arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۲۹۵۰۲
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۷ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۸

اطلاعیه سازمان فضایی ایران ؛ بیش از ۹۵ درصد از اهداف پرتاب ماهواره ظفر محقق شد

سازمان فضایی ایران در اطلاعیه ای با توصیف فرآیند پرتاب ماهواره ظفر۱ اعلام کرد: با توجه به تحقیقاتی بودن فرآیند پرتاب و تحقق بیش از ۹۵ درصد از اهداف طرح ریزی شده، فرآیند پرتاب موفق بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش روز چهارشنبه مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات، سازمان فضایی ایران با انتشار اطلاعیه ای به فرآیند پرتاب ماهواره ظفر ۱ و نتایج آن پرداخت.

متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است:

ماهواره ظفر با ماهواره‌بر سیمرغ در روز یکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۸، ساعت ۱۹:۱۵ از پایگاه پرتاب حضرت امام خمینی (ره) پرتاب شد. بعد از عملکرد موفق مرحله اول و جدایش مطلوب مرحله دوم، ماهواره بر و ماهواره به ارتفاع بیش از ۵۴۰ کیلومتر با سرعت بیش از ۶۵۰۰ متر بر ثانیه رسید.


‏۱) حین پرتاب: ماهواره ظفر به مدت ۸ دقیقه، اطلاعات موقعیت خود و سرعت حرکت را ارسال کرد که با کمک سه ایستگاه (یک ایستگاه سیار در پایگاه پرتاب و ایستگاه‌های قشم و بوشهر) دریافت شد.


‏۲) عمل جدایش توسط ماهواره تشخیص داده شد و ضمن پیوستگی در ارسال داده‌های موقعیت، داده‌های مانیتورینگ ماهواره شامل داده‌های سلامت تمام تجهیزات، حسگرها، وضعیت باس‌ها و مدیریت مودهای ماهواره به مدت ۶ دقیقه و ۴۵ ثانیه، از طریق لینک تله‌متری ماهواره ارسال و در ایستگاه قشم دریافت شد.


‏۳) موتور مرحله اول ماهواره‌بر:
مدت زمان کارکرد: ۱۰۲ ثانیه، سرعت: ۲۴۰۰ متر بر ثانیه، ارتفاع: حدود ۸۵ کیلومتر، عملکرد: موفق


‏۴) موتور مرحله دوم:
مدت زمان کارکرد: ۳۷۳ ثانیه، سرعت: حدود ۶۵۰۰ متر بر ثانیه، ارتفاع: ۵۴۱ کیلومتر، رفع مشکل حرارتی پرتاب قبلی
مشاهده ایراد در عملکرد سیستم پیشرانش در ثانیه‌های نهایی پرواز و عدم دستیابی به سرعت ۷۴۰۰ متر بر ثانیه
نتیجه) با توجه به تحقیقاتی بودن فرآیند پرتاب و تحقق بیش از ۹۵ درصد از اهداف طرح ریزی شده، لذا فرآیند پرتاب موفق بوده است.


۵) ماهواره: ارتباط ماهواره با ایستگاه‌ها به مدت ۱۴ دقیقه و ۴۵ ثانیه و دریافت داده‌های موقعیت، صحت عملکرد تجهیزات و ماهواره


نتیجه) با توجه به عملکرد صحیح ماهواره و تجهیزات آن در شرایط خلا و فضا، ماموریت در این مرحله کاملا موفق بوده و عملا ۵۴ تجهیز از ۸۶ تجهیز، دارای سابقه عملکردی در فضا شدند.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان