پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: بايد بررسي كرد كه چطور اعتراضات ميتواند جنبه مثبت بيشتري داشته باشد و در كنار نقد، اميد و نشاط و همافزايي ايجاد كند.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، محسن رضايي طي سخناني در مراسم اختتاميه نشست تخصصي علمي رسانه و چشمانداز، با بيان اينكه مهمترين انتظار اين است كه چشمانداز 20 ساله كشور به درك مشترك تبديل شود، تصريح كرد: بايد از طريق درك مشترك به باور عمومي و در نتيجه به عزم ملي برسيم و اين اقدام بدون مشاركت رسانهها امكانپذير نيست.
وي با بيان اينكه رسانهها مستقيم و غيرمستقيم با استفاده از ابزار تبليغي و اطلاعرساني ميتوانند در فرآيند ذهني چشمانداز موثر باشند، ادامه داد: فرآيند دوم چشمانداز، برنامهريزي و اجراست كه در اين راستا بايد برنامهريزي پيشگامانه داشته باشيم و همه نسبت خود با چشمانداز را تعيين كنند. فرآيند سوم، مطالبهگري و نظارت است.
دبير مجمع تشخيص مصحلت نظام با بيان اينكه رسانهها در فرآيند ذهني و نظارت بسيار تاثيرگذار هستند، افزود: البته رسانهها در بحث اجرا و برنامهريزي نيز تاثيرگذار هستند؛ چون درون چشمانداز قرار دارند. يعني بايد بررسي كرد كه رسانه 1404 چه رسانهاي بايد باشد.
رضايي با بيان اينكه ما ملتي متحد هستيم و تلاشهايمان نبايد پراكنده و فرصتسوز باشد چون گاهي جنبه تخريبي آن بسيار بالاست، اظهار كرد: ايران طي 100 سال اخير بيشترين اپوزيسيون را داشته است و هيچ كشوري مثل ايران نيست؛ البته صحبت از حقانيت يا باطل بودن اعتراضات نميكنم اما اين اعتراضات نبايد ما را از ديگر كشورها عقب نگه دارد. پس بايد بررسي كرد چطور اعتراضات ميتواند جنبه مثبت بيشتري داشته باشد و در كنار نقد، اميد و نشاط و همافزايي ايجاد كند.
وي با تاكيد بر اينكه نميتوانيم بدون نفت توسعه داشت باشيم، خاطرنشان كرد: نميتوانيم آزادي و مردمسالاري را نداشته باشيم و فقط بر اقتصاد تمركز كنيم چون تجربه نشان داده كه ملت ايران طبيعت خاص خود را دارد و بايد اين طبيعت را كنترل كرد و اين كنترل به معناي مهار نيست و اگر اعتراضات هدايت نشود مانند سيلابي خواهد بود كه به جاي آباداني، تخريب ميكند؛ به طور مثال ايرانيهايي در خارج عليه كشورشان مصاحبه ميكنند كه تاثير زيادي در عقب ماندن كشور دارد.
دبير مجمع تشخيص مصحلت نظام با بيان اينكه تنها كمي بعد از شكلگيري مجلس نهم، اين مجلس مورد اعتراض قرار خواهد گرفت و اين موضوع در مورد دولتها هم صدق ميكند، خاطرنشان كرد: انگار نه انگار كه خودمان به مجلس و دولت راي ميدهيم. البته من معتقد به نقد هستم چون اگر امر به معروف و نهي از منكر نكنيم يك واجب الهي را ترك كردهايم. پس بايد بررسي كنيم چرا نميتوانيم از نيروي سازنده نقد با كم كردن بخش تخريبي آن بهره بگيريم.
رضايي با بيان اينكه وقتي اخلاق و حريم عمومي آسيب ديد فاجعه به بار ميآيد و به جامعه و خانواده آسيب ميزند، يادآور شد: نقدها بايد به روشي باشد كه در كنار بيان نظرات مختلف، به جامعه اميد و نشاط دهد.
وي كفت: اگر از صبح تا شب به هم اميد و نشاط دهيم باز هم كم داريم چون ما ايرانيها با انتظارات و خواستههاي انباشته شده مواجه هستيم و بيش از 200 سال است عقبماندگيهايمان انباشته شده است. پس فاصله عميقي ميان انتظارات و عملكردهاي ما وجود دارد كه نگرانكننده است اما به بركت مكتب ناب اسلامي و محبت اهل بيت (ع) جلوي فاجعه فرهنگي گرفته شده است چون در غير اين صورت اين فاصله ما را به ياس و تفرقه ملي و تشتت ميكشاند و اينجاست كه نقش رسانه بسيار تاثيرگذار است.
