arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۹۳۴
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۰۸ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۰

وضعيت اسفناك لژيونرهاي ايراني در سال 2011

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تهران امروز: سال 2011 براي لژيونرهاي فوتبال ايران سال خاطره انگيزي نبود. هرچند كشورهاي عربي پس از يكي، دو سال مجددا به بازيكنان ايراني روي خوش نشان دادند اما عمده بازيكنان ايراني كه به امارات يا قطر رفتند چيزي غير از پشيماني و ناكامي به‌ دست نياوردند. جواد نكونام بدون رقيب و با فاصله موفق‌ترين لژيونر فوتبال ايران است و حتي آن دسته از ملي پوشان ايراني كه در شيخ نشين‌هاي خليج‌فارس توپ مي‌زنند هم نتوانسته‌اند در تيم‌هايشان درخششي همپاي نكونام داشته باشند. اين در حاليست كه كشوري مثل ژاپن بيش از 10 لژيونر اروپايي دارد كه اكثرا از مهره‌هاي ثابت تيم‌هايشان محسوب مي‌شوند.

جواد نكونام: در سال 2011 به يكي از بازيكنان كليدي اوساسونا تبديل شد و در اكثر بازي‌هاي اين تيم به عنوان يكي از يازده مرد اصلي به ميدان رفت. نكونام در مركز زمين نبض برنامه‌هاي تاكتيكي اوساسونا را در دست دارد و بازيكن كليدي اين تيم محسوب مي‌شود. او به پنالتي زن اول تيم اسپانيايي تبديل شده و تاكنون اتفاق نيفتاده كه پنالتي‌هاي اوساسونا را از دست بدهد. غيبت‌هاي نكونام در تركيب تيم ايالت پامپلونا اغلب به دليل مصدوميت‌هاي كوتاه مدت بود. در اواخر سال 2011 يكي از سايت‌هاي خبري در خصوص بهترين بازيكن سال اين باشگاه نظرسنجي كرد كه جواد نكونام با اختلافي قابل توجه اين عنوان را به‌ دست آورد. او بدون رقيب موفق‌ترين لژيونر حال حاضر فوتبال ايران به شمار مي‌رود.

مسعود شجاعي: مصدوميت طولاني مدت از ناحيه مچ پا باعث شد شجاعي سالي كابوس وار را در اسپانيا پشت سر بگذارد. او چند جراحي پشت سر هم را از سر گذارند و حتي در مقطعي گفته مي‌شد احتمال دارد نتواند به دنياي فوتبال برگردد. شجاعي آرام آرام در حال تبديل شدن به يكي از بازيكنان قابل اتكاي اوساسونا بود كه آن مصدوميت بدموقع سراغش آمد. اخبار مربوط به مسعود شجاعي در سال 2011 اغلب به حضور او در كلينيك‌هاي پزشكي و جراحي‌هاي پي در پي مربوط مي‌شد.

محمدرضا خلعتبري: انتقال اين بازيكن به باشگاه متمول الغرافه قطر با سر و صداي زيادي انجام شد. در حالي كه بسياري از تيم‌هاي نامدار داخلي به دنبال جذب خلعتبري بودند او به پيشنهاد وسوسه انگيز تيم قطري پاسخ مثبت داد. خلعتبري اما در الغرافه فروغ چنداني نداشت و پس از مدت زمان كوتاهي از يك بازيكن ثابت به يك مهره تعويضي تبديل شد. خلعتبري طي حضورش در تيم قطري تنها دو گل به ثمر رساند و در نهايت در نيم فصل از اين تيم كنار گذاشته شد. او با اين حال باز هم به فوتبال ايران برنگشت و اين بار به پيشنهاد يك تيم كوچك‌تر عربي در امارات پاسخ مثبت داد. حضور مارادونا روي نيمكت مربيگري الوصل، خلعتبري را به كوچ به امارات ترغيب مي‌كرد. او در ليگ امارات كه در قياس با قطر كم فشارتر و با سطحي نازل‌تر دنبال مي‌شود موفق‌تر ظاهر شد و با دوبار گلزني و ارسال دو پاس گل نقش مهمي را در پيروزي‌هاي اخير تيم جديدش ايفا كرده است.

