arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۲۰۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۵ - ۰۷ دی ۱۳۹۸

راهکار کعبی عضو خبرگان برای حل مشکلات اقتصادی: باید بصیرت خود را افزایش دهیم

عضو هیأت رییسه خبرگان بی تفاوت روحانیت نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی را بی معنا دانست و آشنایی با مسائل روز و بصیرت افزایی را از واجبات روحانیت عنوان کرد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

راهکار عضو خبرگان برای حل مشکلات اقتصادی: باید بصیرت خود را افزایش دهیم

حجت الاسلام عباس کعبی عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری امروز در جمع ائمه جماعات منطقه نیروگاه قم با اشاره به پیش رو بودن دهه بصیرت گفت: 9 و 19 دی نشانه بصیرت ملت ایران به ویژه مردم قم است؛ 19 دی نماد حضور به موقع و به هنگام روحانیت در صحنه دفاع از اسلام، مکتب اهل بیت(ع) مرجعیت و امام راحل بود، این حماسه منشأ پیروزی انقلاب شد و حرکتی به هنگام، مخلصانه و توأم با شجاعت و بصیرت بود.

وی افزود: 9 دی بصیرت در تداوم انقلاب اسلامی و در مقابله با فتنه ها است، یکی از علت های محدثه و مبقیه انقلاب اسلامی بصیرت ملت ایران است و اگر نسبت به بصیرت و آگاهی بخشی بی تفاوت باشیم انقلاب اسلامی و مکتب اهل بیت(ع) و دیانت تهدید جدی می شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که بصیرت در مسائل سیاسی و اجتماعی غیر از ایمان و تقوا است، اظهار داشت: چه بسا کسی ایمان و تقوا داشته باشد اما به دلیل فقدان بصیرت اجتماعی و سیاسی در موضع گیری دچار اشتباه شود و چنین موضع گیری هایی ایمان و تقوای او را نیز به تدریج از بین ببرد.

وی ادامه داد: رسول گرامی اسلام(ص) به وسیله وحی ضمن این که جامعه را به ایمان و تقوا دعوت می کردند، جامعه را به بصیرت و عدم سکونت در فتنه ها فرا می خواندند، یکی از محورهای دعوت قرآن کریم بحث بصیرت است و دعوت به خدا و تبلیغ دین هم بصیرت می خواهد.

حجت الاسلام کعبی با بیان این که صرف آشنایی با احکام دینی و اعتقادات و برخورداری از ملکات اخلاقی بدون بصیرت کافی نیست، ابراز داشت: اگر جامعه بصیرت نداشته باشد در برابر امام خود نیز می ایستند و جامعه بی بصیر بود که در برابر امیرمؤمنان ایستاد، بصیرت رهبران دینی کافی نیست بلکه امت هم باید بصیرت پیدا کند.

وی عنوان کرد: امروز هم نمی توانیم بگوییم رهبری بصیرت دارند و ما فقط تبعیت می کنیم چرا که اگر با مبانی تحلیل رهبری آشنا نباشیم تبعیت هم شل می شود، بصیرت در قرآن در 3 معنا استفاده شده است، یکی به معنای اطمینان است که باید در شناخت و دفاع از مبانی دینی و انقلابی محکم باشیم، معانی دیگر حالت شهودی درونی و معنای سوم روشنگری است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری روشنگری را وظیفه علما و روحانیت دانست و خاطرنشان کرد: بصیرت افزایی به اندازه ای مهم است که دو خطبه عبادی و سیاسی در نماز جمعه وجود دارد که امام جمعه جامعه را به تقوا و بصیرت دعوت می کند.

وی اضافه کرد: سخن پراکنی امپراطوری رسانه ای غرب در شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی صدای شیطان است تا جامعه را از دین و انقلاب جدا کنند، باید در برابر صدای شیطان صدای الهی و نطق علما مانند خطبه های نماز جمعه وجود داشته باشد تا مردم را آگاه کند.

حجت الاسلام کعبی گفت: بنا بر توقیع شریف امام زمان(عج) در همه زمینه ها من جمله مسائل سیاسی باید به علما مراجعه کرد تا مسائل در چارچوب مسائل دینی تحلیل و به مردم ارائه شود، آشنایی با مسائل روز و شناخت مسائل بصیرت افزا از واجبات روحانیت است.

وی با اشاره به آثار بی بصیرتی در قرآن کریم افزود: احتمال این که فرد یا ملتی بعد از دوره ای همراهی با رهبران الهی و کسب پیروزی دچار بی بصیرتی شود و عقب برود وجود دارد مانند حضرت موسی و قومش و مسلمانان صدر اسلام بعد از رحلت پیامبر اسلام؛ بی بصیرتی ایمان، تقوا و دستاوردهای مهم را از بین می برد.

عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری  با بیان این که ارتداد اجتماعی و سیاسی ناشی از بی بصیرتی است، اظهار داشت: در این حالت روابط به جای این که بر مبنای دوستی و خدا باشد به سمت روابط قومی و حزبی می رود و به جای برادری با مسلمانان با کفار برادری می کنند و جای دوست و دشمن را عوض می کنند.

وی ادامه داد: بی بصیرتی یک جامعه را دچار فروپاشی هویتی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی می کند و خیلی خطرناک است؛ با ایمان، تقوا، تکلیف مداری، ترک منافع شخصی انسان و ولایتمداری می تواند به بصیرت برسد؛ یکی از شاخصه های ملت ایران بصیرت است و در همه صحنه ها همراه انقلاب و امام و رهبری بودند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به شاخصه های ملت بصیر ابراز داشت: یکی از نشانه های بصیرت این است که نگاه و معیارش الهی باشد، مقابله با طاغوت و سلطه آمریکا وظیفه ای الهی و انقلابی است و امامین انقلاب بر این مسأله تأکید دارند، اگر در این مسیر کوتاه بیاییم مسؤول خواهیم بود.

وی عنوان کرد: انجام وظیفه بصیرت انسان را افزایش می دهد و ما نمی توانیم در برابر آمریکا کوتاه بیاییم چرا که آمریکا طاغوت اکبر است و باید در برابر آن بایستیم، اگر می خواهیم مشکلات اقتصادی و اجتماعی حل شود و پیشرفت کنیم باید بصیرت خود را افزایش دهیم.

نماینده مردم خوزستان با اشاره به ارتباط بصیرت و پیشرفت خاطرنشان کرد: بسیاری از شکاف طبقاتی و وجود اشرافیت و بی عدالتی و تبعیض می نالند، نظام مردمی از طریق انتخابات پیش می رود و اگر مردم خوب انتخاب کنند نتیجه خوبی می گیرند اما اگر انتخاب بدی داشته باشند نتیجه خوبی نخواهد داشت، بی بصیرتی سبب انتخاب بد می شود و نتیجه آن در زندگی مردم نمایان می شود، با انتخاب خوب می توانیم به سمت حل مشکلات حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی قائم به رأی مردم است و مردم در این مسیر آزاد هستند، انتخابات در کنار حق یک تکلیف هم هست تا انسانهای مؤمن، با تقوا، انقلابی، ولایتمدار، متعهد و صالح انتخاب شوند؛ این که روحانیت و علما بگویند به انتخابات کار نداریم یک اشتباه است.

حجت الاسلام کعبی با بیان این که شاخصه های انتخاب خوب باید برای مردم تبیین شود، گفت: راهنمایی و هدایت وظیفه روحانیت است و همه به ویژه روحانیت باید به وظیفه خود به درستی عمل کنند

منبع: رسا

نظرات بینندگان