پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رضایی به تنش به وجود آمده در بازار ارز و سکه اشاره کرد و گفت: تیرماه امسال طی نامهای مکتوب به مسولین کشور خطر ایجاد تنش در بازار سکه و ارز را گوشزد کردیم.
به گزارش انتخاب به نقل از فارس، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز طی سخنانی در کارگاه تخصصی رسانه و چشمانداز اظهار داشت: چشمانداز یک تصویر آرمانی و قابل تحقق از ایران و آینده است؛ با تحقق چشمانداز یک ایران رویایی و آرزویی که البته قابل تحقق است خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ما میخواهیم از وضع موجود کوچ کنیم تا در نقطه ایران رویایی که در چشمانداز آمده برسیم افزود: چشمانداز یک کلمه است که این یک کلمه معنای زیادی دارد.
رضایی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم تا ایرانی را تصویر کنیم تا به آن برسیم و این مسئله باید به یک خواست که در مطالبه و باور همگانی است تبدیل شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه یکی از خاصیتهای چشمانداز این است که بهتر میشود به وسیله آن چالشها را مدیریت کرد گفت: رفتار ملتها و انسانها ۴ حالت دارد؛ یا بر اساس شانس است که در این روش افراد برنامهای برای پیشبرد اهداف خود ندارند، یا رفتارشان تطبیقی است یعنی مثلا ما میبینیم که در بیرون از ایران چطور پیشرفت کردهاند و براساس آن رفتار خودمان را تنظیم میکنیم.
رضایی افزود: یک نوع رفتار دیگر هم وجود دارد که ما براساس پیشبینی عمل میکنیم مثلا میگوییم که 5 سال آینده چه اتفاقی قرار است رخ دهد و بعد تصمیمگیری میکنیم؛ رفتار دیگری نیز وجود دارد که براساس آن فرد و یک ملت آینده خود را میسازند که این حرکت پیشگامانه و آینده ساز است و چشماندز نیز براساس نوع چهار یعنی آیندهساز تدوین شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب باید سیاست و جامعه متحول میشد افزود: وقتی یک کشوری سیاست خارجی نداشته باشد دولت ملی هم نخواهد داشت؛ دولت ملی به معنای دولتی است که بتواند در سیاست خارجی نقش ایفا کند.
رضایی خاطرنشان کرد: همه تلاش چشمانداز این است که تحولات به وجود آمده در بخش سیاست بعد از انقلاب در حوزه جامعه هم به وجود آید.
وی هویت و توسعه یافتگی را حکم سند چشمانداز معرفی کرد و اظهار داشت: اگر چشمانداز محقق شود ایران اقتصاد اول منطقه را خواهد داشت؛ همچنین ما امنیتی در سطح بالا داریم و هر ایرانی دارای مسکن خواهد بود و عظمت علمی و هنری به کشور بازمیگردد.
رضایی با ذکر این مسئله که ایران به غیر از تاثیر گذاری میتواند تاثیرات خود را مدیریت کند اظهار داشت: اروپا، آمریکا، چین، روسیه برای ایران برنامه دارند و بیکار نمینشینند. از سوی دیگر موانعی برای سند چشمانداز در داخل کشور هم وجود دارد.
وی گفت: در منطقهای که ما زندگی میکنیم یک کمربند طلایی وجود دارد که این کمربند طلایی مدیترانه را به چین متصل میکند و این کمربند طلایی ایران، عراق، سوریه و افغانستان است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان اظهار داشت: نفت انگلیس ۵ سال و آمریکا 9 سال دیگر تمام میشود و اگر ایران بتواند تولید خود را با ظرفیت کنونی حفظ کند 400، 500 میلیارد درآمد نفت خواهد داشت و از سوی دیگر هم غرب نمیتواند حداقل تا 10 سال آینده انرژی دیگری را جایگزین نفت کند.
رضایی بیداری به وجود آمده در کشورهای اسلامی را یکی از فرصتهای ایران دانست و گفت: بسیاری از نقدها و اعتراضهایی که در کشور به وجود میآید مثبت است چرا که این اعتراضها برای پیشرفت کشور است.
وی نقش رسانهها در موضوع سند چشمانداز را مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: درک موضوع چشمانداز باید به یک عزم ملی تبدیل شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر ما در بعد علمی در چشمانداز جلو هستیم ولی اینطور احساس نمیکنیم چرا که بسیاری از دانشمندان ما در خارج هستند. لذا باید ببینیم که چطور میتوان ظرفیتها را در داخل کشور به کار گرفت.
وی افزود: در بعضی از ابعاد چشمانداز جلو و در بعضی ابعاد نیز عقب است باید تلاش کنیم که در چشمانداز توازن برقرار شود.
رضایی در بخش دیگری از سخنانش به تنش به وجود آمده در بازار ارز و سکه اشاره کرد و گفت: تیرماه امسال طی نامهای مکتوب به مسولین کشور خطر ایجاد تنش در بازار سکه و ارز را گوشزد کردیم.
رضایی همچنین به نقش هنر و سینما در تحقق اهداف سند چشمانداز اشاره کرد و گفت: هنر ما نتوانسته جهش پیدا کند؛ در حال حاضر که ما سوژهای زیادی داریم هنر متعهد در کشور ما شکوفا نشده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: در حال حاضر بحث جریان انحرافی و فتنه خیلی مهمتر از موضوع چشمانداز شده و کاندیدا را براساس این موضوعات طبقهبندی میکنند در حالی که مسائل مهمتر از این موضوعات وجود دارد.
وی در بخش پایانی سخنانش پیشنهاد کرد که در رسانهها خبرنگار تخصصی چشمانداز شروع به فعالیت کند و گفت که دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام آمادگی دارد تا به خبرنگاران آموزش دهد.