به گزارش ایسنا منطقه کرمانشاه، سردار سیدکمال هادیانفر در جلسه امروز (۲۶ شهریور) شورای ترافیک استان کرمانشاه تصریح کرد: برای امسال تعهد کاهش دو هزار نفری کشته های تصادفات را داریم که متاسفانه آمار پنج ماهه امسال هم چندان رضایت بخش نیست و توفیقی که باید حاصل نشده است.
رییس پلیس راهور ناجا خسارت هر فوتی تصادف را حدود ۵.۱ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: این عدد را در ۱۷ هزار و ۱۸۳ کشته سال گذشته ضرب کنیم عدد بسیار بزرگی است و تقریبا معادل هفت درصد تولید ناخالص ملی کشور میشود و همین امر خود گویای خسارت سنگینی است که از قِبل تصادفات به اقتصاد کشور وارد میشود.
هادیانفر با بیان اینکه ۶۲ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری حریم شهرها رخ میدهد، عوامل مختلفی از جمله مشکلات علائم راهنمایی و رانندگی، نبود زیرساخت های مناسب، عدم وجود دوربین های نظارتی و شتاب و عجله رانندگان را علت تصادف در این محدوده ها عنوان کرد.
وی افزود: همچنین ۸۲ درصد جانباختگان مربوط به تصادفات ناشی از چهار عامل اصلی سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب آلودگی رانندگان است.
این مقام انتظامی با اشاره به وجود ۲۱۷ هزار کیلومتر راه در سراسر کشور گفت: از این میزان هشت هزار کیلومتر در محدوده استان کرمانشاه قرار داد و مسئولین این استان هم باید همانند مسئولین سایر استان ها پای کار آمده و همه کمک کنیم تا آمار کشته های تصادفات پایین بیاید.
وی افزود: نیمه دوم سال با توجه به بحث اربعین و نیز سرمای هوا کنترل و مدیریت در محورها کمی سختتر میشود اما همه باید همت کنیم تا کشته های تصادفات در نیمه دوم سال بطور محسوسی کاهش یابد.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به نزدیکی اربعین و اضافه شدن مرز "خسروی" به مرزهای سه گانه دیگر کشور در بحث تردد زوار، گفت: هرساله در بحث مرز "مهران" که عمده زوار از این مرز راهی عتبات عالیات می شدند دچار مشکل هستیم و طی پنج سال تردد زوار به تدریج مشکلات کمتر شده و بر اوضاع مسلط شده ایم، اما امسال مرز خسروی برای اولین بار است که میزبان زوار خواهد بود و برای خود ما بسیار مهم است که پیش بینی و برآورد درستی از وضعیت این مرز داشته باشیم.
هادیانفر افزود: هنوز نمیدانیم حدودا چه میزان از پنجهزار دستگاه اتوبوس قرار است به این استان بیایند و در مسیر خسروی تردد داشته باشند، یا اینکه چه تعداد از حدود سه میلیون زائر اربعین در کشور قرار است از این مرز عبور کنند.
وی افزود: اگر بطور تقریبی یک سوم زوار یعنی حدود یک میلیون زائر به این مرز بیاید، آیا این مرز آمادگی دارد این جمعیت را طی ۱۰ روز کنترل کند، بنابراین باید خودمان را برای همه شرایط آماده کنیم.
"خسروی" زیرساخت های خوبی دارد
هادیانفر به بازدید امروز خود از مرز خسروی اشاره کرد وافزود: زیرساخت های خسروی بسیار خوب است و در برخی موارد از مرز "مهران" هم بهتر است و مسیر های رفت و برگشت و مسیرهای جایگزین وضعیت خوبی دارند، اما چون سال اول است باید با احتیاط بیشتری عمل کنیم.
وی افزود: شرایط به گونه ای است که فرصت آزمون و خطا نداریم و باید مدیریت عقلی اعمال شود و باید برآوردها از وضعیت مرز دقیق باشد.
هادیانفر از انتخاب "رییس پلیس راه کشور" به عنوان فرمانده مرز خسروی خبر داد وافزود: برای هر چهار مرز کشور یک فرمانده انتخاب کردیم که رییس پلیس راه کشور به عنوان فرمانده در مرز خسروی مستقر شده و اوضاع تردد را تحت کنترل خواهد داشت.
رییس پلیس راهور ناجا ابراز امیدواری کرد: امسال با همت تمام مسئولین و پای کار بودن تمام نیروهای راهور زوار اربعین بتوانند سفر بی خطری را تجربه کنند.
هادیانفر تاکید کرد: خادمی زوار برای هر یک از ما بسیار ارزشمند است و از این فرصت خدمت باید نهایت استفاده را داشته باشیم.
تصادفات کشور در ۲ سال گذشته سیر صعودی گرفته/ سال گذشته ۱۷ هزار کشته و ۳۶۵ هزار مجروح داشتیم
رییس پلیس راهور ناجا در ادامه از تصادفات به عنوان یک معضل جدی در کشور یاد کرد و افزود: از سال ۸۵ که شروع سیر کاهشی تصادفات در کشور است، طی ۱۰ سال توانستیم تعداد کشته های تصادفات کشور را از ۲۷ هزار نفر به ۱۶ هزار نفر برسانیم.
وی افزود: این روند متاسفانه در سال ۹۶ رشد صعودی به خود گرفت و در سال گذشته هم مجددا این افزایش آمار کشته ها تکرار شد، بطوری که سال گذشته ۱۷ هزار و ۱۸۳ نفر در جاده ها و شهرهای کشور جان خود را از دست دادند.
وی افزود: در همین سال با تاسف بسیار ۳۶۵ هزار نفر در تصادفات مصدوم و معلول شدند که تنها ۱۰ درصد از این آمار یعنی حدود ۳۶ هزار نفر فقط قطع نخاع و ویلچیرنشین شدند.