پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : هیأت اعزامی از سازمان جهانی بهداشت که به ریاست «ریک برنان» مدیر منطقهای عملیات اضطراری سازمان در تهران به سر میبرند، پس از بازدید از مراکز درمانی، آزمایشگاهی و آشنایی با اقدامات و تواناییهای جمهوری اسلامی ایران در حوزههای سه گانه تشخیص فوری، قرنطینه و درمان سریع در جلسهای که به ریاست معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه و با حضور سفرای خارجی مقیم تهران، مقامات وزارت بهداشت و سازمانهای بینالمللی در محل وزارت خارجه تشکیل شد، ارزیابی خود از اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران در خصوص مبارزه و کنترل ویروس کرونا تشریح کردند.
در ابتدا بهاروند معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه ضمن تشکر از کمکهای صورت گرفته توسط سازمان جهانی بهداشت، با اشاره به ماهیت جهانی این بیماری مسری جدید و بی مرز بودن آن و ضرورت همکاری منطقهای و بینالمللی جهت مساعدت به حل مشکل، خواستار پرهیز از سیاسی کردن موضوع و ایجاد ذهنیتهای منفی راجع به کشورهای خاص شد.
برنان مدیر منطقهای عملیات اضطراری سازمان جهانی بهداشت، در گزارش مشاهدات خود از اقدامات دولت ایران در مبارزه و کنترل کرونا گفت: این بیماری جدید است و دانش جهان هنوز در مورد آن ناکافی است. تجربه ۱۶ روزه ایران در این مبارزه حاکی از آن است که رهیافت دولت ایران مبنی بر بسیج همزمان همه امکانات دولتی با هدایت وزارت بهداشت و نیز بسیج همه امکانات جامعه و جامعه مدنی یک رهیافت درست و منطقی است. هدف در این مرحله این است که روند افزایش تعداد مبتلایان رو به کاهش بگذارد و اقدامات درمانی تحت کنترل قرار گیرد.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران نیز در همین خصوص نقش رهبران مذهبی و حمایت رهبری معظم انقلاب در اقناع و شکل دهی افکار عمومی در مسیر صحیح مبارزه را بسیار سودمند توصیف کرد.
برنان در ادامه با انتقاد از کشورهایی که به بهانه شیوع کرونا اقدام به ایجاد محدودیتهای بی مورد در مورد تجارت و مسافرتهای هوایی و زمینی کردهاند، گفت که مقررات بینالمللی بهداشت که همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد به آن پیوستهاند و سازمان جهانی بهداشت چنین اقداماتی را توصیه نمیکنند بلکه معتقدند که با رعایت موارد بهداشتی تجارت و رفت و آمد افراد باید ادامه داشته باشد، چرا که پیامدهای اختلال در این امور، مبارزه با کرونا را دشوارتر و پیچیدهتر میکند.
وی از سفرای حاضر در این نشست خواست تا به دولتهای خود توصیه کنند که ایجاد محدودیتهای بی مورد را متوقف کنند.
رئیس این هیأت در پایان گفت که پس از بازدید از چند مرکز درمانی در تهران تحت تاثیر دانش و تعهد کادر درمانی ایران قرار گرفته است و اطمینان دارد که جهان در مبارزه خود با کرونا از تجارب ایران خواهد آموخت.
در پایان این گزارش، سفرای حاضر پرسشهای خود را مطرح کردند که پاسخهای لازم از سوی نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی ارائه شد.
این هیأت قرار است در ادامه بازدیدها به قم نیز سفر کند.
چهارشنبه هفتم اسفند ماه نیز نشستی به ابتکار وزارت امور خارجه با شرکت نماینده سازمان جهانی بهداشت، مقامات وزارت بهداشت ایران و با دعوت از سفرا و دیپلمات های خارجی مقیم تهران در محل وزارت امور خارجه برگزار شده بود.