بیمارستان ژونگنان وابسته به دانشگاه ووهان در ووهان چین و در قلب شیوع Covid-19 قرار دارد؛ یک بیماری نوظهور و از اعضای جدید خانواده ویروس های کرونا. این بیماری هم اکنون در کره جنوبی، ایتالیا و ایران نیز در حال گسترش است. اکنون به نظر می رسد بیمارستان ژونگنان و سایر بیمارستانهای مناطق قرنطینه از روشهای مبتنی بر هوش مصنوعی به عنوان نقطه قوت خود استفاده می کنند.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، هم اکنون یک سیستم جدید آزمایشی در بخش رادیولوژی ژونگنان، در حال انجام است که کارکنان از نرم افزار هوش مصنوعی برای تشخیص علائم بصری ذات الریه پنومونی مرتبط با Covid-19 بر روی تصاویر اسکن سی تی ریه استفاده می کنند.
هایبو زو ، استاد و رئیس رادیولوژی در بیمارستان ژونگنان ، می گوید این نرم افزار کمک می کند حجم کاری مسئولان بخش های مخلف بیمارستان کاهش چشمگیری داشته باشد. این برنامه بیماران مبتلا به Covid-19 را به سرعت بررسی و طبقه بندی می کند و بیمارانی را که نیاز به آزمایش بیشتری دارند اولویت بندی می کند.
تشخیص ذات الریه بر روی اسکن به تنهایی تأیید نمی کند که فرد مبتلا به این بیماری باشد ، اما انجام این کار به پرسنل کمک می کند تا سریعتر بتوانند بیماران را تشخیص داده ، قرنطینه و معالجه کنند. زو می گوید: این نرم افزار "می تواند علائم معمولی یا علائم جزئی از ذات الریه Covid-19 را شناسایی کند."
بر این اساس پزشکان می توانند ضمن تأیید تشخیص بیماری ، سایر معاینات و آزمایشات را با سرعتی بالاتر پیگیری کنند. نرم افزار مورد استفاده در ژونگنان توسط گروهInfervision در پکن ساخته شده و ابزار سنجش Covid-19 نیز در 34 بیمارستان در چین مستقر شده است. این ابزار تا کنون برای بررسی بیش از 32000 مورد استفاده قرار گرفته است.
این استارتاپ در سال 2015 با بودجه سرمایه گذارانی از جمله Google Sequoia Capital و با پشتیبانی اولیه گوگل تأسیس شد . فعالیت این گروه، نمونه ای از چگونگی قدرت گرفتن چین در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی است. دولت چین خواستار توسعه ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای مراقبت های بهداشتی به عنوان بخشی از سرمایه گذاری های ملی در زمینه هوش مصنوعی شده است.
قوانین غیرسختگیرانه چین در مورد حریم خصوصی به شرکتهایی مانند Infervision اجازه می دهد به راحتی داده های پزشکی را جمع کنند تا الگوریتم های یادگیری ماشینی را در کارهایی مانند خواندن اسکن راحت تر از رقبای آمریکایی یا اروپایی خود انجام دهند.شرکت مذکور با استفاده از صدها هزار تصویر ریه جمع آوری شده از بیمارستان های بزرگ چینی ، محصول اصلی خود را ایجاد کرد که از مشکلات احتمالی ریه در اسکن پرده برداری می کند.
تشخیص قطعی Covid-19 نیاز به شناسایی ویروس در مایعات بدن دارد. اما از آنجا که آزمایش گاهی مدتی طولانی زمان لازم دارد و برخی از آزمایشگاهها نیز با ازدحام شدید نمونه ها رو به رو هستند، به نظر می رسد بهترین روش فعلی، استفاده از علائم بالینی مانند مطالعه اسکن ریه است.
مقاله ای که به بررسی اسکنهای ریه Covid-19 پرداخته بود و هفته گذشته توسط دکتر هینوگجین کیم در بیمارستان دانشگاه ملی سئول کره جنوبی تدوین شد ، نتیجه گرفت که نرم افزارهای هوش مصنوعی ممکن است به رادیولوژیست ها در شناسایی بیماران کمک کرده و در نتیجه بار سنگینی را از دوش بیمارستان های درگیر در مقابله با شیوع کرونا بردارتد.