در حالی که رییس سازمان حج و زیارت در حرکتی عجیب به نقض گفته های خود می پردازد، تلاش دولت برای نگه داشتن غیرقانونی 3 هزار میلیارد تومان از سپرده های عمره مردم ادامه دارد.
به گزارش انتخاب به نقل از بازتاب ، در شهریور ماه گذشته سازمان حج و زیارت با اعلام این که برای سه سال اقدام به ثبت نام حج عمره می کند، از متقاضیان درخواست کرد برای هر نفر میلغ 800 هزار تومان به حساب این سازمان واریز کنند.
اگرچه در مدت کوتاهی ظرفیت سه ساله سازمان حج و زیارت برای اعزام عمره تکمیل شد و بیش از دو میلیون و چهارصد هزار نفر اقدام به ثبت نام کردند، اما این سازمان اعلام کرد تا پایان یک ماه سپرده گذاری ادامه دارد و در نهایت شش میلیون و ششصدهزار نفر با واریز کردن مبلغی بیش از 5 هزار و دویست میلیارد تومان اقدام به ثبت نام حج عمره کردند.
اگرچه به طور طبیعی سازمان حج و زیارت می توانست ظرف تنها چند هفته اقدام به قرعه کشی این مرحله از ثبت نام کرده و دو میلیون و چهارصدهزار زائر را اعلام کند تا 4 میلیون نفر بقیه اقدام به باز پس گیری پول خود از سازمان کنند، اما اقدام به این کار نکرد تا مبلغی حدود 2800 میلیارد تومان یعنی دقیقا معادل مبلغ اختلاس شده در پرونده آریا را که خارج شدن آن از سیستم بانکی، بانک ملی را تا مرز ورشکستگی پیش برده بود، در نزد خود نگه دارد.
لیالی، رییس سازمان حج و زیارت که در این مدت در گفتگوهای خود مرتب دلایل عجیب و غریبی نظیر آماده کردن نرم افزار قرعه کشی! و یا انجام ثبت نام در دو بانک را به عنوان علت تاخیر در قرعه کشی اعلام می کرد، مرتب وعده می داد که تا پایان آذر ماه قرعه کشی انجام و دو میلیون و چهارصدهزار زائر معرفی و مابقی مردم نیز پول خود را پس خواهند گرفت.
با این وجود آذر ماه به اتمام رسید و خبری از قرعه کشی نشد و سپس موضوع به آخر دی ماه موکول شد و سرانجام پس از حدود 4 ماه و نیم از ثبت نام و ماندن بیش از 5 هزار و دویست میلیارد تومان از پولهای مردم نزد سازمان حج و زیارت، قرعه کشی انجام گردید.
نکته جالب این که اگر سود این پول را تنها 15 درصد به حساب بیاوریم، مبلغی حدود 325میلیارد تومان سود سپرده های مردم می شود و در شرایط فعلی که سود بانکی به بیش از 20 درصد افزایش یافته است، سود روزانه سپرده های حج برای 5200 هزار میلیارد تومان حدود سه میلیارد تومان می باشد و به ازای هر روزی که سازمان حج بتواند 2800 میلیارد تومان پول زائرانی که تا سه سال بعد اعزام نمی شوند و قرار بوده پول خود را پس بگیرند را سرکار بگذارد، یک میلیارد و ششصد میلیون عاید این سازمان می شود. علاوه بر آن که کل مبلغ 2800 میلیارد تومان نیز نزد بانک های دولتی برای پرکردن چاه حاصل از اختلاس سه هزار میلیارد تومانی قرار دارد.
مشخص نیست که آیا این رقم وسوسه انگیز موجب شد تا به لیالی رییس سازمان حج وزیارت دستور داده شود یکباره تمامی حرفهای گذشته خود را نقض کند؟ به ویژه که او مدعی شد اساسا قرار نیست به زائران اعلام شود چه زمانی به حج می روند و این سخنان حرفی غیرمنطقی است و متقاضیان زیارت و عمره باید با خیال راحت پولهای خود را نزد سازمان حج بگذارند تا در زمان نامعلوم به آنها گفته شود که آیا حج می روند یا نمی روند یا چند سال بعد می روند.
اگرچه رییس سازمان حج وزیارت مانند دیگر مسئولان دولتی اطاعت محض از دستورات مقام بالاتر را به عمل به قول خود به 6میلیون نفر ترجیح داد، اما حجت الاسلام قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه در حج و زیارت حاضر نشد برای پر کردن کمبود نقدینگی سیستم بانکی ناشی از اختلاس با دولت همراه شود و بدین خاطر به صراحت اعلام کرد علاوه بر آن که نقض وعده داده شده به مردم درباره اعلام اولویت و باز پس گیری پول سایر متقاضیان را به صلاج نمی داند، کلا با ثبت نام طولانی مدت برای عمره مخالف است و مناسب می داند هر سه سال یک بار ثبت نام انجام و در وصورت وجود متقاضی بیشتر قرعه کشی بین زائران صورت گیرد.
اکنون سازمان حج وزیارت بر سراین دوراهی قرار دارد که پس از گذشت 5ماه به وعده خود عمل کرده و با اعلام اسمی دو میلیون و چهارصد هزار زائر پول حدود 4میلیون زائر دیگر را که بیش از 2800هزار میلیارد تومان است برگرداند، یا آن که به دستورات مافوق عمل کرده و علاوه بر گرفتن روزانه سه میلیارد تومان پول مشکل کمبود نقدینگی سیتم بانکی در شب عید را با گرو نگه داشتن پول زائران حل نماید.