arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۱۴۶۲
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۹ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۸

مسیح مهاجری: مشارکت در انتخابات اندکی بیش از ۴۰ درصد بود / افراط‌های بی‌سابقه صداوسیما در تبلیغات هم افاقه نکرد / عامل اصلی این ریزش، خودمان هستیم؛ آن را به گردن دیگران نیندازیم؛ توسل به توجیهات غیرموجه بی‌فایده است

بی‌اعتنائی به پائین آمدن میزان مشارکت مردم در این انتخابات را نباید یک راهکار برای عبور بی‌خطر از کنار این هشدار و به فراموشی سپردن آن دانست. اگر گوش‌های مسئولین زنگ خطرها را نشنوند، خطر برطرف نمی‌شود. توسل به توجیهات غیرموجه نیز بی‌فایده است. کاهش مشارکت مردم در انتخابات را نباید به گردن دیگران انداخت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در  سرمقاله این روزنامه با عنوان «هشدار بزرگ» نوشت: با برگزاری انتخابات دوم اسفند، مجلس یازدهم نیز تا حدود زیادی شکل گرفت و در فروردین‌ماه با انجام مرحله دوم، ترکیب کامل آن مشخص خواهد شد. درباره این انتخابات، چند نکته را باید مورد تأمل قرار داد.

1- در کشوری که انتخابات، راهکار شکل‌گیری مجلس قانونگذاری است وقتی مردم افرادی را به عنوان نمایندگان خود انتخاب می‌کنند، همه باید به انتخاب مردم احترام بگذارند و زمینه را برای انجام وظیفه آنان فراهم نمایند. پیشاپیش نباید درباره نمایندگان منتخب قضاوت کرد بلکه باید عملکرد آینده آنها را معیار هرگونه قضاوت مثبت یا منفی قرار داد.

2- درباره چگونگی برگزاری انتخابات و سلامت یا عدم سلامت آن اگر سخنی وجود دارد باید مراجع ذیصلاح قانونی به آن رسیدگی نمایند. اطلاعات موجود نشان می‌دهد افرادی از داوطلبان نمایندگی مجلس با اقدامات خلافی از قبیل توزیع مواد غذائی و دادن پول درصدد جمع‌آوری رأی برآمدند. این قبیل اقدامات، به سلامت انتخابات خدشه وارد می‌کنند و قطعاً باید مورد توجه و رسیدگی قرار گیرند و درباره اقدام‌کنندگان تصمیمات قانونی اتخاذ شود.

3- نکته مهمی که باید مسئولان نظام را حساس کند، فراتر از دو نکته قبلی است و آن اینست که میزان مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم پائین بود. براساس اخبار موجود، این مشارکت اندکی بیش از 40 درصد بود. در طول چهار دهه گذشته و در 10 دوره انتخابات مجالس گذشته مشارکت مردم هرگز از 50 درصد پائین‌تر نبود. پایین‌ترین مشارکت، مربوط به انتخابات مجلس هشتم بود که 51 درصد اعلام شد. بدین ترتیب، مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم 10 درصد از این نصاب پائین‌تر است. مسئولان نظام باید این کاهش هشداردهنده را یک زنگ خطر بدانند و به بررسی همه‌جانبه آن بپردازند. در تهران، مشارکت بسیار پائین‌تر بود، وضعیتی که برای مرکز جمهوری اسلامی به هیچ وجه قابل قبول نیست.

بی‌اعتنائی به پائین آمدن میزان مشارکت مردم در این انتخابات را نباید یک راهکار برای عبور بی‌خطر از کنار این هشدار و به فراموشی سپردن آن دانست. اگر گوش‌های مسئولین زنگ خطرها را نشنوند، خطر برطرف نمی‌شود. توسل به توجیهات غیرموجه نیز بی‌فایده است. کاهش مشارکت مردم در انتخابات را نباید به گردن دیگران انداخت. واقعیت اینست که عامل اصلی این ریزش، خودمان هستیم. هر روز که می‌گذرد، دافعه‌ها بیشتر و جاذبه‌ها کمتر می‌شوند. اکنون به جائی رسیده‌ایم که «شیفتگی خدمت» به حداقل رسیده و «تشنگی قدرت» در اوج است. اختلاف و تفرقه غوغا می‌کند و اشتغال به این امور فرعی، توجه به اصل، که خدمت کردن به مردم است، را به فراموشی سپرده است.

