arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۴۱۳
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۷ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۰

واكنش آيت الله هاشمي رفسنجاني به پيشنهاد تغيير قانون اساسي براي افزايش دوران رياست جمهوري + سند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش انتخاب به نقل از سلمان فارسی؛ آيت‌الله هاشمي رفسنجاني اواخر دوران رياست جمهوري خود در مهر ماه 1375 در جمع ائمه جمعه سراسر كشور در پاسخ به اين پرسش كه «اكنون كه اكثريت مردم مي‌خواهند حضرتعالي در دوره‌ي آينده هم رييس جمهور باشيد آيا شما خواسته‌ي مردم را خواهيد پذيرفت؟» گفت:

اولاً چنين اكثريتي به نظرم ادعاست و اگر هم باشد من مصلحت نمي‌دانم بپذيرم. با توجه به مجموعه شرايطي كه در كشور هست من مصلحت مي‌دانم كه به قانون اساسي دست نزنيم و ميدان را براي بروز چهره‌هاي جديد باز بگذاريم. ما حتماً در بين شخصيت‌هايمان آدم‌هاي قادر صالح مدير و مدبر زياد داريم.

بالاخره افرادي مي‌آيند و اطمينان مردم را جلب مي‌كنند. بالاخره روزي بايد اين تحول پيدا بشود جابجايي مديريت پيش بيابد بهتر اين است كه همين موقع باشد كه من هنوز امكان كمك دارم و مي‌توانم كمك بكنم و براي اينكه مدير بعدي موفق بشود اين كار را خواهم كرد. مردم خيالشان راحت خواهد شد كه ديگر انقلاب و ايران با تكيه بر يك نفر و دو نفر و پنج نفر نيست كه اين درياي انسان‌ها از خودش شخصيت‌هاي مناسبي را حتماً تحويل مي‌دهد و بنده هيچ نگراني ندارم و لازم نمي‌دانم و موافق هم نيستم كه اين تغيير قانون اساسي اتفاق بيفتد و ان‌شاءالله كه نخواهد بود.

من تا زنده‌ام و تا نفس مي‌كشم براي انقلاب نفس مي‌كشم و تا مي‌توانم يك حركتي بكنم براي اسلام و انقلاب حركت مي‌كنم و شكي نداشته باشيد. من حاضرم در هر سمتي به انقلاب خدمت بكنم يعني اگر فردا لازم باشد كه مثلاً من استاندار يك استان هم بشوم مي‌آيم تا مشكلات آنجا را حل بكنم و اين مشكل نخواهد بود.

(روزنامه جمهوري اسلامي، 18 مهر 75)


روزنامه‌ي جمهوري اسلامي نيز در شماره امروز خود در يادداشتي با عنوان «تلويزيون نقد كند ولي راست بگويد» نوشت:

گزارش‌های تحلیلی سیمای جمهوری اسلامی از موضوعات تاریخی که در سال‌های اخیر رونق گرفته، اگر از تحریف و بی‌انصافی منزه باشد، باید آن را از اقدامات مفید رسانه ملی دانست. انتظار از رسانه ملی با آنهمه نیرو و امکانات که در اختیار دارد نیز همین است.

متأسفانه شرط مهمی که لازمه هر گزارش تحلیلی است در گزارش‌های تحلیلی سیمای جمهوری اسلامی به ویژه در موضوعات سیاسی - تاریخی رعایت نمی‌شود و این گزارش‌ها در بسیاری موارد دچار تحریف است. در این زمینه نمی‌توان به افرادی که از عوامل انجام کار محسوب می‌شوند گلایه کرد، زیرا بسیاری از آنها در سن و سالی نیستند که خودشان شاهد صحنه‌های تاریخی و سیاسی مورد نظر بوده باشند و بتوانند از ذهن و حافظه خود نیز برای تدوین صحیح گزارش‌ها کمک بگیرند، بلکه اگر انتقادی هست متوجه کسانی است که در مسئولیت‌های بالاتر رسانه ملی قرار دارند و بر این قبیل امور نظارت نمی‌کنند و یا تعمداً بر عدم رعایت انصاف تأکید دارند و در نظر نگرفتن واقعیات را محور این تحلیل قرار داده‌اند.

