پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با ابراز امیدواری از اینکه به کمک همه دستگاهها بتوانیم منطقه سیل زده سیستان و بلوچستان را به حالت قبل بازگردانیم، گفت: البته باید به این نکته توجه کنیم که ۱۴ شهرستان آسیب دیده که ۱۴۰ هزار نفر در آنجا از این حادثه متأثر شدهاند و در حال حاضر برای ۱۷ هزار نفر اسکان اضطراری برقرار شده است. ۱۰ هزار بسته غذایی یک ماهه و ۲۰ هزار بسته غذایی ۷۲ ساعته نیز میان آنها توزیع شده است.
محمد نصیری در مراسم اعزام کمکهای شهرداری تهران برای مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان گفت: شعار فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر امسال در قالب برنامهای جدید برای مداخله در تغییرات اقلیمی بوده به شکلی که میزان کار این جمعیت در مداخلات تغییرات اقلیمی بیشتر از مداخله در جنگها بوده، این در حالی است که فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ ۱۵۰ سال پیش و برای جلوگیری از آسیب افراد در جنگها تشکیل شد.
وی افزود: انسانها در ایجاد حوادث طبیعی نهایتا مداخله دارند به شکلی که اگر بستر زندگی افراد به سمت بستر رودخانهها نرود شاهد بروز چنین حوادثی در سیلابها نخواهیم بود.
نصیری با اشاره به سیلاب اخیر در استان سیستان و بلوچستان گفت: خشکسالی باعث شده بود افراد از این منطقه به استانهای دیگر و حاشیه شهرها مهاجرت کنند ولی در ماه گذشته ۲۴ استان کشور درگیر بارندگی شدند و در بخشی از کشور به ویژه استان سیستان و بلوچستان در برخی بخشها ظرف مدت ۲۴ ساعت ۳۰۰ میلیمتر بارندگی داشتیم که ۱۴ شهرستان در این منطقه را دچار خسارتهای ناشی از سیل کرد.
وی در تشریح گزارشی از عملکرد جمعیت هلال احمر در سیلابهای اخیر کشور گفت: در ابتدای سال جاری و سیلی که در مناطق شمالی کشور اتفاق افتاد، شهروندان مشارکت خوبی داشتند و شرکت شهروند نیز با همکاری تأمین کنندگان و هلال احمر کمکهای خوبی را انجام داد و امروز نیز این اتفاق تکرار شده است. لذا به نظر من شهروند علیرغم اینکه یک بنگاه اقتصادی است؛ اما یک برند اجتماعی قلمداد میشود. این در شرایطی است که وضعیت اقتصادی به گونهای است که عمل کردن به مسئولیتهای اجتماعی قابل توجه و قابل قدردانی است. ما به عنوان امانتدار این کمکها را به دست شهروندان خسارت دیده از سیل میرسانیم.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر ادامه داد: ۲۴۰ میلیارد کمک نقدی تومان و ۱۷۰ میلیارد تومان کمک غیرنقدی برای سیل استانهای گلستان، خوزستان و لرستان جمعآوری شد که از این میان برای ۱۷ هزار خانوار کمک نقدی ۱۰ میلیون تومانی یعنی به میزان کمک بلاعوض دولت پرداخت شد و برای ۱۰ هزار خانوار نیز مجموعا ۵۰ میلیارد تومان لوازم خانگی خریداری و توزیع شد. امیدواریم با تداوم مشارکت مردمی در استان سیستان و بلوچستان نیز بتوانیم شرایط را به وضعیت گذشته برگردانیم.
نصیری در بخش دیگری از صحبتهای خود بر لزوم آموزش در کشور در برابر حوادث تأکید کرد و افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته زلزلههایی در یزد و شیراز داشتهایم. حوادث برای همه ما ممکن است روی دهد. بر همین اساس ما آمادگی برگزاری دورههای آموزشی برای مقابله ایمن در برابر حوادث طبیعی را برای مدیران بنگاههای اقتصادی و شهروندان داریم. بیتردید موضوع آموزش از اهمیت بسزایی برخوردار است.