arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۳۰۶۳
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۰۸ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۹

واکنش رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه به ویدیو‌های زنده‌به‌گور کردن جوجه‌ها: بحث معدوم‌سازی، ارتباطی به ضرر تولیدکنندگان به خاطر کرونا ندارد / این کار در صنعت دور از ذهن نیست و گاهی به میزان اندک اتفاق می‌افتد / علت اصلی معدوم سازی اخیر، کمبود دان و نهاده‌های طیور بود؛ نهاده‌ها حتی در بازار سیاه هم پیدا نمی‌شود

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور باتاکید براینکه خسارت وارد شده به تولیدکنندگان ماهانه بیش از ۱.۲ میلیارد تومان است، گفت: علت اصلی معدوم‌سازی جوجه یکروزه مربوط به کمبود نهاده‌های طیور سویا و ذرت است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور باتاکید براینکه خسارت وارد شده به تولیدکنندگان ماهانه بیش از ۱.۲ میلیارد تومان است، گفت: علت اصلی معدوم‌سازی جوجه یکروزه مربوط به کمبود نهاده‌های طیور سویا و ذرت است.

«غلامعلی فارغی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا درباره انتشار تصاویری در شبکه‌های مجازی مبنی بر معدوم‌سازی میلیون‌ها قطعه جوجه یک‌روزه در برخی استان‌های کشور افزود: اکنون تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه حدود دو ماه است که با شیوع ویروس کرونا و کاهش مصرف و تقاضا دچار و ضرر و زیان هستند اما بحث معدوم‌سازی ارتباطی به ضرر تولیدکنندگان ندارد.

وی با اشاره به اینکه معدوم سازی جوجه یک‌روزه گاهی و به میزان اندک اتفاق می‌افتد و در صنعت و مسائل اقتصادی موضوعی دور از ذهن نیست، اضافه کرد: اما اینبار حجم معدوم سازی بالاست و این اقدام توسط واحدهای تولیدکننده جوجه یکروزه و به منظور کاهش خسارت‌های آتی صنعت مرغداری صورت گرفته است.

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور با بیان اینکه هیچ تولیدکننده جوجه یکروزه و مرغداری اقدام به نابودی تولید و سرمایه خود نمی‌کند، اظهار داشت: علاوه بر کمبود نهاده‌های طیور با قیمت‌های مناسب، به دلیل وجود مرغ گوشتی در سالن‌های پرورش، امکان فروش جوجه یکروزه وجود ندارد.

به گفته وی، در واقع تولیدکنندگان مرغ گوشتی هر کیلوگرم مرغ زنده را ۶ هزار تومان می‌فروشند در حالی که باید این محصول را حداقل کیلویی ۱۰ هزار تومان بفروشند تا بتوانند نهاده‌های مورد نیاز را تامین کنند.

فاروغی تصریح کرد: با توجه به گزارش‌های موجود به دلیل کاهش تقاضا، مرغ گوشتی روی دست تولیدکنندگان باقیمانده است بنابراین تا زمانی که سالن‌های پرورش خالی نشود تولیدکنندگان جوجه یکروزه با مشکل روبرو هستند.

وی با بیان اینکه با دو روز معدومی جوجه یکروزه اتفاقی برای صنعت طیور نمی‌افتد، گفت: در فروردین ماه ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یک روزه تولید و وارد سالن های پرورش شد اما طبق برنامه برای اردیبهشت ماه ۱۳۴ میلیون قطعه جوجه تولید شده که با توجه به وضعیت صنعت طیور و کمبود نهاده‌ها، مشخص نیست چه میزان معدومی داشته باشیم.

کمبود نهاده های طیور حتی در بازار سیاه

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور گفت: در حال حاضر نهاده های طیور در گمرکات موجود است اما ارز مورد نیاز این بخش تخصیص نیافته است بنابر این تا زمانی که نهاده طیور نباشد تولید معنی ندارد زیرا جوجه و مرغ برای زنده ماندن به دان و نهاده نیازمند هستند.

وی اظهار داشت: پیش از این تولیدکنندگان با مشکل قیمت نامناسب نهاده های طیور روبرو بودند اما اکنون این نهاده ها در بازار سیاه نیز یافت نمی شود.

فاروغی با بیان اینکه ارز رسمی برای تامین نهاده های تولید در چنین شرایطی هدر روی است، افزود: اکنون مرغی که باید برای وزن ۲.۵ کیلوگرم نزدیک یک کیلو و ۷۰۰ گرم دان مصرف کند، وزنش به چهار کیلوگرم رسیده یعنی ۲.۵ کیلوگرم دان مصرف می کنند.

