arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۹۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۰۹ - ۰۲ دی ۱۳۹۸
گزارش رای الیوم از پیشنهاد ماهاتیر محمد برای مقابله با تحریم های آمریکا؛

آیا مالزی، ایران، ترکیه و قطر دینار «طلایی» اسلامی را جایگزین دلار «کاغذی» آمریکا می کنند؟

ماهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی، روز شنبه اعلام کرد که این کشور به همراه ایران، ترکیه و قطر، به دنبال اجرای معاملات تجاری با استفاده از طلا و نظام مبادله هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آیا مالزی، ایران، ترکیه و قطر دینار «طلایی» اسلامی را جایگزین دلار «کاغذی» آمریکا می کنند؟

رای الیوم نوشت: ایالات متحده تحریمهایی را علیه دو طرح خطوط لوله«نورد استریم» و «ترک استریم» إعمال کرد و بلوکه کردن اموال و سرمایه های تمام شرکتهای روسی، اروپایی و ترکی حاضر در این دو طرح، به مثابه قطره ای بود که به کلی جام را لبریز کرده و مستلزم یک حرکت جمعی برای محذود کردن این زورگویی و تکبر آمریکاست.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: دایره تحریمهای آمریکا علیه دولتهای متعددی گسترش یافته و به جز ایران و هم پیمانان آن، شامل دولتهای بزرگی نظیر چین، روسیه، کره شمالی، کانادا و اغلب دولتهای عربی می شود و این شرایط، به شدت استقرار و امنیت جهان را تهدید می کند. قطعا این مساله تاثیرات منفی برای خود آمریکایی ها نیز دربر خواهد داشت.

پاسخ به این زورگویی های آمریکا، باید از طریق لغو هیمنه دلار بر اقتصاد جهانی و ایجاد ارزهای جایگزین باشد، تا به این شکل، قدرتمندترین سلاح آمریکا، یعنی تحریمها را با یک اجماع بین المللی از آن سلب کند.

چین و روسیه، در مورد استفاده از ارزهای داخلی برای پرداخت بهای تمام معاملات تجاری با یکدیگر، توافق کرده اند و چین بر «یوان طلایی» جدید، بعنوان ارز اصلی برای قیمتگذاری نفت، متکی بوده و متعهد شده است تا سیطره دلار را تا پنج سال آینده از بین ببرد. همانطور که امارهای رسمی بیانگر آن است که حجم مبادلات این ارز چینی جدید، تا کنون به بیش از 20 تریلیون رسیده و همچنان رو به افزایش است.

ماهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی، روز شنبه اعلام کرد که این کشور به همراه ایران، ترکیه و قطر، به دنبال اجرای معاملات تجاری با استفاده از طلا و نظام مبادله هستند. وی تاکید کرد که طی نشست کوالالامپور، طرح استفاده از دینار طلایی و ایجاد ساز و کاری برای اجرایی شدن بین این دولتها را مطرح کرده است، تا در آینده از تحریمهای امریکا متضرر نشوند.

تعداد مسلمانان در جهان رو به افزایش است و از یک میلیارد و نیم فراتر می رود. این مسلمانان و دولتهای انها می توانند یک تشکل اقتصادی حامی گرایش های چینی و روسی، برای پایان دادن به هیمنه دلار، ایجاد کنند؛ تا یک راه حل مفید برای مقابله با نفوذ آمریکا در بین اعراب و مسلمانان و تلاش آن برای تغذیه تفکر اسلام هراسی، تدارک ببینند.

ترامپ نمی تواند با همه جهان مبارزه کرده و با استفاده از تحریمها اقتصاد جهانی را نابود کند و پاسخ به اینگونه اقدامات او، تنها با جایگزین کردن ارزهای جدید درنظام مالی جهانی ممکن می شود، که به اعتقاد ما، مسیر آن آغاز شده است.

 

نظرات بینندگان