پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
انتشار مطالب رسانه های خارجی با هدف اطلاع رسانی از نوع نگاه و برداشت آنان از تحولات صورت می گیرد و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.
روزنامه تایمز آو اسرائیل در گزارشی، بولتون را نزدیکترین هم پیمان اسرائیل در کاخ سفید و یکی از حامیان آن در تبعیت از خط مشی سخت گیرانه در قبال ایران، توصیف کرده و نوشت: بولتون، وضع کننده سیاست سرسخت کاخ سفید در مورد ایران است و علت برکناری وی، اختلاف نظرهایی در مورد تعدادی از مسائل سیاسی بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ المیادین به نقل از این روزنامه اسرائیلی نوشت: خروج بولتون از دولت آمریکا زمانی صورت گرفت که ترامپ در حال نزدیک شدن به انجام مذاکره مستقیم با ایران است و احتمال دارد که برکناری بولتون نشان دهنده یک تحول بزرگ در استراتژی دولت آمریکا و نرمش ان در برابر تهران باشد.
خبرنگار این روزنامه، ران کامبیاس در مقالهای نوشت: سرچشمه اختلاف مستقیم بین بولتون و ترامپ، افغانستان است؛ چرا که بولتون تلاش کرد مانع از جهش ترامپ به سمت توافق صلح با طالبان شود.
علاوه بر این، تنشهای دیگری نیز بین این دو وجود داشت که به پرونده ایران مربوط میشد و بولتون کسی است که تلاشهای آمریکا در ضدیت با ایران را رهبری نموده و به ترامپ برای ضربه زدن به ایران فشار وارد میکرد.
تایمز آو اسرائیل افزود: بدتر از این، صحبتهای ترامپ در مورد چشم پوشی از بولتون، به دلیل اختلاف نظر آنها در سیاست و تاکید وزیر خارجه آمریکا در خصوص آمادگی ترامپ برای دیدار با همتای ایرانی اش، بدون پیش شرط است.
به گزارش این روزنامه اسرائیلی، در حالی که ایرانیها از رفتن بولتون خوشحالند و مشاور روحانی، حسام الدین آشنا، این موضوع را نشانه قاطعی برای شکست استراتژیک فشارهای آمریکا علیه ایران میداند، اسرائیلیها نگران آن هستند که نشست ترامپ و روحانی تا حدّ زیادی منجر به نتایجی شبیه نتیجه دیدار ترامپ با رهبر کره شده و در نهایت، این دو کشور به یکدیگر نزدیک شوند.
تایمز آو اسرائیل میافزاید: نگرانی عمده اسرائیل، تقویت گرایشهای عزلت طلبانه ترامپ است؛ در حالی که بولتون در بسیاری مواقع ترامپ را برای اتخاذ موضع نظامی قویتر تحریک میکرد و البته، رئیس جمهور ایالات متحده در برابر این تحریکات، مقاومت نموده است.
با اینکه ترامپ به روشنی در مورد علت اختلافات شدید بین خود و بولتون صحبتی نکرد، گزارشها حاکی از آن است که این دو در چارچوب نقشه صلحی که ترامپ امیدوار بود بتواند در رابطه با طالبان به آن دست یابد، اختلاف نظر داشتند. محافظه کارانی که با بولتون هم عقیده بودند، از اقدام ترامپ در مورد دعوت از طالبان برای حضور در کمپ دیوید و مذاکره با انها، برای دست یافتن به صلح، احساس نگرانی شدیدی کردند.
این روزنامه در رابطه با مواضع بولتون در سیاست خارجی آمریکا نوشت: وی نسبت به نزدیکی ترامپ به کره شمالی و تصمیم او برای عقب نشینی نیروهای آمریکایی از سوریه، خوش بین نبود و در واقع، بولتون مغز متفکر حمله آرامی بود که در داخل کاخ سفید، برای قانع کردن ترامپ در مورد باقی ماندن نیروهای آمریکایی در سوریه، جریان داشت.