بدتصمیمی مسوولان و دعوای وزارتخانه ها چالش صنعت طیور

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه کشور درباره آینده صنعت طیور افزود: با توجه به شرایط اقتصادی فعلی و با وجود بد تصمیمی و بی تصمیمی‌های مسوولان، نمی‌توان برای صنعت مرغداری کشور آینده‌ای تصور کرد.

وی با بیان اینکه هزینه دعوای بین وزارتخانه‌ها را تولیدکنندگان صنعت طیور می‌پردازند، ادامه داد: تصمیم‌گیری‌های آنی یکی از چالش‌های جدی صنعت طیور است.

از دست رفتن بازار صادراتی جوجه یکروزه

فاروغی درباره صادرات جوجه گفت: همچنین به دلیل تصمیم های غیرکارشناسی در ممنوعیت، محدودیت و عوارض صادرات همواره تولید با مشکل روبروست به طوری که تا اسفندماه سال ۹۸ با ممنوعیت صادرات جوجه یکروزه روبرو بودیم.

وی با بیان اینکه از اسفندماه ۹۸ ممنوعیت صادرات جوجه یکروزه برداشته شده است، افزود: بازار صادراتی ما کشورهای عراق و افغانستان و چند کشور دیگر است که اکنون عراق ممنوعیت واردات ایجاد کرده و بازارهای صادراتی این محصول از دست رفته است.

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور با اشاره به اینکه بازار صادراتی به ویژه برای موادغذایی و موجود زنده خمره رنگرزی نیست، اظهار داشت: ما برای داشتن تولید موفق باید همانند کشور ترکیه بازارهای صادراتی ثابتی داشته باشیم.

به گفته فاروغی، برای صادرات گوشت مرغ نیز عوارض صادرات پنج هزار تومانی تعیین شده بود که موجب شد تولیدکنندگان حتی نتوانند یک کیلوگرم مرغ صادر کنند و حدود یک هفته است که عوارض را به یک هزار و ۵۰۰ تومان کاهش داده‌اند.

رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه کشور راهکار برون رفت از این مشکل صنعت طیور را توجه مسوولان به پیشنهادات عملیاتی و واقعی کارشناسان بخش و تشکل‌ها، برنامه تولید به اندازه نیاز کشور و تامین نهاده های طیور با نرخ مناسب و توزیع مستقیم آن به تولیدکنندگان برشمرد.

