arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۲۳۶۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۸ - ۲۳ دی ۱۳۹۸

علائم هشدار دهنده‌ سرطان

کاهش وزن بی‌دلیل: اغلب یکی از علائم قابل توجه ابتلا به سرطان است. اغلب افراد مبتلا به تومورهای سینه یا ریه به یکباره کاهش وزن قابل توجهی را تجربه می‌کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کاهش وزن بی‌دلیل: اغلب یکی از علائم قابل توجه ابتلا به سرطان است. اغلب افراد مبتلا به تومورهای سینه یا ریه به یکباره کاهش وزن قابل توجهی را تجربه می‌کنند.

کاهش وزن وقتی روی می‌دهد که سرطان به کبد سرایت می‌کند و عملکرد آن را در تنظیم اشتها و دفع سموم مختل می‌کند. علاوه بر این، کاهش وزن ممکن است نشانه سرطان کولون یا بخش دیگری از دستگاه گوارش باشد.

کاهش وزن بی‌دلیل تا اندازه‌ای شایع است که تقریباً ۴۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان، کاهش وزن قابل توجهی را در هنگام تشخیص بیماری گزارش می‌کنند. کاهش وزن بی‌دلیل و تحلیل شدید عضلانی در۸۰ درصد سرطان‌های پیشرفته قابل مشاهده است.

اگر بدون ورزش و رژیم غذایی لاغری، چندکیلو وزن کم کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. از دست دادن ۴ تا ۵ کیلوگرم از وزن بدن در یک ماه، یا بیشتر از ۱۰ درصد از وزن کل بدن در مدت شش ماه، نشانه‌ای است که نباید آن را نادیده بگیرید.‏

 

‏تب یا عفونت مکرر: گرچه یک تب ساده نشانه مقابله بدن با یک عفونت است،اما تب دائمی یا طولانی مدت می‌تواند نشانه نوعی سرطان، مانند سرطان لنف باشد. لوسمی یا سرطان خون نیز نشانه‌هایی مانند عفونت مکرر، تب، خستگی، درد و دیگر نشانه‌های مشابه آنفولانزا دارد.

 

ضعف و خستگی: ضعف و خستگی که با استراحت یا خواب کاهش نمی‌یابد، باید توسط پزشک بررسی شود و ممکن است نشانه‌ای از سرطان باشد که البته پزشک باید با توجه به نشانه‌های دیگر آن را بررسی کند.

 

تنگی نفس: هرچند که تنگی نفس ممکن است در اثر بیماری‌های بسیار مختلفی ایجاد شود،اما این نشانه ممکن است با سرطان ریه نیز مرتبط باشد و از علائم هشدار دهنده سرطان بشمار رود. هنگامی که تومور در ریه وجود دارد به راه تنفسی فشار وارد می‌آورد و باعث تنگی نفس می‌شود.

 

سرفه شدید و درد قفسه سینه: بعضی اوقات نشانه‌های سرطان‌هایی مانند سرطان خون و تومورهای ریه، سرفه‌های بد یا برونشیت است. این نشانه‌ها ممکن است پایدار باشند یا بطور چرخه‌ای بیایند و بروند. همچنین ممکن است درد قفسه سینه نیز به ناحیه شانه‌ها و بازوها گسترش یابد.

در صورت چنین نشانه‌هایی حتماً با پزشک مشورت کنید. اگر سرفه و گرفتگی صدا بیش از شش هفته به طول انجامید حتماً به پزشک مراجعه کنید، به ویژه اگر سیگار می‌کشید یا قبلاً سیگار می‌کشیده‌اید.گاهی گرفتگی صدا ممکن است نشانه سرطان حنجره، تیروئید، مری یا ریه باشد.

 

نفخ: نفخ بی‌دلیل و طولانی مدت می‌تواند یکی از نشانه‌های سرطان تخمدان باشد. نفخ شکم همراه با درد لگن، ورم رورده‌ها و احساس پُربودن شکم نیز ممکن است از دیگر نشانه‌ها باشد.همچنین درد یا نفخ معده پس از خوردن ممکن است نشانه سرطان معده باشد.

 

سوزش سر دل: سوزش سر دل معمولاً یکی از نشانه‌های بیماری ریفلاکس اسید معده است اما اگر پایدار باشد. ممکن است به سرطان مری یا دهانه معده مرتبط باشد و از علائم هشداردهنده سرطان بشمار رود.

 

مشکلات گوارشی: اگر در سیستم گوارشی‌تان متوجه تغییراتی به مدت بیشتر از چهار هفته شدید، که دلیل خاصی نیز نداشت، با پزشک‌تان مشورت کنید، زیرا ممکن است نشانه سرطان در بخشی از دستگاه گوارش باشد، به ویژه در سالمندان این مسئله بیشتر باید مورد توجه باشد.

 

مشکل در بلع غذا: مشکل در فرودادن غذا یا احساس اینکه غذا به گلو یا مری چسبیده، و رو به بدتر شدن می‌رود می‌تواند نشانه سرطان گلو یا مری باشد. نشانه‌های دیگر شامل درد و سوزش هنگام فرودادن غذاست. سرطان مری در ابتدا هیچ نشانه‌ای ندارد، بنابراین از این نشانه‌ها نباید بی‌توجه گذشت. همچنین، مشکل در بلع ممکن است یکی از نشانه‌های سرطان کبد باشد.

 

زردی پوست (یرقان): یرقان با زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها مشخص می‌شود. گرچه یرقان بیشتر نشانه بیماری‌های کبدی و کیسه صفرا است اما ممکن است در اثر سرطان پانکراس که با صفرا و کبد تداخل دارد ایجاد شود.

 

تورم یا برآمدگی در بدن: برآمدگی در سینه، کشاله ران، شکم، زیر بغل یا قسمت‌های دیگر بدن، به ویژه اگر بیش از سه هفته یا بیشتر بمانند، باید بوسیله پزشک بررسی شوند. بزرگ شدن غدد لنف زیربغل ممکن است نشانه سرطان سینه باشد.

روزنامه اطلاعات

نظرات بینندگان