تازه‌ترین مورد، اتهام تلاش برای مادام العمری شدن ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی است که در اولین قسمت گزارش تلویزیونی "صراط" در شب یکشنبه 9 بهمن ماه جاری از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد. در این گزارش، به عطاء‌الله مهاجرانی نسبت داده شد که برای این کار تلاش می‌کرد که البته نسبت درستی است و او به خاطر همین تلاش که در مصاحبه و مقالات خود با تکیه بر لزوم تغییر قانون اساسی بعمل می‌آورد مورد انتقاد مطبوعات آن زمان قرار گرفت. اما لحن گزارش "صراط" طوری تنظیم شده بود که به شنونده اینگونه القاء کند که آقای هاشمی رفسنجانی نیز از این کار راضی بوده ولی این تلاش به جائی نرسیده است!

این قسمت از گزارش "صراط" تحریف آشکار تاریخ است، زیرا آقای هاشمی رفسنجانی به شهادت آنچه همان زمان در مطبوعات به چاپ رسید و اکنون در آرشیوها موجود است و بیشتر از آرشیو مطبوعات در آرشیو سازمان صدا و سیما یافت می‌شود، صریحاً با چنین امری مخالفت کرد و با تکیه بر اینکه تغییر قانون اساسی برای چنین کاری به مصلحت نیست و اینکه باید میدان بروز و ظهور را برای چهره‌های قادر، صالح، مدیر و مدبر باز گذاشت، به این مبحث خاتمه داد. قطعاً سفارش دهندگان تهیه گزارش "صراط" از این موضعگیری آقای هاشمی رفسنجانی مطلع بوده‌اند ولی با این حال به صلاح ندانستند آن را در این گزارش بیاورند. اینکه چرا این افراد چنین جفائی را به تاریخ انقلاب، شخصیت‌های برجسته انقلابی، نسل حاضر و حتی به خود رسانه ملی روا می‌دارند، سؤالی است که خود آنها باید پاسخ آن را بدهند، لکن بد نیست چند نکته را به دست اندرکاران رسانه ملی یادآور شویم.
اول آنکه رسانه ملی امانتی مهم دردست شماست که امانت‌داری شرط اصلی شایستگی شما برای حضور در مسئولیت‌های آن است. اگر این شرط را رعایت نکنید، برای حضور در این مسئولیت‌ها شایستگی خود را از دست می‌دهید.

دوم آنکه دنیای ارتباطات امروز، با گذشته‌های دور تفاوت زیادی دارد و همین تفاوت‌ها مانع کتمان واقعیت‌های تاریخی می‌شود. به همین دلیل تلاش شما برای تحریف تاریخ نه تنها به جائی نمی‌رسد بلکه مشت شما را نزد نسل‌های حاضر و آینده باز می‌کند و شما و کارهای شما را بی‌اعتبار می‌نماید. بنابر این، بهتر است به کار نقد بپردازید ولی راست بگوئید تا اعتبار خود و اعتبار رسانه ملی، که متعلق به نظام و ملت است، را حفظ کنید.


سوم آنکه بنا را بر خوش‌بینی می‌گذاریم و چنین فرض می‌کنیم که شما از مطالبی که از مواضع آقای هاشمی رفسنجانی درباره این موضوع در آرشیوها وجود دارد بی‌خبر بودید. با همین خوش بینی، دو نمونه از مطالب آرشیوی آن زمان را در کنار این مطلب به چاپ می‌رسانیم تا از بی‌خبری خارج شوید و اگر صداقتی در کار است اقدام به جبران کار خلافی که کرده‌اید بنمايید. البته مطالب دیگری نیز در آرشیو روزنامه موجود است که اگر بخواهید در اختیارتان قرار خواهیم داد.