هادي عقيلي: حضور در العربي قطر يك فصل كم دردسر و البته پردرآمد را براي مدافع ملي پوش ايراني رقم زد و شيوخ عربي هم از به خدمت گرفتن عقيلي راضي به نظر مي‌رسند. گلزني‌هاي عقيلي در سپاهان كمتر با پيراهن العربي تكرار شده اما اين بازيكن درست در مقطعي كه در قطر نارضايتي‌هايي در اين باره به گوش مي‌رسيد با پيراهن تيم ملي ايران دروازه قطر را در دوحه و در مرحله پيش مقدماتي جام جهاني 2014 باز كرد. العربي در قياس با الغرافه كه خلعتبري را به خدمت گرفته بود، تيم متوسطي است و عقيلي در اين تيم روزهاي آرامي را سپري مي‌كند.

ايمان مبعلي: درخشش نصفه ونيمه در تيم ملي ايران در جام ملت‌هاي آسيا و روابط خوبي كه از دوران حضورش در امارات با برخي از واسطه‌هاي جابه جايي بازيكن در اين كشور داشت، باعث شد بار ديگر لژيونر شود و اين بار به الشارجه بپيوندد. مديران الشارجه خيلي زود متوجه شدند كيفيت بازي مبعلي تفاوت فاحشي با روزهايي كه در امارات مي‌درخشيد دارد. او بخصوص روي ضربات ايستگاهي بسيار كم فروغ ظاهر شد و در نهايت در حالي كه مديران باشگاه معتقد بودند بي‌جهت خودش را به مصدوميت مي‌زند از شارجه ديپورت شد.

فرهاد مجيدي: وقتي در نيم فصل ليگ برتر استقلال راترك كرد تا جاي محمدرضا خلعتبري را در الغرافه بگيرد قابل پيش‌بيني بود كه استقلال بابت اين جابه جايي بسيار متضرر خواهد شد اما در نقطه مقابل و برخلاف پيش‌بيني‌ها مجيدي در اولين ماه حضورش در قطر نتوانست كمك چنداني به تيم قطري بكند. نتايج نااميد كننده الغرافه پس از جذب مجيدي همچنان ادامه دارد. كاپيتان سابق استقلال در پنج مسابقه‌اي كه براي اين تيم به ميدان رفته حتي يك گل هم به ثمر نرسانده و اين درحاليست كه استقلال به شدت جاي خالي او را احساس مي‌كند.

پژمان نوري: در تصاحب عنوان ناكام‌ترين لژيونر سال با بازيكناني مثل مبعلي و شجاعي رقابت دارد. مهم‌ترين كار پژمان نوري در اين تيم باز كردن دروازه تيم مارادونا در يك بازي خانگي بود كه آن بازي هم در نهايت با برتري تيم مهمان به پايان رسيد. نوري در هفته‌هاي اخير همواره مصدوم بود و به همين دليل به تيم ملي هم دعوت نمي‌شد. او در نيم فصل ليگ برتر تلاش زيادي كرد تا به ملوان برگردد و هنوز هم اميدوار است بتواند به كابوس حضور در امارات پايان بدهد.

عليرضا حقيقي: پيوستن به تيم روبين كازان روسيه به عنوان يك دروازه‌بان و در شرايطي كه سن و سال زيادي ندارد اتفاق خوبي بود. هنوز زمان زيادي از حضور حقيقي در تيم جديدش نمي‌گذرد و براي تحليل اين جابه‌جايي بايد تا ميانه‌هاي سال جديد ميلادي به انتظار نشست.

نظرات بینندگان