درگیر شدن همزمان کرونا ویروس جدید یا همان کووید ۱۹ با بیماری آنفلوانزا در کشور، باعث شده تا موارد آنفلوانزا نیز به حساب کرونا بیاید و بیماران مبتلا به آنفلوانزا، نگران کرونایی شدن خود باشند.
این روزها هر جا که میروی و هر چه میبینی، فقط «کرونا» است. انگار تمام زندگی ما وصل شده است به بودن یا نبودن کرونا. در حالی که واقعیتهای کرونا، با آنچه در تصور ما از این بیماری نقش بسته است، کاملاً متفاوت و متغیر است. به طوری که با کوچکترین عطسه و تک سرفه ای که میشنویم، نگاه همراه با ترس و اضطراب را به سمت صدا میاندازیم.
جرأت نمیکنی سرفه کنی! زیرا اگر در محل کار باشی و تک سرفه ای کنی، همه همکاران نگاهشان به تو خیره میشود. گویی تو کرونا داری و نمیخواهی بگویی. در خانه هم اگر عطسه یا سرفه کنی، باز هم جلب توجه خواهی کرد و این نگاههای مظنون به کرونا، این روزها همه جا دیده میشود.
در روزهایی که مسئولان وزارت بهداشت و جامعه پزشکی کشور مدام مصاحبه و گفتگو میکنند تا استرس و اضطراب مردم از کرونا کمتر شود، اما همچنان این ترس و وحشت در وجود اغلب ما رخنه کرده و مدام بیم آن داریم که شاید ما هم کرونا گرفتهایم. این در حالی است که بر اساس اظهارات علمی پزشکان، میزان مرگ و میر در مبتلایان به کرونا ویروس جدید، حدود ۲ درصد است.
آن طور که مسعود مردانی عضو کمیته کشوری کرونا و فوق تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، گفته است؛ در ۲۰ درصد موارد کرونا ویروس با علامت همراه است که از این ۲۰ درصد، فقط ۲.۵ درصد آنها با فرم شدید بیماری مواجه میشوند که نیاز به بستری دارند.
وی با عنوان این مطلب که موارد مرگ و میر کرونا ویروس بین دو تا سه درصد است، تاکید کرد: میزان مرگ و میر در بیمارانی که بستری میشوند، ۱۳ درصد است و این آمار برای بیمارانی که به آی سی یو منتقل میشوند، ممکن است افزایش یابد.
در همین حال، عاطفه عابدینی فوق تخصص ریه، با عنوان این مطلب که کرونا ویروس میتواند علائمی نظیر آنفلوانزا یا سرماخوردگی ساده در بیمار ایجاد کند، گفت: سرماخوردگی و آنفلوانزا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر میکنند در حالی که در کروناویروس دستگاه تنفسی تحتانی یعنی خود ریه بیشتر درگیر میشود.
وی ادامه داد: آبریزش بینی، درگیری سینوسها و عطسه بیشتر در سرماخوردگی و آنفلوانزا دیده میشود، اما در کروناویروس کمتر شایع است، به گونهای که در کرونا کمتر از ۵ درصد موارد آبریزش بینی دارند، البته ممکن است فرد مبتلا به کرونا احساس گرفتگی بینی را داشته باشد.
این فوق تخصص بیماریهای ریوی، با بیان اینکه این روزها در پیک آنفلوانزای B نیز قرار داریم و بسیاری از مراجعان مبتلا به این نوع آنفلوانزا هستند، ادامه داد: بیماران دارای علائم خفیف از تجمع در مراکز درمانی پرهیز کرده و خود را در معرض ابتلاء قرار ندهند.
عابدینی افزود: توصیه ما این است که مردم پزشک خود باشند؛ زیرا حتی اگر کروناویروس خفیف هم گرفته باشند واقعاً نیاز به درمان خاصی ندارد و در این شرایط تنها درمانهای حمایتی مانند ضدسرفه، ضد درد و تب بر، استراحت در منزل، مصرف مایعات و رعایت بهداشت کفایت میکند.
دو هفتهای است که زندگی روزمره مردم درگیر کرونا شده و در این روزها، هر کسی که عطسه یا سرفه ای میکند، مظنون به کرونا است. در حالی که میتوان با رعایت دقیق بهداشت فردی و گوش فرا دادن به توصیههای جدی وزارت بهداشت، از بحران کرونا عبور کرد. فقط کافی است دستها را مدام با آب و صابون شستشو دهیم و از رفتن به محیطهای شلوغ خودداری کرده و ماندن در خانه را به همه تفریحات خودمان ترجیح دهیم.