مقصر دانستن این جناح و تبرئه کردن آن جناح نیز مشکلی را حل نمی‌کند. جناح‌ها در عمل نشان داده‌اند که حفاظت از منافع خود را بر مصالح ملت و کشور و نظام و انقلاب ترجیح می‌دهند. بی‌تدبیری در برابر گرانی‌ها و ماجرای بنزین، بی‌عملی مجلس در برابر بحران‌ها و سازشکاری‌ها در مورد استیضاح وزرای خاطی، مربوط به هردو جناح است. اینها باضافه اِعمال «نظارت استسلاقی» عواملی هستند که میزان مشارکت را کاهش داده‌اند بطوری که حتی هزینه کردن شرع، خرج کردن شهدا و افراط‌های بی‌سابقه صداوسیما در تبلیغات هم نتوانستند افاقه کنند.

اگر از صاحب این قلم بپرسید پیام انتخابات مجلس یازدهم چه بود؟ در جواب خواهم گفت: یک هشدار بزرگ. هشدار به مسئولین که به جای جنگ قدرت به فکر مردم باشید و هشدار به جناح‌ها که منافع مردم و مصالح کشور و نظام را قربانی منافع خود نکنید. اگر به این هشدارها توجه عملی شود، قطعاً میزان مشارکت مردم بالا خواهد رفت و دشمنان را وادار به عقب‌نشینی در تمام جبهه‌ها خواهد کرد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۳۹
غیر قابل انتشار: ۰
راستگو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
1
36
اگر ارای ماخوذه را در استانها و تهران بررسی کنید و بشمارید معلوم میشود که واقعا چند درصد شرکت کرده اند !!!!
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
43
7
واقعا حرفتون رو قبول دارم آقا مسیح
عامل این حضور کم مشارکت خود شما اصلاح طلبان هستید.
زمان مجلس ششم با اینکه دولت خاتمی دولتی تقریبا موفق بود اما مجلس ششم اصلاحاتی با اون افتضاحاتی که بوجود آورد مشارکت مردم رو به 51 درصد رسوند که کمترین میزان مشارکت بود.
الان که هم مجلس و هم دولت اصلاحاتی با مشارکت هم به بدترین شکل ممکن گند زدند توقع مشارکت بیش از 40 درصد یک توهم بوده.
و واقعا شما و همفکران اصلاح طلب و دولتی مقصرید. خدا عاقبت ما رو با امثال همفکران شما ختم بخیر کند.
انتخاب اگر مردی --- داری منتشر کن.
پاسخ ها
دلسوز
| Austria |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
اولا آقای مهاجری مانند من و شما اصلاح طلب و یا اصولگرا نیست. ایشان از مبارزین و دلسوختگان انقلاب و ایران هستند و فراجناحی. چنانکه از همه مطالبشان هم چنین برداشت می شود.
ثانیا مثل اینکه یادتان رفت، شما اصولگراها هر ۹ روز یک بحران برای دولت خاتمی درست کردید و هر روز و با هر بهانه کفن پوش راهپیمایی می کردید.
الحمدالله که ۸ سال دولت آقای احمدی نژاد را داشتید که همه ارکان حکومت با ایشان موافق و یکدست بود، که همه گرفتاریهای الآن نتیجه ۸ سال کشورهای یک دست شما اصولگرا ها ست.
حال که مجلس دوباره بدست شما افتاد، امیدوارم آنچه را شعار می دادید، بتوانید محقق کنید.
باش تا صبح دولتت بدمد - کاین هنوز از نتایج سحر است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
5
14
شیشه نزدیکتر از سنگ، ندارد خویشی! // هر شکستی که به هر کس برسد،؟ از خویش است؟! ...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
10
4
بله در واقع عامل اصلی نا امیدی به جامعه خود اصلاح طلبان هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
کل مسئولان اند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۴
9
5
آره حاج آقا عامل اصلی خود شما و تدابیر کارگشا و راهبردی دولت فخیمه است .!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۶
پس اونکه میگفت مسئولیتی برای مشارکت نداره و لجبازی میکرد، چی ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۵
0
1
همه مشکلند . رای به هیچکدوم لااقل تایید شده ها از سوی اکثریت مردم همین رو میگه : تفسیر به رای نکینم عدم رای مردم رو
نظرات بینندگان