دبير مجمع تشخيص مصحلت نظام با اشاره به سطح روحي رواني ملت ايران گفت: ملت ايران به سختي قانع ميشود و اين نيروي موثري در توسعه است اما براي برطرف شدن عقبماندگيهاي انباشته شده، رسانه بايد كمككننده باشد.
رضايي با بيان اينكه در پنج سال آينده به دليل چشمانداز در وضع بسيار خاصي قرار ميگيريم، تصريح كرد: كشتي ما كه از درياي آرام تنشزدايي عبور كرده است وارد منطقه تلاطم مسير شده و ممكن است بين 5 تا 10 سال آينده با آن مواجه باشيم چون به سمت هدفي حركت ميكنيم كه براي قدرتهاي استعماري خطرناك است و تصميم دارند ما را منحرف كنند و عقب بزنند.
وي با بيان اينكه اين تلاطم در حال حاضر در بعد اقتصاد و فرهنگ وجود دارد، افزود: تعجبآور نيست كه افرادي را به خارج ببرند و با وضعيت و قيافهاي از آنان حيثيت نظام را زير سوال ببرند چون ما در دورهي سرنوشتسازي هستيم و دشمنان از هر روشي براي جلوگيري از پيشرفت ايران استفاده ميكنند.
دبير مجمع تشخيص مصحلت نظام با بيان اينكه ممكن است دشمنان ما با جهالت بخواهند تلاطم را به حوزه نظامي بكشانند ولي ايران قادر به رفع آن است، خاطرنشان كرد: در حال حاضر در اروپا شاهد تظاهرات عليه حمله نظامي به ايران هستيم و اين يعني آنكه تهديدات غرب عليه ايران حتي مردم خودشان را نگران كرده است.
وي با بيان اينكه مساله رويارويي ما با غرب و آمريكا مثل دهه اول انقلاب، سياسي و نظامي نيست، گفت: الان درگيريها از جنس سياسي، اقتصادي و فرهنگي است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به تشديد تحريمها تصريح كرد: از نظر اقتصادي و فرهنگي، مشكلاتي وجود دارد كه بايد از اين تلاطم عبور كنيم و اين مساله از پايان دوره خاتمي شروع شد چون بعد از جنگ، 16 سال با آمريكا متاركه كرديم و آنها 12 سال با ما متاركه داشتند كه با آمدن بوش بعد از يك سال كه توسط رييسجمهور وقت ما بحث گفتوگوي تمدنها مطرح شده بود، بوش گفت ايران، صدام و كره شمالي در محور شرارت هستند. پس آمريكاييها چهار سال زودتر از ما به چالش و رويارويي كشيده شدند و ايران مرتب در رابطه با بسته شدن نطنز، يوسياف اصفهان و قبول پروتكل الحاقي سعي كرد جا خالي بدهد و به درگيري با غرب كشيده نشود ولي رهبري احساس كردند كه بيشتر از اين نميتوان عقب نشست و بايد ايستاد.
رضايي با بيان اينكه تصميم به ايستادگي مصادف با آمدن احمدينژاد بود، اظهار كرد: كاري نداريم كه احمدينژاد با چه ادبياتي صحبت كرده چون همانطور كه در زمان هاشمي و خاتمي تصميم نظام اين بود كه تنشزدايي را رعايت كنيم، در زمان احمدينژاد تصميم نظام، ايستادگي شد.
وي با بيان اينكه چهار سال بعد از اينكه آمريكاييها به مقابله با ما برخاستند ما رويارويي را شروع كنيم، افزود: همچنان معتقد هستم كه بايد از اهرم ديپلماسي استفاده كرد ولي ممكن است همان اشتباهي كه آمريكا در نقاط ديگر دنيا كرد در منطقهي خليج فارس هم بكند. پس ايران تلاش خواهد كرد كه از هر نوع اشتباه جلوگيري كند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه بايد از درگيريها جلوگيري كرد و به سمت مسائل ناخواسته نرفت، خاطرنشان كرد: ادبيات امنيتي مسئولان كشور بايد مراقبت شود. كنترل و امنيت تنگه هرمز بر عهده ماست و اينكه آمريكاييها مدعي امنيت تنگه هرمز بشوند، غير قابل قبول است. ايران با كشورهاي حوزه خليج فارس، امنيت تنگه هرمز را برقرار ميكند.
رضايي همچنين در رابطه با جنگ و ناامني گفت: دولتمردان ايران اجازه نخواهند داد جنگ مجددي در خليج فارس صورت بگيرد و امنيت خليج فارس و كنترل ترددها را با قدرت به وجود ميآورد.