یکی از نخستین متخصصانی که از هفته ها پیش هشدار داد نباید به وحشت ناشی از شیوع کرونا بیش از حد پر و بال داده شود دکتر عبدو شرکاوی بود. وی اخیرا بار دیگر در یک پست فیسبوکی تاکید کرد که واكنش های مبالغه آمیز مردم در مورد شیوع کرونا می تواند صدمات بیشتری نسبت به خود این بیماری داشته باشد. چنین سخنانی از سوی یک متخصص بیماری های عفونی حائز اهمیت بسزایی است.
به گزارش سرویس خواندنی های انتخاب به نقل از لایو ساینس، عبدو شرکاوی ، پزشک و استاد دانشگاه تورنتو در کانادا ، روز جمعه در فیسبوک نوشت که این بیماری واقعاً خطرناک است اما اقدامات بیش از حد و اغراق شده برای مهار ویروس، وضعیت را بدتر می کند. پست وی از زمان انتشار تا کنون در حدود 310 هزار بار به اشتراک گذاشته شده است.
وی معتقد است همزمان با افزایش شمار مبتلایان، یک هزارتوی تاریک از وحشت عمومی نیز به مردم سراسر جهان حمله می کند. شاركاو، کرونا را با استفاده از نام علمی بیماری آن خطاب قرار داد و نوشت: "من از COVID-19 وحشت ندارم." با این حال ، وی ادامه داد:"آنچه از آن ترسیده ام از بین رفتن عقل و شیوع موج ترس است که توده های جامعه را به یک هزارتوی سراسر وحشت پرتاب می کند. من از این رفتار مردم می ترسم که در حال انبار کردن هر نوع کالایی هستند، رفتارشان به شکلی است که گویی قرار است این کالاها را برای انبارهای خود در دنیای پساآخرالزمانی جمع کنند. "
وی ادامه داد: "من از ماسک های N95 که از بیمارستان ها و کلینیک های مراقبت فوری سرقت می شوند می ترسم، بیمارستانها و مراکز درمانی واقعا در خط مقدم نیاز به وسایل و تجهیزات پزشکی هستند اما از ماسک و تجهیزات محرومند و درعوض تا چشم کار می کند، در فرودگاه ها ، مراکز خرید و قهوه فروشی ها شاهد توزیع و استفاده از ماسک هستیم. این موضوع یعنی وجود ماسک های بهداشتی متعدد در انظار عمومی ترس را افزایش می دهد. من از هجوم مردم برای بررسی ابتلا به کرونا می ترسم. وقتی علامت خاصی ندارید به چه دلیل به مراکز درمانی می روید تا آزمایش شوید."
به نظر می رسد که شرکاوی به هجوم گسترده مردم به فروشگاهها در کشورهایی از جمله ایالات متحده و انگلیس اشاره دارد ، جایی که بسیاری از فروشگاه ها به طور ناگهانی بخشی از کالاهای اساسی مانند کاغذ توالت و ضدعفونی کننده دست را تمام کرده اند. پلیس استرالیا روز شنبه به مردم یادآوری کرد که وضعیت مملکت نباید به شرایط فیلم "مکس دیوانه" تبدیل شود. بسیاری از فروشگاههای سیدنی بی شباهت به فیلم های آخرالزمانی هالیوودی نیستند.
روز جمعه ، اندرو کوومو ، فرماندار نیویورک گفت که افرادی با هویت نامعلوم اقدام به غارت ماسک های جراحی از بیمارستان های محلی کرده اند و پلیس در حال تحقیقات در این زمینه است. شركاوی نسبت به اقدامات بیش از حد دولتها نیز هشدار داد. از دید وی محدودیت های شدید سفر و تجارت نه تنها زندگی مردم را مختل می کند بلکه تبعات اقتصادی خواهد داشت.
در حال حاضر سفر بین المللی به دلیل شیوع کرونا بسیار سخت شده است و به دلیل رکود تقاضا از سوی مسافران محتاط ، دولتها نیز پروازها را به کانونهای شیوع کرونا ، به ویژه چین مسدود کرده اند و تاریخچه مسافرت افرادی را که اخیرا به کانونهای بیماری سفر کرده اند بررسی می کنند.
شرکاوی معتقد است این ویروس بیشتر روی افراد مسن تاثیر می گذارد اما رفتارهای خودمان و نگرش ما در مبارزه با کرونا می تواند بیش از هر چیز دیگری فاجعه بار باشد.