و چهارم آنکه مطلع باشید که دست‌های زیادی دست اندرکار نگارش تاریخ هستند و مطالبی می‌نویسند که وقتی مجال چاپ شدن بیابند تحلیل‌های شما را بی‌اعتبار خواهند کرد. پس بهتر است تحلیل هایتان را با صداقت و امانت همراه کنید تا هرگز از اعتبار نیافتند.

 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ali
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
5
78
شنیدن تحلیل های مغرضانه ویک طرفه سیما خشم بیننده را بر می انگیزد و موجب میشود شخص ترجیح دهد تلویزیون را خاموش کند
بــــابــــایـــــی
|
SWITZERLAND
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
2
48
صراط برخلاف انتظارم قصد بازگو کردن وقایع انقلاب برای هموطنان خصوصا جوانان را ندارد،بلکه تحلیل های بسیار یکجانبه ارائه میکند که محل تامل است!
حال جوانی را تجسم کنید که برنامه های سیمای ملی او اینچنین است اگر ان جوان شبکه تلویزیون غیر را انتخاب کرد او را سرزنش نکنیم.
منقلب
|
BULGARIA
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
5
33
بگذار بدخواهان هرکاری میتوانند انجام دهند ؛ هاشمی زنده است چون نهضت زنده است .
سعید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
1
29
بدون شک تاریخ غیر قابل تحریف است کما اینکه وضعیت کنونی کشور غیر قابل انکار است
حسین ازقم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
4
24
دراین آشفته بازارسیاست کشور ومدیریت کشور واقعا جای افرادبلندنظری مثل هاشمی (مرد مدیریت بحرانهای بزرگ وکمرشکن )خالی است هاشمی دوستت دارم
پاسخ ها
سعيد
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۲
احسنت
هاشمي دوست دارم
مسعود
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
1
30
صدا و سيما با تحريفاتي كه در برنامه "شاخص" انجام داد و اكنون در ويژه برنامه "صراط" همچون گذشته دارد ناآگاهانه در جهت كاهش بيشتر اعتماد عمومي گام برمي دارد. حتي زماني مي رسد كه هواداران جناح خاص سياسي كه صدا و سيما در خط و سمت و سوي آنها تاريخ سياسي اخير انقلاب را تحريف مي كند نيز به آن رسانه كاملا بي اعتماد مي شوند. رفتارهاي توهين آميز صدا و سيما كاملا بر ضد وحدت كلمه حضرت امام ره و وحدت ملي است. اين رسانه واقعا ديگر ملي نيست. من به شخصه ديگر خيلي كمتر بخش خبري 20:30 يا تحليلهاي سياسي صدا و سيما را نگاه مي كنم چون در همان دقايق اوليه از فرط اينكه مرا نادان مي پندارند و به شعور سياسي من توهين مي كنند به خشم مي آيم. مي توانم بگويم تنها چيزهايي كه از تلويزيون مي بينم پخش مستقيم فوتبالها و برنامه نود است و بس.
حسن
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
1
25
واقعا دارم به اين نتيجه مي رسم كه دست اندركاران بخش سياسي صدا و سيما به معاد و روز جزا و پاسخگويي اعتقاد چنداني ندارند. و مي دانيم كه معاد از اصول دين است....
قزوینی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۱
4
16
ازجناب اقای مسیح مهاجری واقدام شایسته اش تشکر می کنم
پاسخ ها
بيشتر بدانيم:
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۲
مسيح مهاجری روحانی، روزنامه‌نگار و سياستمدار ايرانی است. او از سال ۱۳۶۰ تاکنون مدير مسئول روزنامه جمهوری اسلامی است. چاپ مقالاتي چون مقاله حاضر ارزشمند و شايان تقدير است.
يك شاهرودي
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۲
2
18
صراط را به كجا مي‌برد!؟ بهشت يا جهنم!؟ چرا ما اجازه توهين به شعور و حافظه اجتماعي‌مان را مي‌دهيم!؟
امام رضا (ع) فرمودند:"برشماست كه امر به معروف و نهي از منكر كنيد، وگرنه شقي‌ترين افراد بر شما مسلط مي‌شوند و دعا و نفرين نيكانتان مستجاب نمي‌شود"
نظرات بینندگان