض همچنین ادعا کرد که تمام تلاش خود را به همراه دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای تجدیدنظر دوحه در اقدامات خود به کار گرفته است اما قطر به ادامه مسیر خود اصرار دارد و به تعهدات خود بر مبنای توافق ریاض به سال ۲۰۱۳ پایبند نبوده است. طبق روایت دولت سعودی پس از این سال سه کشور سعودی، امارات و بحرین سفرای خود را از قطر فراخواندند و تا امضای توافق تکمیلی در سال ۲۰۱۴ اقدام به بازگرداندن سفرای خود نکردند.

گزارش مذکور همچنین مدعی شد که اما پس از سال ۲۰۱۴ نیز دولت قطر به اقدامات تحریک‌آمیز خود علیه دولت سعودی ادامه داد و به مأمنی برای گروههای تروریستی و فرقه‌گرا تبدیل شد که این روند نهایتا موجب تصمیم کشورهای چهارگانه (عربستان، امارات، بحرین و مصر) برای حمایت از امنیت ملی خود و تحریم قطر شد.

در بخش دیگر این گزارش، خبرگزاری واس به اقدامات و ادعاهای دولت سعودی در خصوص حفظ حقوق مردم قطر پرداخته و در نُه بند به آن اشاره کرده است. 

این خبرگزاری در این خصوص مدعی شد که علی رغم اقدامات «ستیزه‌جویانه» دوحه، حامی مردم قطر و امنیت و ثباتش بوده و اقدامات لازم را برای رسیدگی به کسانی که از تحریم متضرر شده‌اند در پیش گرفته و به دستور «ملک سلمان» کمیته‌ای را برای رسیدگی به این موارد تشکیل داده است.

در بند اول بخش دوم این گزارش مدعی شده است که تمامی اخباری که از بازداشت و پرداخت غرامت مالی حامیان قطر حکایت دارد کذب است و دولت سعودی به آزادی بیان و عقیده برای تمامی انسان‌ها احترام قائل است؛ مگر اینکه فردی بخواهد به حکومت یا جامعه و مسئولان و اصول حکومت سعودی تعدی کند.

در بحث حجاج نیز که بخش زیادی از این بیانیه را شامل می‌شود ادعا شده است که تمامی حجاج قطری می‌توانند بدون هیچ مشکلی و بدون دریافت ویزا از طریق گذرگاههای «مورد اعتماد» هوایی وارد عربستان شوند. (دولت سعودی پیش از این نیز اعلام کرده بود که حجاج قطری می‌توانند از طریق کشور ثالث و بدون استفاده از خطوط هوایی قطر وارد عربستان شوند.) اما قطر مانع ورود حجاج خود به عربستان می‌شود و پیش از برگزاری حج امسال حاضر به امضای توافقنامه ورود حجاج خود عربستان نشد.

در بخش دیگر این گزارش آمده که خبر عدم تمدید مجوز اقامت کارگران قطری در عربستان و محاکمه آنها کذب است. در خصوص خدمات پزشکی و بهداشتی و آموزشی نیز بیانیه خبرگزاری واس مدعی است که تمامی خدماتی که به شهروندان عربستان داده می‌شود به اتباع قطری نیز ارائه می‌شود و هر تبعه قطری بخواهد به خاطر سلامتی خود عربستان را ترک کرده و به قطر برود یا بالعکس این اجازه به او داده می‌شود.

خبرگزاری واس در ادامه بار دیگر قطر را به حمایت از تروریسم متهم و تأکید کرد که تنها راه حل بحران، پاسخ مثبت قطر به درخواست کشورهای چهارگانه برای توقف حمایت از تروریسم و دخالت در امور داخلی این کشورهاست.

طبق این بیانیه، بحران موجود جز با واسطه‌گری کویت و از طریق شورای همکاری خلیج فارس حل نخواهد شد.

کشورهای عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر از پنج ژوئن ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۹۶) با فراخوان سفرای خود از دوحه، قطر را تحت محاصره اقتصادی همه جانبه قرار دادند و شروطی را برای از سرگیری روابط مطرح کردند که دوحه تا کنون این شروط را رد کرده است.

منبع: فارس
نظرات بینندگان