arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۰۱۰۰۲
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۱ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۸

جهانگیری: در جای خود درباره اینکه در اردیبهشت ۹۷ چه شرایط اقتصادی حاکم بود و چرا آن تصمیمات گرفته شد بحث خواهیم کرد / کسی نگفته این تصمیمات صرفا براساس علم اقتصاد گرفته شده / جنبه امنیتی، اصلی ترین مساله در آن تصمیمات بود؛ خصوصا اینکه اطلاعات دقیقی به ما برسد که کدام کشور منطقه با چه میزان پول و در کجا می‌خواهند فشار وارد کنند / آمریکا به کشورهایی که باور نمی‌کردیم هم فشار وارد کرد؛ تحت این فشارها برخی از کشورهای دوست هم در خرید نفت ما همراهی قابل قبولی نداشتند / برخی می‌گفتند اقتصاد کشور شبیه ونزوئلا می‌شود؛ اما اکنون شوک‌های روانی را پشت سر گذاشته ایم

معاون اول رئیس جمهوری گفت: بعد از انتخابات سال ۹۲ به دنبال این بودیم که اولویت های مهمی که پیش روی کشور است را شناسایی کنیم و براساس آن اولویت ها تلاش کنیم که مسائل کشور را حل و فصل کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون اول رئیس جمهوری گفت: بعد از انتخابات سال ۹۲ به دنبال این بودیم که اولویت های مهمی که پیش روی کشور است را شناسایی کنیم و براساس آن اولویت ها تلاش کنیم که مسائل کشور را حل و فصل کنیم.

به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، اسحاق جهانگیری صبح روز شنبه در آئین تکریم و معارفه وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یکی از مهمترین‌ موضوعات، بحث های بین المللی بود که اقدامات زیادی انجام گرفت، توافقاتی شد و با کشورهای مهمی در دنیا گفت وگو انجام گرفت تا اینکه در آمریکا رییس جمهور جدید انتخاب شد و در اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شد.

معاون اول رییس جمهوری یادآورشد: اینکه آمریکایی‌ها با صراحت، قاطعیت و هیچ پرده پوشی ای می گویند «ما راهبرد فشار حداکثری را بر ایران به عنوان دستور کار اصلی قرار دادیم»؛ هدف شان در اوایل فروپاشی جمهوری اسلامی و حتی فروپاشی ایران بود و اهداف حداقلی شان‌ که هم اکنون نیز مطرح می کنند، فروپاشی اقتصاد ایران است.

جهانگیری عنوان کرد: حال یک جنگ اقتصادی نابرابر ظالمانه‌ای، اینگونه علیه اقتصاد کشور شروع شده است و اردیبهشت ۹۷رسما آن را اعلام کردند، اینکه در آن زمان چه شرایطی به جهت اقتصادی درکشور حاکم بود و چه تصمیماتی گرفته شد و چرا گرفته شد؛ اینها در جای خود قابل بحث است و درباره‌اش بحث خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: عده ای کار را خیلی ساده می‌گرفتند و بلافاصله می‌گفتند این تصمیم اقتصادی بوده و به دلایل اقتصادی مثلاً این تصمیمات، تصمیمات درستی نبوده است. ولی وقتی یک جنگ نابرابر اقتصادی اینگونه شروع می شود، حتما جنبه امنیتی اصلی ترین مساله آن است، شما هم مدام فکر می کنید در این جنگ آنها کجا را هدف قرار داده اند؛ خصوصا اینکه اگر اطلاعات دقیقی از طریق دستگاه های اطلاعاتی به ما برسد که کدام کشور منطقه با چه میزان پول و در کجا می‌خواهند فشار وارد کنند و توانمندی ما برای مقابله چگونه است؛ همه اینها کمک می کند که سیاستگذار بتواند تصمیم به موقع بگیرد و بتواند سیاست طرف مقابل را به شکست بکشاند. کسی هم نمی آید بگوید این تصمیم من صرفا یک تصمیم اقتصادی است که براساس سیاست‌های اقتصادی و علم اقتصاد اتخاذ شده است.

وی با اشاره به تلاش آمریکا برای فشار به ایران خاطرنشان کرد: آنها فشار حداکثری برای فروپاشی جمهوری اسلامی و حتی ایران به کار بردند. هدف حداقلی آنها هم فروپاشی اقتصاد ایران بود، ولی اکنون به این نتیجه رسیدند که به ایران فشار بیاورند تا ایران پای میز مذاکره بیاید. آمریکا به کشورهایی که باور نمی‌کردیم هم فشار وارد کرد تحت این فشارها برخی از کشورهای دوست هم در خرید نفت ما همراهی قابل قبولی نداشتند. به هر حال یک سوم درآمد کشور از فروش نفت است و وقتی نفت کمتر فروش می‌رود درآمد هم کمتر می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این که راهبرد نظام که رهبری آن را تعیین کردند مقاومت فعال در مقابل فشار حداکثری دشمن بود،‌ خاطرنشان کرد: کشور اکنون شوک‌های روانی را پشت سر گذاشته است و روند شاخص‌های اقتصادی رو به بهبود است. برخی می‌گفتند تورم چند ده درصدی در کشور حاکم می‌شود یا اقتصاد کشور شبیه ونزوئلا می‌شود یا این که از قیمت‌های نجومی برای نرخ ارز صحبت می‌کردند اما در حال حاضر ثبات در اقتصاد به وجود آمده که یک دلیل مهم آن که در راس همه عوامل است، تحمل مردمی است که یک بار دیگر ثابت کردند یک ملت و یکپارچه هستند.

 

نظرات بینندگان