پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فیلم «آبادان یازده ۶۰» به دلیل زاویه پرداخت به دفاع مقدس از یک ایستگاه رادیویی توسط معاونت صدا تجلیل شد.
مراسم تجلیل از عوامل فیلم «آبادان یازده ۶۰» امروز دوشنبه ۲۸ بهمن ماه با حضور حمید شاهآبادی معاون صدا در استودیو شماره یک صدای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در ابتدا فیلم «آبادان یازده ۶۰» برای اهالی رادیو به نمایش درآمد. سپس مهرداد خوشبخت با پایان نمایش فیلم در ابتدا به کیفیت صدای فیلم اشاره کرد که در استودیوی رادیو پخش شد و گفت: من شرمندهام که فیلم را با این صدا دیدید، بخش زیادی از تاثیرگذاری فیلم به دلیل آهنگسازی خوب بهزاد عبدی بود که اینجا این تاثیرگذاری از بین رفت و من خواهشم این است که سالن را تجهیز کنید.
وی اضافه کرد: همین ابتدا باید بگویم آقای قهرمانی در آرشیو رادیو فایلهایی را به ما رساندند که در فیلم استفاده کردیم. همچنین کارکنان صداوسیما در اهواز و آبادان به ما کمک کردند.
رادیوییهایی که آبادان را نجات دادند
خوشبخت یادآور شد: ما حدود سه هفته در آبادان و حدود ۴۰ روز در تهران کار کردیم. من قصههای زیادی از آبادان داشتم و دوست داشتم دین خود را ادا کنم. این فیلم به لحاظ شرایط رسانه اینهمانی درستی دارد نسبت به بچههایی که در زمان جنگ بودند. بچههایی که در رادیو ماندند در آن زمان جز همان آنتن ابزار دیگری نداشتند و با استفاده از همان ابزار تلاشی کردند که شهر را نجات دادند.
وی افزود: این فیلم شاید نشان دهد که مردمان ان زمان چگونه با همدلی کار کردند و ما اکنون به این همدلی نیاز داریم.
این کارگردان درباره فراهم کردن اسپانسر نیز توضیح داد: بخشی از سختی کار ما پیدا کردن سرمایهگذار بود. سازمان اوج در حالی پای کار آمد که فیلم ما نه تنها سپاه نداشت که ویگن و شجریان هم داشت و این سخت بود.
وی همچنین گفت: زمانی که به آبادان رفتیم شرکت نفت حتی به ما جای خواب هم نداد. به نظرم خوب است ارگانها کمک کنند اما از طرفی هم فکر کنم نمیتوان با ارگانها کار کرد چون اگر همین کار را قرار بود صداوسیما بسازد شاید سانسور میشد.
مردم با رسانه ارتباط برقرار نمیکنند چون از واقعیت دور میشوند
خوشبخت اضافه کرد: هر چقدر به تاریخ وفادارتر باشیم مردم بیشتر ارتباط برقرار میکنند. دلیل اینکه مردم کمتر با کارهای رادیو و تلویزیون و حتی کارهای خود من در تلویزیون ارتباط برقرار میکنند این است که از واقعیت دور میشود این فیلم هم حس و حال واقعیاش بود که مردم ان را دوست داشتند گریه کردند.
در ادامه شاهآبادی معاون صدا در این مراسم عنوان کرد: باید قدردان زحمات عزیزانی باشیم که اثری چنین فاخر خلق کردند. تشکر نه به این خاطر که کاری درباره رادیو شکل گرفت بلکه به خاطر این سوژهیابی و نگاه درستی که داشتند.
وی اضافه کرد: باید به عنوان کسی که مدتی است در کنار اصحاب رادیو خدمت میکنم، بگویم اصحاب رادیو جزو کسانی نبودند که از کنار قافله هشت سال دفاع مقدس بهراحتی عبور کرده باشند. پرچم بچههای رادیو همه جا بلند بود، این فیلم نمایشگر حضور اهالی رادیو در این آزمون بزرگ بود.
حسن کلامی تهیهکننده، مهرداد خوشبخت کارگردان، سهراب خسروی تدوینگر، بهزاد عبدی آهنگساز، رحمت عبدالله زاده مدیرتولید، جعفر محمدشاهی طراح صحنه و لباس و علیرضا کمالی و حمیدرضا محمدی بازیگران این فیلم در پایان با اهدای لوح و رادیو تجلیل شدند.