پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دانشمندان چینی اعلام کردند که یک زن چینی 20 ساله از ووهان پس از سفری به صدها مایل دورتر و رسیدن به شهر دیگری پنج تن از اقوام خود را بدون آنکه علائم عفونت را نشان دهد ، آلوده کرده باشد. این مطالعه موردی ، که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، سرنخ هایی در مورد شیوع انتشار کرونا ویروس ارائه کرده است و نشان می دهد که متوقف کردن آن دشوار است.
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب به نقل از گاردین، طبق این بررسی که توسط دکتر میون وانگ وهمکارانش از بیمارستان دانشگاه ژنگژو انجام شده است، این زن در تاریخ 10 ژانویه 400 مایل (650 کیلومتر) از ووهان فاصله گرفت و به آنیانگ در استان هنان سفر کرد و با چندین نفر از بستگان خود دیدار کرد. هنگامی که آنها بیمار شدند ، پزشکان این زن را جدا کردند و او را برای ویروس کرونا آزمایش کردند. در ابتدا ، آزمایش زن جوان منفی بود، اما یک آزمایش مکمل مثبت بود.
هر 5 نفر از نزدیکان وی دچار ذات الریه حاد ناشی از Covid-19 بودند ، اما از 11 فوریه ، این زن هنوز هیچ علامتی نداشت و سی تی اسکن قفسه سینه وی نرمال باقی مانده و هیچ گونه تب ، معده درد یا علائم تنفسی مانند سرفه یا گلو درد نداشت. دانشمندان در این تحقیق مراقب بودند که نتیجه گیری را با استناد به شواهد و مدارک انجام دهند و به این نتیجه رسیدند که گرچه این زن ویروس را در درجه ای بالا به بستگان خود انتقال داده بود اما خود، فاقد علائم حاد بالینی بود.
مقامات سازمان بهداشت جهانی اخیرا قرنطینه میلیون ها نفر در چین را تحسین کرده اند اما از آنجا که نقاط مختلفی ر سراسر جهان مانند کره جنوبی و ایران با ویروس دست و پنجه نرم می کنند، به نظر می رسد شرایط نگران کننده تر از چیزی است که تصور می شد. مقامات بهداشتی در یافتن و جداسازی اولین منبع ویروس - به اصطلاح ایندکس - مشکل دارند. این نگرانی باعث ایجاد نگرانی گسترده ای از ابتلا به این بیماری در زمینه اقدامات عادی و عمومی بهداشت برای کنترل این بیماری شده است.
"یان مكای" كه در دانشگاه كوئینزلند استرالیا تحصیل می كند می گوید:" نمی توانیم خود را فریب دهیم. تعداد بالای ابتلا در سراسر جهان نشان می دهد با یک اپیدمی خطرناک رو به رو هستیم." با این حال سازمان بهدات جهانی تأكید كرده است كه Covid-19 هنوز همه گیر نیست و می گوید كشورهای خارج از چین هنوز نیازی به اقدامات شدیدتری ندارند.
دکتر سیلوی بریاند از اعضای ارشد سازمان بهداشت جهانی می گوید: "آنچه می بینیم بستگی به مکانی دارد که ویروس مشاهده می شود. ما الگوهای مختلف انتقال را در مکان های مختلف می بینیم." سازمان بهداشت جهانی، همه گیری جهانی یا اپیدمی را تنها به بیماری هایی نسبت می دهد که دو قاره را به شکل کامل تسخیر کنند. اگرچه برخی از متخصصان بهداشت عمومی اگر شیوع ویروس در یک منطقه گسترده یا در بسیاری از مرزهای بین المللی وجود داشته باشد، این موضوع را اپیدمی می دانند.
دکتر ویلیام شافنر ، یک متخصص بیماریهای عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت در نشویل ، که درگیر مطالعه دانشگاه ژنگژو نبود ، گفت: "پرونده زن مرموز در ووهان زمینه ساز یک مطالعه گسترده تر می شود. درواقع این موضوع کمک می کند بدانیم این بیماری تا چه حد مرموز و خاموش حرکت می کند."
شافر گفت: "سؤالات اصلی اکنون این است که این انتقال چگونه گسترده تر می شود وقتی که برخی بیماران بدون هیچ علامتی دیگران را بیمار می کنند."