پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دبيركل جامعه زينب(س) و عضو شاخص زنان اصولگرا ظهر روز شنبه بيست و نهم بهمنماه 90 به دنبال ابتلا به عارضه سرطان درگذشت.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، مريم بهروزي در سال 1324 در خانوادهاي مذهبي و سياسي در تهران به دنيا آمد.
وي از دوران کودکي همراه با پدر در جلسات و نشستهاي ديني - سياسي شرکت ميکرد. از سالهاي 41-42 مريد و مقلد امام خميني رضوان الله تعالي عليه بود و از سال 50 مستقيما وارد مبارزات سياسي عليه رژيم ستمشاهي پهلوي شد.
در سال 54 در جريان سخنرانيهاي مذهبي سياسي ممنوع المنبر شد و تحت تعقيب ساواک قرار گرفت، اما همچنان در فرصتهاي مناسب با اسم مستعار به فعاليتيش ادامه ميداد تا رمضان 57 با دستور صريح امام خميني(ره) علناً به سخنراني پرداخت و در مسجد قبا بعد از سخنراني در مورد حکومت اسلامي و حقوق زن دستگير و روانه زندان ستمشاهي شد.
مريم بهروزي پس از يک ماه تحمل دوران زندان تا زمان محاکمه در دادگاه نظامي موقتاً آزاد شد و اين ايام مقان با بهمن 57 و پيروزي انقلاب اسلامي بود. پس از فرار شاه از ايران از فعالين در زمينه تشکيل کميته استقبال از حضرت امام خميني (ره) و سازمان دهنده ديدار خانمها با امام خميني(ره) در مسجد امام بود.
همچنين در خلال تقديم طرح اهداء طلا و جواهرات و مسکوکات خانمها، مريم بهروزي اولين زني بود که در حضور امام خميني(ره) به ايراد سخن پرداخت و مورد تمجيد آن حضرت قرار گرفت و از افراد کليدي و موثر در جلساتي بود که به منظور برنامهريزي براي انقلاب و شکلگيري حکومت اسلامي برگزار ميشد.
پس از تثبيت حکومت جمهوري اسلامي مريم بهروزي عمده فعاليتهاي خود را با پيوستن به حزب جمهوري اسلامي، زير نظر آيتالله بهشتي پي گرفت. وي همچنين از فعالان موثر در روند پيروزي انقلاب اسلامي، از مبارزين فعال قبل از انقلاب و متصدي پستهاي قانونگذاري و از بنيانگذاران و فعالان تشکلهاي سياسي، فرهنگي، اجتماعي و از مروجين و مبلغين عقيدتي سياسي و از چهرههاي سرشناس ايران در مجامع بينالمللي بود.
وي همزمان با گذراندن دوره متوسطه، فراگيري علوم ديني را تا مقدمات سطح نزد خانم اشرف السادات ميردامادي، مديره مکتب الزهرا تهران فرا گرفت. حدود سه سال در جلسات درس خارج فقه و اصول حاج شيخ يحيي نوري شرکت کرد و چهار سال نيز در محضر حضرت آيت الله خامنهاي درس خارج فقه و حقوق نائل گرديد.
بهروزي سالها به تدريس علوم حوزوي و دانشگاهي در دانشگاههاي شهيد بهشتي، تهران و ... حوزههاي علميه شهيد شاه آبادي و شهيد مدني و ... اشتغال داشته است.
وي در دوره اول مجلس شوراي اسلامي در کنار 29 نفر کانديداي روحانيت مبارز به احراز کرسي وکالت در مجلس شوراي اسلامي انجاميد و چهار دوره در مجلس شوراي اسلامي حضور يافت. مريم بهروزي دبيرکل جامعه زينب(س) براي انتخابات مجلس نهم هم نامزد شده بود.
وي در 16 سالگي با يک طلبه که از مخالفين رژيم پهلوي و مقلد امام خميني(ره)، مفسر قرآن و مدرس علوم ديني بود، ازدواج کرد و ثمره آن چهار فرزند، دو دختر و دو پسر بود که فرزند دوم وي (شهيد مهدي حاجي عباسي) عضو بسيج مستضعفان در سال 1360 در سن 16 سالگي توسط منافقين کوردل به شهادت رسيد.
وي در دوره اول مجلس شوراي اسلامي در کنار 29 نفر کانديداي روحانيت مبارز به احراز کرسي وکالت در مجلس شوراي اسلامي انجاميد و چهار دوره در مجلس شوراي اسلامي حضور يافت.
بهروزي در سالهاي اخير تلاشهاي جدي در مسير ورود زنان متعهد و متخصص و كارآمد به مجلس شوراي اسلامي و بر عهده گرفتن نقشهاي مهم و اساسي داشت و در اين راستا خود و تشكل متبوعش(جامعه زينب) به همراه شوراي احزاب زنان اصولگرا با شخصيتهاي موثر و شاخص در عرصه سياست رايزنيها و ديدارهايي داشتند.
وي در هفتمين ( واپسين ) مجمع عمومي جامعه زينب(س) با راي اکثريت آراء براي چندمين بار به سمت دبيرکلي جامعه زينب(س) برگزيده شد.
بهروزي معتقد به اعتدال و ميانهروي بود و برگزاري جلسات و نشستهايي با زنان اصلاحطلب از جمله حركتهايش در توجه به اين نگرشش بود.
وي در موضعگيريهاي سياسي خود همواره پرهيز از تخريب و سياهنمايي چهرهها و شخصيتهاي سياسي را مورد توجه قرار ميداد و در مصاحبههاي خود بر ضرورت در نظر داشتن تقواي سياسي از سوي فعالان اين عرصه تاكيد ميكرد.
وي همچنين در نقد ماده 23 لايحه حمايت از خانواده موضعگيريهايي داشت و معتقد به اصلاح اين ماده بود.
مريم بهروزي تاليفاتي نيز داشت كه مجموعه پيام زينب(س)، زن در عرصه سياست، صحيفه ولايت داراي هشت مجلد کتاب با عناوين 1- تساوي بر اساس عدالت(2جلد) 2- نظام مردمسالاري ديني 3- قطرهاي از اقيانوس کوثر 4- انسان در آئينه قرآن 5- هالهاي از عفاف 6- نقش زنان در دوران دفاع مقدس7- زينت پدر 8- مولود کعبه از جمله اين تاليفات است.
"انتخاب"اين ضايعه را به جامعه خبري و خانواده آن مرحوم تسليت ميگويد. روحش شاد
از صحبتهای این دو سال اخیر شناختم ایشون رو
و همیشه به نیکی از ایشون یاد خواهیم کرد