بازار با کمبود مرغ گوشتی روبرو نمی شود

فاروغی درباره وضعیت بازار مرغ در ماه‌های آتی گفت: به دلیل انباشت جوجه یکروزه در سالن‌ها برای ماه‌های آینده کمبودی در تامین مرغ گوشتی نداریم اما دولت باید تدبیری برای نجات این صنعت بیندیشد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
6
اصلا نه ربطی به وحشی گری دارد ، نه ربطی به کاهش تولید برای افزایش قیمت دارد و نه ربطی به بی صرفه بودن پرورش خروس دارد !. مرد مومن این جوجه ها را مجانی هم می دادید به مردم ، خودشان با نان خشک و ... بزرگشان می کردند و بخشی از گوشت مصرفی شان در می آمد . چرا دروغ میگویید ؟؟!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
6
حرف مفت زده، رایگان بین مردم توزیع می کردند. وقتی جوجه دنیا اومده به فکر غذا براش افتادند؟ همه اش دروغ گفته، مسئله بازی با جان زبان بسته ها سر قیمت بازار هست. جزایش را خواهند دید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
5
با سلام
یک حیوان زبان بسته را زنده به گور کنی به این بهانه که دان نیست
چند راه دارد مجانی به مردم دهید
با با نصف قیمت در روستاها توزیع کنید
الان فصل درو جو و گندم در جنوب فارس هست و ما جو برداشت شده داریم فعلا کیلویی ۲۵۰۰ و شاید کمتر هم بشه
آقایان دنبال دون با ارز دولتی هستند که گیر نمی آید
بجا جو و گندم را مقداری آسیاب کن ، غذای خوبی برای جوجه هست
نه
می‌خوام غذایی به جوجه بدهند که چند روزه پف کند و گروه دون موجود هست
راه بعدی
آقا برای سری جدید کمتر تولید کن ، این که دست خودتون هست
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
6
میشد جوجه‌ها رو تو روستاها پخش کنن
میشد داد به مردم مستضعف تو کوره‌پزخونه‌ها که ماهی یک بار هم مرغ نمیخورن با خورده نون بزرگ کنن و مصرف کنن
اصلا میریختن تو بیابون، سگ و گربه‌ها میخوردن، زیست بوم تقویت میشد
این چه کاری بود آخه
✍همه اینکارارو میکنن که قیمت مرغ بره بالا که بازم به مردم فشار بیاد
دولت هم که الحمدلله همیشه نقش هویج رو حفظ کرده
سال جهش تولید سالی که نکوست از بهارش پیداست
ناشناس
|
Turkey
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
5
نخير آقا. به ما گفتند بكشيد تا كمبود بوجود بياد قيمت مرغ بره روي 28 تومان! چرا به خلق الله دروغ ميگيد
حسینی دولت آبادی از قزوین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
2
به نظرم داره از آب گل‌الود ماهی میگیره. دلیل اصلی میتونست این باشه که به دلیل دورکاری بخشی از کارکنان ادارات و شرکتها و نیز تعطیلی تالارها و مراسم های جشن و عزاداری مصرف مرغ به شدت پایین آمده به نحویکه باعث روی دست ماندن مرغ مرغداران و کاهش قیمت آن شد. (که نهایتا دولت مجبور به خرید و ذخیره آنها شد). لاجرم تقاضای جوجه یکروزه هم در روزهای نخستین پایین آمده و شرکتهای متولی مجبور شدند جوجه های تولیدی خود را معدوم کنند.
محمدرضا باقرپور
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
6
بعد از سگ کشی، نوبت به جوجه‌کُشی بعد از جوجه‌کِشی هم رسید؛ به نظرم، چنین حرکتی، هیچ توجیه عقلانی ندارد و یک کار وحشیانه است؛ ضمن اینکه، نشانگر بی برنامگی تولیدکنندگان هم می باشد؛ سؤال این است که اگر امکاناتی، مانند: غذا برای نگهداری جوجه‌ها نبوده، چرا تخم‌ها در ماشین جوجه کشی گذاشته شده و تبدیل به جوجه شده‌اند؟ سؤال دیگر من این است که یک کودک و نوجوانی که بارها با چه اشتیاقی، جوجه‌ای را گرفته و به خانه برده و ذوق کرده و به جوجه، رسیدگی کرده، اکنون با دیدن این صحنه در رسانه ها، چه حالی پیدا می کند؟ ما چرا با دست خودمان، نسل خودمان را بی عاطفه و خشن بار می آوریم؟ چرا به جای تلطیف فضای جامعه، خشونت تزریق می کنیم؟ چه کسی باید پاسخگوی این ناهنجاری‌ها باشد؟ ساعت‌ها، جلسه و همایش گذاشته می شود تا خشونت‌های اجتماعی کاهش یابد؛ نخبگان علوم اجتماعی و فرهنگی، ساعت‌ها وقت می گذارند تا سند پیشگیری از خشونت اجتماعی نوشته و ابلاغ شود تا بلکه اندکی، از انواع خشونت‌ها و نزاع‌های خیابانی کاسته شود؛ آنوقت، با چنین حرکت‌های نسنجیده و سودجویانه ای و صرفاً با در نظرگرفتن سود و زیان و تصمیم بر اساس یک سری فرمول‌های اقتصادی تعدادی بی شعور و نه بر اساس فرمول‌های انسانی و انعکاس آن در رسانه‌های مختلف، همه رشته‌ها پنبه می شود. برای چنین انسان!‌هایی، ویروس کرونا هم کم است به نظرم؛ باید یک شهاب‌سنگی بیفتد به همان کارگاه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
4
علت ارزان شدن مرغ بوده وناراحتی تولید کننده ها و دلالان این اسمش وحشیگریه حیوان را زنده به گور کردن ماانسانها موجودات کثیفی هستیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
5
خودتی،،هدف گران کردن گوشت مرغ است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
1
هر کاری دو جنبه دارد جنبه اقتصادی و حسابگری و جنبه انسانی .
این کار شئون انسانی را رعایت نکرده است . چندین راه کار دارد که هم مقصود می رسد و هم انسانی است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
5
به خاطر کمبود غذا این موجود زبان بسته را کشتن، اصلا منطقی نیست حتی اگر ضرر مالی داشته باشه.
نظرات بینندگان